7 πράγματα που γνωρίζουμε ήδη για το iPhone 7

7 πράγματα που γνωρίζουμε ήδη για το iPhone 7 Facebook Twitter
0

7 πράγματα που γνωρίζουμε ήδη για το iPhone 7 Facebook Twitter


Πριν καλά-καλά πληρωθούν οι πρώτες δόσεις στις πιστωτικές και καθίσει ο κουρνιαχτός που σήκωσε η Apple προ εξαμήνου με την κυκλοφορία του iPhone 6 και του 6 Plus, τα οποία πήγαν περίφημα από άποψη πωλήσεων, πολλά sites τεχνολογικού ενδιαφέροντος έχουν ήδη ξεκινήσει να αναφέρονται στο επόμενο iPhone, που σύμφωνα με την «παράδοση» πρόκειται να αποκαλυφθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ας δούμε όλα όσα κυκλοφορούν μέχρι στιγμής γύρω από το επόμενο τεχνολογικό άλμα της Apple στον χώρο των smartphones:

Όνομα
Μέχρι στιγμής, μεταξύ των iPhone με διαφορετική αρίθμηση παρεμβάλλεται συνήθως μια εκδοχή με το γράμμα S (iPhone 5, iPhone 5S κ.λπ.) που συνήθως είναι εμφανισιακά απαράλλαχτο από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στα εσωτερικά του εξαρτήματα, όπως οι επεξεργαστές κ.λπ. Όπως αναφέρουν αρκετές πηγές, φέτος τα πράγματα ίσως αλλάξουν και η Apple προχωρήσει απευθείας στην κυκλοφορία του iPhone 7, χωρίς την αναμενόμενη από αρκετούς iPhone 6S εκδοχή του.

Μέγεθος
Εάν δεχτούμε το παραπάνω σενάριο, το iPhone 7 θα κυκλοφορήσει, όπως και το 6, σε δύο μεγέθη, με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών, ενώ εάν πιστέψουμε τις αναφορές ταϊβανέζικου site που επικαλείται «εσωτερικές πηγές», έντονο είναι το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ενός τρίτου μοντέλου iPhone με «μικρή» οθόνη 4 ιντσών.

Χρώμα
Σύμφωνα με άρθρο της «Wall Street Journal», η Apple πειραματίζεται με τη χρωματική παλέτα της κι εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μιας εκδοχής του επόμενου iPhone σε ροζ χρώμα. Αυτό θα το δούμε στα αποκαλυπτήρια.

Κάμερα
Όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν συμφωνούν σε ένα πράγμα: η κάμερα του iPhone 7 πρόκειται να είναι πολύ πιο εξελιγμένη από όποια άλλη έχει ενσωματώσει μέχρι στιγμής η Apple στις συσκευές της. Ειδικοί και παρατηρητές της Apple σημειώνουν ότι η εξέλιξη της κάμερας του επόμενου iPhone θα είναι «αλματώδης», κάτι που καταδεικνύει και η πρόσφατη εξαγορά από την Apple μιας ισραηλινής εταιρείας ονόματι LinX έναντι 20 εκατ. δολαρίων, η οποία υπόσχεται ότι θα φέρει μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, απεικόνισης χρωμάτων και οξύτητας των φωτογραφιών. Παράλληλα, εικάζεται ότι η τεχνογνωσία της LinX θα χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη 3D χαρακτηριστικών στις φωτογραφίες και χειροκίνητο έλεγχο του βάθους πεδίου ακόμα και μετά τη λήψη, με τη χρήση διπλού αισθητήρα.

Τεχνολογία οθόνης αφής
Έντονο είναι και το σενάριο που θέλει τα επερχόμενα iPhone 7 να είναι εξοπλισμένα με την απτική τεχνολογία που διαισθάνεται την πίεση που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη, χαρακτηριστικό που υπάρχει ήδη στο Apple Watch που μόλις κυκλοφόρησε.

Επεξεργαστής
Παραδοσιακά, κάθε νέα γενιά iPhone εξοπλίζεται με τον επόμενης γενιάς, πιο εξελιγμένο και ισχυρό επεξεργαστή της Apple, και τα iPhone 7 δεν φαίνεται να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Μάλιστα, πρόσφατα η Samsung επιλέχθηκε από την Apple –παρά τις όποιες άλλες νομικές τους διαμάχες− ως ο επόμενος προμηθευτής επεξεργαστών επόμενης γενιάς της Apple.

Λειτουργικό
Όπως κάθε νέα γενιά iPhone, έτσι και το iPhone 7 θα διαθέτει προεγκατεστημένη και τη νέα γενιά λειτουργικού. Λογικά, το iPhone 7 θα διατίθεται με το iOS 9, το οποίο θα παρουσιαστεί εκτενώς στο επερχόμενο συνέδριο προγραμματιστών «Worldwide Developer Conference» της Apple τον ερχόμενο Ιούνιο. Έντονη είναι η φημολογία ότι το iOS 9 θα είναι εξοπλισμένο και με τη νέα μουσική υπηρεσία της Apple που θα συνδέεται (ή θα ονομάζεται) με την Beats Music, της εταιρείας των Dr. Dre και Jimmy Iovine που εξαγόρασε η Apple πέρσι έναντι 3 δισ. δολαρίων.

+ Bonus

Δείτε ένα από τα πρώτα «concept βίντεο» που κυκλοφόρησε το Mashable, το οποίο απεικονίζει μια πρώτη σχεδιαστική εικασία για το επόμενο iPhone:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ