Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι;

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι; Facebook Twitter
0
Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι; Facebook Twitter
Φωτογραφία:Πάρις Ταβιτιάν / LifO

Μαγειρίτσα

Οι σούπες γενικώς, έχουν μία δυσκολία να συνδυαστούν αρμονικά, πόσο μάλλον όταν αποτελούνται από εντόσθια, λαχανικά, ρύζι, αρωματικά φυτά όπως άνηθο και έντονα καρυκεύματα. Ακολουθώντας την πεπατημένη δοκιμάστε  Ασύρτικο ή Sauvignon Blanc. Αν τολμάτε κάτι πιο ανατρεπτικό, βάλτε στο τραπέζι  ένα Λημνιό που έχει έντονα βοτανικό χαρακτήρα.

Emphasis Ασύρτικο

Κτήμα Παυλίδη / Ασύρτικο / 2013

Κοκκινόγεια, νομός Δράμας                  

Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα  αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων σε φόντο μεταλλικότητας. Στο στόμα διακρίνεται για τον όγκο και την αιχμηρή οξύτητα που προσδίδει νεύρο ικανό να ισορροπήσει τις λιπαρές γεύσεις και να αγκαλιάσει την φρεσκάδα των μυρωδικών χωρίς να στερηθεί την μακρά του επίγευση. Ένα αξιόλογο λευκό που αναδεικνύει την χαρισματική ποικιλία και αποκαλύπτει τα γοητευτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά που μπορεί να αποκτήσει εκτός Σαντορίνης.

Sauvignon Blanc Χατζηγεωργίου

Κτήμα Χατζηγεωργίου / Sauvignon Blanc / 2014

Κάρυανη, νομός Καβάλας

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με πλούσια αρωματική παλέτα από νότες τροπικών φρούτων όπως γκρέιπφουτ, μάνγκο και ακτινίδιο αλλά και πράσινα στοιχεία πιπεριάς, χλόης και φρέσκων βοτάνων. Γενναιόδωρο γεμάτο στόμα με δροσιστική οξύτητα, νύξεις σπαραγγιού και τραγανή επίγευση που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του δυναμικού Sauvignon Blanc ικανού να συνοδεύσει και τις πιο διαπεραστικές γεύσεις.

Λημνιό Κίκονες

Κίκονες/ Λημνιό / 2011

Μαρώνεια, νομός Ροδόπης

Ρουμπινί χρώμα με  πορφυρές ανταύγειες. Πυκνή μύτη με αρώματα δαμάσκηνου, ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, με νύξεις ρίγανης. Στο στόμα πιπεράτο με ελαφρύ σώμα,  λιωμένες τανίνες και την παρουσία δρυός να εκφράζεται απολαυστικά μέσα από αρώματα γαρύφαλλου και καπνού. Αισθητή οξύτητα η οποία εναρμονίζεται με έντονες γεύσεις όπως το μαγειρεμένο συκώτι και τα μανιτάρια και νότες γλυκόριζας και μέντας που ξεσηκώνουν την λιπαρή υφή ενός πιάτου όπως η μαγειρίτσα

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι; Facebook Twitter
Φωτογραφία:Πάρις Ταβιτιάν / LifO

Τα κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Σαββατιανό Παπαγιαννάκου

Οινοποιείο Παπαγιαννάκου / Σαββατιανό / 2014

Μαρκόπουλο, νομός Αττικής

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα. Σύνθετα φρουτώδη αρώματα και χαρακτηριστική κομψή γεύση. Στο μπουκέτο τα εσπεριδοειδή διαδέχονται το βερίκοκο, τον ανανά, το χαμομήλι και το πράσινο τσάι στην φρέσκια τους μορφή. Στο στόμα ισορροπημένο, με ντελικάτη υφή, δροσερή οξύτητα και ευχάριστες ανθικές νότες που τονίζουν την φρεσκάδα του. Η καταλληλότερη επιλογή για την αρχή του  γεύματος.

Σχινόπευκο

Αμπελώνες Μάρκου / Σαββατιανό / 2013

Μαρκόπουλο, νομός Αττικής

Χρυσοκίτρινο χρώμα με έντονες πράσινες ανταύγειες. Κομψός αρωματικός χαρακτήρας με το φρούτο, κυρίως ροδάκινο, να ισορροπεί με τα άνθη λεμονιάς και το πράσινο πιπέρι. Φινετσάτο λευκό με διακριτική την παρουσία ρετσινιού που έχει ως αποτέλεσμα το Σαββατιανό - η χαρακτηριστική ποικιλία της Ρετσίνας-  να εκφράζει απόλυτα τον φρουτώδη χαρακτήρα της με φόντο τα αρώματα κίτρου, πευκοβελόνας και κέδρου που προσδίδει η προσθήκη ρετσινιού κατά τη ζύμωση του κρασιού.

Πάπια Αμύνταιου

ΕΑΣ Αμυνταίου / Ξινόμαυρο / 2007

Αμύνταιο, νομός Φλώρινας

Ένα ρουστίκ ξινόμαυρο με τυπικότητα αρωμάτων και δυναμική  οξύτητα  που χαρακτηρίζουν την ποικιλία και το καθιστούν ιδανικό συνοδό σε κάθε πλούσιο τραπέζι όπου οι γεύσεις εναλλάσσονται και η πρωτεΐνη κυριαρχεί. Βαθύ πορφυρό χρώμα με άρωμα μπαχαρικών, κόκκινων ώριμων φρούτων και φυσικά ντομάτας στην μαγειρεμένη της μορφή. Στο στόμα πληθωρικό με έντονες τανίνες και εντυπωσιακά ρωμαλέα δομή. Ένα κρασί με πικάντικη επίγευση που προσδίδει γευστικό και αρωματικό πλούτο στο εορταστικό τραπέζι.

Τάως

Οινοποιία Παρπαρούση / Μαυροδάφνη / 2008

Μποζαΐτικα Πάτρας, νομός Αχαΐας

Βαθύ πορφυρό σχεδόν ιώδες χρώμα το οποίο μας προϊδεάζει για τα μαύρα φρούτα που θα συναντήσουμε στο μπουκέτο και στη γεύση. Φυτικά αρώματα φασκόμηλου αλλά και νότες ευκαλύπτου είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει και συντελούν στην απίστευτη δυναμική με την οποία κυριαρχεί στις πληθωρικές γεύσεις με βάση το κρέας. Η  παρουσία δρυός παρότι μακρά (24 μήνες) χαρίζει πολυπλοκότητα χωρίς να στερεί τίποτα από την πλούσια και ζουμερή  γεύση του η οποία αποκαλύπτεται διαδοχικά με τον κατάλληλο αερισμό αρκετές ώρες πριν την κατανάλωση. Ιδανική επιλογή αν σερβίρετε αρνάκι στο φούρνο.

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι; Facebook Twitter
Φωτογραφία: Shutterstock

Να περάσετε όμορφα και να θυμάστε ότι ποτό και οδήγηση δεν ταιριάζουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ