[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

 

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας, ο φοιτητής αρχιτεκτονικής Hank Butitta αγόρασε ένα παλιό σχολικό λεωφορείο με 2.200 ευρώ.

Τέσσερις μήνες, 4.500 ευρώ, και πολλή χειρονακτική εργασία αργότερα, ο Hank και οι δύο καλύτεροι του φίλοι ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν το 8 χιλιάδων χιλιομέτρων ταξίδι τους κατά μήκος των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

 

Στο 21 τετραγωνικών μέτρων κινούμενο σπίτι τοποθετήθηκε καινούριο παρκέ δάπεδο, και ροοστάτες φωτισμού LED.  

Τα πλάτους 70 εκατοστών παράθυρα του σχολικού λεωφορείου οροθετούν τις τέσσερις βασικές ζώνες του «σπιτιού»: To  μπάνιο, η κουζίνα, το καθιστικό, και το υπνοδωμάτιο.

 

Οι χώροι μπορούν να διαμορφωθούν σε μία ποικιλία συνδυασμών, ανάλογα με την ανάγκη των κατοίκων.

 

δφω

 

Ο μακρύς διάδρομος του σχολικού είναι επίσης 70 εκατοστά σε πλάτος.

 

Καίγοντας 24 περίπου λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, το σχολικό λεωφορείο – σπίτι δεν είναι ίσως και το πιο συμφέρον μέσο μετακίνησης, αλλά σίγουρα προσφέρει έναν μοναδικό κι αξέχαστο τρόπο για να ταξιδέψει κανείς.

 

Με περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ταξίδι των παιδιών μέσα από το hankboughtabus.com, να τους προσφέρετε κάποια χρηματική δωρεά, να επικοινωνήσετε με το..πλήρωμα, και να σκάσετε από τη ζήλεια σας με τι υπέροχες φωτογραφίες του εν εξελίξει road trip τους με αυτό το απίθανο σχολικό!

 

ωφγη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

** Όλες οι φωτογραφίες είναι του Justin Evidon

 

[ via ]