Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου!

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
5
Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Πλέον οι φοιτητές έχουν στη διάθεση τους πάρα πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με τη θέληση και τη σκληρή δουλειά μπορούν να γεννήσουν πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 Το "Tripsleep" είναι ένα mobile app που σου επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάσεις στην στάση που πρέπει να κατέβεις. Η ομάδα των δημιουργών τού αποτελείται από πέντε νέους Έλληνες φοιτητές, ο μεγαλύτερος των οποίων είναι μόλις 23 ετών.

 

Η εφαρμογή – που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα σε τρεις μέρες – έχει ήδη διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition έναντι 45 ομάδων απ' ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συγχρόνως έχει συμμετάσχει στους τελικούς του διαγωνισμού "Get in the Ring" της Νότιας Ευρώπης και έχει αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγούμε στην αγορά.

Όραμα μας είναι οι άνθρωποι, να ξεπεράσουν το φόβο τους, και να κοιμούνται άνετα ΜΜΜ!


Επιπλέον, πριν λίγες μέρες το Tripsleep έλαβε την δεύτερη θέση στον "Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών", ανάμεσα σε δέκα καινοτόμες startups του ΕΜΠ, και προκριθήκαμε στη τελική φάση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια των Αθηνών.

Ο 18χρονος ιδρυτής του, Γιάννης Μπάτας- που είχε και την αρχική ιδέα της εφαρμογής- μας εξηγεί.

Tripsleep Who is Who:

Γιάννης Μπάτας –Ιδρυτής της εφαρμογής και πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Γιάννης Καζαντζής - Υπεύθυνος marketing και δημοσίων σχέσεων, και σπουδαστής του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο A.ΤΕΙ Αθηνών.
Γιώργος Μπούμης -IOS developer και απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.
Κωνσταντίνος Ρέππας - Αndroid developer και σπουδαστής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.
Ειρήνη Καστή – Designer και απόφοιτη του Τμήματος Βιομηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Tripsleep;

Η εφαρμογή λειτουργεί με τρία απλά βήματα: 1)Αναζητάς τον προορισμό σου στον χάρτη, κατά την επιβίβαση σου στα ΜΜΜ 2) Επιλέγεις την χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθείς για την άφιξη σου, και 3) κοιμάσαι χωρίς φόβο, και μόλις πλησιάζεις στον προορισμό σου το "Tripsleep" θα είναι εκεί για να σε ξυπνήσει.

Και σε τι διαφέρει από ένα απλό ξυπνητήρι το οποίο θα ρυθμίσω να με ειδοποιήσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται συνήθως για να φτάσω στον προορισμό μου;

Το "Tripsleep" βασίζεται στη χρήση GPS, έτσι περιορισμοί όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν επηρεάζουν αφού σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στον χάρτη και όχι τον χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η λύση του Tripsleep είναι καλύτερη από το να υπολογίζουμε στο περίπου τον χρόνο που θα χρειαστεί να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας, που καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Η αποτυχία όμως είναι που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις. Εξάλλου έχει αποδεδειχθεί ότι οι περισσότερες πετυχημένες start ups τα κατάφεραν στην τρίτη προσπάθεια


Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήθελα να κοιμηθώ στο ΚΤΕΛ σε μια διαδρομή τριών ωρών από την Αθήνα στην Πάτρα, αλλά φοβόμουν μην χάσω τη στάση μου. Ταυτόχρονα, παρατήρησα ότι και άλλοι άνθρωποι είχαν το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα πολλοί είχαν αποκοιμηθεί, χάνοντας τον προορισμό τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εφαρμογή ξεχωριστή;

Το "Tripsleep" είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της, και καινοτομεί σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές παγκοσμίως αφού προσφέρει παραπάνω λειτουργίες. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το "Tripsleep" ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
"Το "Tripsleep" είναι η μοναδική ελληνική εφαρμογή στο είδος της, και καινοτομεί διεθνώς προσφέροντας πρωτοποριακές λειτουργίες όπως αυτή του ΜΕΤΡΟ" - Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Πώς λειτουργεί η λειτουργία του Μετρό, εφόσον το GPS δεν "πιάνει" κάτω απ' τη γη;

Επιλέγοντας την λειτουργία "ΜΕΤΡΟ", ο χρήστης διαλέγει το σταθμό επιβίβασης και το σταθμό αποβίβασης του. Έτσι, το "Tripsleep" θα τον ξυπνήσει εγκαίρως, ένα σταθμό νωρίτερα! Η λογική είναι η ίδια όμως αντί να βασιζόμαστε στο GPS λειτουργούμε με βάση τα ακριβή χρονικά διαστήματα από σταθμό σε σταθμό που τα έχουμε αντλήσει από τις "Συγκοινωνίες Αθηνών".

Αν δεν κάνω λάθος, η ομάδα του Tripsleep γνωρίστηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, όπου και δημιουργήθηκε η εφαρμογή σε μόλις 72 ώρες. Μίλησε μας γι' αυτή την εμπειρία.

Ναι, γνωριστήκαμε στο Startup Bus Europe, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μέχρι τότε. Το StartupBus είναι ένα ευρωπαϊκό hackathon με μία πρόκληση: Άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι πρέπει να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε ένα λεωφορείο, σε 72 μόλις ώρες! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν έξι ευρωπαϊκές αποστολές (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία). Κάθε αποστολή αποτελούταν από 25 άτομα και έκανε ένα ταξίδι 72 ωρών από την εκάστοτε χώρα με προορισμό τη Βιέννη, που διεξαγόταν ο τελικός. Κάθε ομάδα πρότεινε μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, κυρίως στον τεχνολογικό χώρο.

Είστε όλοι εξαιρετικά νέοι. Πώς βλέπετε σήμερα την σχέση των συνομηλίκων σας με την επιχειρηματικότητα; Πιστεύετε ότι η κρίση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η νέα γενιά;

Προφανώς η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τόνωση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον οι φοιτητές έχουν στη διάθεση τους πάρα πολλές πληροφορίες από το διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές σε συνδυασμό με τη θέληση και τη σκληρή δουλεία μπορούν να γεννήσουν πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και νέες θέσεις εργασίας.

Tripsleep: H ομάδα του βραβευμένου application υπόσχεται ότι θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου! Facebook Twitter
Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ είναι η πιο σημαντική πρωτοπορία, αφού επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το "Tripsleep" ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Χαρακτηρίζονται οι νέοι Έλληνες από τόλμη, όσον αφορά στα τεχνολογικά ή επιχειρηματικά εγχειρήματα;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος αυτός περνάει από γενιά σε γενιά και καθηλώνει μεγάλο μέρος των νέων. Με τον ερχομό των startups στην χώρα μας αυτό άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Με βάση τη δική μου εμπειρία, γνωρίζω ότι η αποτυχία μιας επιχειρηματικής ιδέας ή ενός διαγωνισμού όχι μόνο δε σε κρατάει πίσω, αλλά σου δίνει περισσότερη δύναμη να προχωρήσεις. Έχει αποδεδειχθεί άλλωστε ότι η επιτυχία έρχεται συνήθως στη τρίτη επιχειρηματική ιδέα και προσπάθεια μιας ομάδας.

  

Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η εφαρμογή; Πώς μπορώ να την κατεβάσω στο κινητό μου, και ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Έχουμε ολοκληρώσει την ανάπτυξη της εφαρμογής σε IOS λογισμικό και πλέον είναι διαθέσιμη μέσω test flyer. Όποιος θέλει να την κατεβάσει μπορεί να το κάνει άμεσα με μία εγγραφή στο newsletter μας.

Αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με την ανάπτυξη του "Tripsleep" και για τις Android συσκευές.
Φυσικά μια startup δεν μπορεί να σταθεί μόνο σ' αυτά.

Στόχος μας είναι βελτιώνουμε την υπηρεσία ανάλογα με το feedback που παίρνουμε.

Στα επόμενα σχέδια είναι η προσθήκη νέων λειτουργιών όπως π.χ. η ειδοποίηση προστασίας του κινητού από "κλέφτες" κατά τη διάρκεια του ύπνου στα ΜΜΜ.

_______________________

Tripsleep Mobile App

5

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Θα το προτείνω στον φίλο μου τον Στέφανο.Δουλεύει πετράλωνα,παίρνει το τρένο,κοιμάται,φτάνει τέρμα κηφισιά και τον σκουντάει τύπος,φίλε λογικά κάπου θα κατέβαινες,παραμένει στο τρένο,ξανακοιμάται και τον ξυπνάνε τέρμα Πειραιά,παραμένει στο τρένο και τελικά κατέβηκε Πετράλωνα με ένα δυοράκι ύπνο γεμάτο.
Ρε παιδιά τέτοια εφαρμογή, με τον ίδιο σκοπό, και με την "πρωτοπορία" που λέτε να δουλεύει ΚΑΙ στο μετρό (χωρίς το gps) και που την κάνει ξεχωριστή υπάρχει ήδη εδώ και 2 χρόνια για τις android συσκευές. "Metro Rest - Αθήνα" λέγεται.. δείτε: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myfapp.metrorestfree&hl=el
Απλά εκπληκτική και απίστευτα χρήσιμη εφαρμογή. Μόνο αρνητικό ότι η χρήση του gps θα εξαντλεί την μπαταρία, αλλά αυτό δεν αφορά τους σχεδιαστές του app. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στα παιδιά.(και ναι κοιμάμαι ακόμα και στο αστικό)
νομίζω πως είναι μία από τις πολλές απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τα workshop και όλες οι ενέργειες για την επιχειρηματικότητα , και ειδικά την νέα. εξαιρετικό και μπράβο τους! αν είχα smartphone θα το κατέβαζα αμέσως!