Ένα video game στο οποίο ο πρωταγωνιστής πάσχει από Αλτσχάιμερ

Ένα video game στο οποίο ο πρωταγωνιστής πάσχει από Αλτσχάιμερ Facebook Twitter
0
Ένα video game στο οποίο ο πρωταγωνιστής πάσχει από Αλτσχάιμερ Facebook Twitter

Βρίσκεσαι σε ένα σαλόνι, που μπορεί να είναι το σαλόνι του σπιτιού σου. Μπορεί και όχι. Κάθε αντικείμενο μοιάζει γνώριμο, μα κάποια αντικείμενα δεν τα αναγνωρίζεις καθόλου. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Αυτή είναι η αίσθηση που σου δίνει το παιχνίδι Forget-Me-Knot από τα πρώτα λεπτά παιξίματος. Ο λόγος που όλα δείχνουν τόσο ξένα και επικίνδυνα, είναι επειδή ο ήρωας του παιχνιδιού πάσχει από την νευροεκφυλιστική νόσο Αλτσχάιμερ. Στο Forget-Me-Knot, ο ήρωας δεν έχει να αντιμετωπίσει εχθρούς ή εισβολείς, αντιθέτως, ο ήρωας είναι αντιμέτωπος με τον εαυτό του, στην προσπάθειά του να συνδέσει το νήμα των αναμνήσεών του μέσω από φωτογραφίες, γράμματα και στοιχεία αφημένα σε συρτάρια και ράφια. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον Alexander Tarvet, σπουδαστή του τμήματος σχεδίασης παιχνιδιών και διαχείρισης παραγωγής του πανεπιστημίου Abertay στην Σκωτία.  Ο Tarvet σε συνέντευξή του σχολιάζει ότι «Καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτη αντιλαμβάνεται με τρόπο άμεσο, την σύγχυση που αισθάνεται ο χαρακτήρας του παιχνιδιού».

Ένα video game στο οποίο ο πρωταγωνιστής πάσχει από Αλτσχάιμερ Facebook Twitter

Το Forget-Me-Knot θα παρουσιαστεί στο Abertay digital graduate show στις 8 Μαΐου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ