Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
0

 

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter

 

Το Base Grill και το Vezene δεν έχουν ήδη τραπέζι, όλα έχουν κλειστεί εβδομάδες πριν και επειδή προσωπικά έχω ταλαιπωρηθεί σαν κοκορέτσι στη σούβλα για να βρώ μια θέση στην ψησταριά της ημέρας, σε συμβουλεύω να κάνεις το κουμάντο σου από-αρκετά-πριν!

Βar.Β.Q.

Ελ. Βενιζέλου 46, Ν.Σμύρνη, 2109319675

Είχα να πάω χρόνια, από τότε που άνοιξε με τον Άρη Τσανακλίδη στην κουζίνα. Τώρα πια στην κουζίνα δεν είναι ο Άρης αλλά ένα νέο παιδί, ο Άγγελος Φραντζής. Μέσα στο κατάκεντρο της Ν. Σμύρνης, το ξύλο-μέταλλο ντεκόρ με την ανοιχτή κουζίνα, αποπνέει μια αμερικάνικη meat αύρα, κάτι από βιομηχανικό τοπίο, κάτι ωραίο κα γκραντιόζ γενικώς. Εδώ, λοιπόν, αγαπούν το κρέας στις νέες ποικιλίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το ψήνουν ολόσωστα και το σερβίρουν όπως του αξίζει, σκέτο πάνω σε ξύλο, με τα ζουμάκια και το αιματάκι του, να σου κάνει λιγάκι ότι είσαι στο Τέξας. Από τις σαλάτες να προτιμήσεις αυτή με τη ρόκα, το απάκι, τη λιαστή ντομάτα και τη μυζήθρα με οξύμελι στη σος και από τα πρώτα τα τραγανά ρολάκια Καισαρείας με κασέρι που πολύ αγαπά το κοινό του μαγαζιού ή την ωραιότατα καπνιστή μελιτζάνα με φέτα, ντομάτα και τσούσκα πιπεριά. Εγώ θα έπαιρνα και μια καρδιά λάπας τυλιγμένη σε τορτίγια με σος γιαουρτάκι για να μπω καλύτερα στο πνεύμα της limousin κόντρα με το κόκκαλο που έρχεται με σος bbq και peppercorn μαζί με μπέιμπυ ψητές πατατούλες ή ένα εξαιρετικό striploin steak ή αλλιώς κόντρα μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο από την Ισπανία, που ωριμάζει για 21 μέρες. Πολύ ωραίο το rib-eye από angus, ο σιδηρόδρομος από rib-eye, το μαριναρισμένο κιλότο από το Κάνσας και το ιδιαίτερο flank steak που έρχεται κομμένο σε ωραία φετάκια. Έχεις χώρο για ζάχαρη; Πάρε κι ένα σου με γέμιση από μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού βύσινο.

Kρεατοπωλείο

Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραϊκή, 2104520720

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το χώρο πρέπει να είχε τρελά κέφια εκτός από στυλ, τόσο που όσο σκουντούφλης κι αν είσαι σαν άνθρωπος δεν γίνεται παρά να θυμηθείς το κέφι σου, μέσα στη λευκή χαρά του παλιού ψυγείου, της ζυγαριάς, το καρό ασπρόμαυρο πλακάκι, τα ράφια με τις κονσέρβες, τις american country αναπαυτικές καρέκλες, τη ζεστασιά του ξύλου στο πάτωμα, το πάθος του κόκκινου στους τοίχους. Κι αν φοβηθήκατε ότι όλο το βάρος του κεφιού πέφτει στο διάκοσμο, ησυχάστε, αφού με συνιδιοκτήτη που έχει μπαμπά χασάπη, αποκλείεται να μείνετε παραπονεμένοι. Μοσχαράκια από την Καλαμάτα, χοιρινά από την Εύβοια, κατσικάκι από τα Γιάννενα, να πώς εξηγείται η πολύ καλή τιμή της σπαλομπριζόλας από ντόπιο, μικρό μοσχάρι. Το φιλέτο από μπουτάκι κοτόπουλου ψήνεται τέλεια με λεμόνι και φρέσκια ρίγανη, ποτίζει ηδονικά με τη λεμονάτη σάλτσα, τα μπιφτεκάκια φλερτάρουν με την ιδέα του κεμπάπ, ελάχιστα καυτερά, ελαφρώς κανελάτα και αρνίσια σαν σουτζουκάκια, με σος γιαουρτλού, το μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι πεντανόστιμο, κρεατένιο, με έντονα αρώματα από κρεμμύδι και μαϊντανό. Οι τηγανητές πατάτες κολασμένες, η τυρκαυτερή σπιτική, οι πιτούλες ζεστές, τραγανές, μικρές και με τη ριγανίτσα τους, η χωριάτικη ολόδροση, με την ξινομυζήθρα και τα όλο άρωμα λαχανικά της. Τί άλλο να ζητήσεις για να ολοκληρώσεις την πανδαισία; Ένα μπανόφι ή ένα τσιζ-κέικ με σπιτική μαρμελάδα φράουλα.

Σέσουλας

Αθ. Διάκου 17, Περιστέρι, 2105775594

Στα καλλιστεία "Χασαποταβέρνα με χιούμορ" ο Σέσουλας δικαιούται ασυζητητί τον τίτλο. Το ανοιχτήρι της μπύρας μπορεί να εκραγεί, το βάζο με τη σάλτσα μπορεί να περιέχει κατιτίς το αριστοφανικό, αρχίζεις να φοβάσαι ότι το ποδήλατο του ντεκόρ που κρέμεται από το ταβάνι μπορεί να σκάσει στο κεφάλι σου αλλά δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα λιγότερο από ένα μαγαζί που έχει σαν σπεσιαλιτέ του τα δυσεύρετα πλέον... αμελέτητα. Με τη σέσουλα και σερβιρισμένα στη λαδόκολα, με ηχητική υπόκρουση μια κόρνα ποδηλάτου. Στην κανονική εκδοχή τους τα "μπινελίκια" αρνιού περιλαμβάνουν συκωτάκια, γλυκάδια, ζουμερά παϊδάκια και φυσικά αμελέτητα, αλλά αν προτιμάς μπορείς τηλφωνικά να παραγγείλεις "μια σπέσιαλ αμελέτητα". Και στις δυό εκδοχές η νοστιμιά κολάζει και άγιο. Την όρεξη θα σου ανοίξει το παξμαδάκι με κοπανιστή και ντομάτα, η τυροκαυτερή βουτυράτη και καυτερή, η πρασόπιτα πικάντικη, το σαγανάκι μελιτζάνας γλύκισμα χάρη στο μπόλικο κρεμμυδάκι του, ντοματοκεφτέδες και χορτοκεφτέδες. Νόστιμο και το πολίτικο σουβλάκι από ααρνάκι που μαρινάρεται σε γιαούρτι και το βυζαντινό χοιρινό που ψήνεται με κρασί και μέλι. Πικάντικα όπως αρχίσατε θα τελειώσετε με κέικ σοκολάτα με παγωτό, μήλο και καρύδια.

Kρητικός

Αιόλου 49, Κάντζα (Παλλήνη), 2106659061

Μπορεί να χρειάζεσαι GPS για να τον βρεις αλλά όλοι οι κρεατολάγνοι ορκίζονται μόνο στο όνομά του και είναι γεμάτος ακόμη και καθημερινές. Στην παρθενική επίσκεψη, το ρουστίκ, ξύλινο ντεκόρ με τα κιλίμια στους τοίχους και το τζάκι, μου άνοιξε την όρεξη για τις νοστιμιές του Ψειλορίτη. Πλην όμως, το μενού με διέψευσε. Όπως με διαβεβαίωσε και η διεύθυνση, άμα θελήσει ο Κρητικός και κατόπιν παραγγελίας μπορεί, λέει, να σου σιάξει το νοστιμότερο κρητικό τσιμπούσι. Όμως, τη φήμη του την έχει χτίσει πάνω στο, ομολογουμένως, νοστιμότατο κρέας του. Σωστό σίτεμα, εξαιρετική ποιότητα κρέατος, σωστό ψήσιμο, ορθότατο σερβίρισμα. Στην αρχή θα έρθει ο δίσκος με τα ορεκτικά και αποκλείεται να προσπεράσεις το νοστιμότερο τηγανητό κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα που έχεις φάει ποτέ σου ούτε την σπιτική ρώσικη που θα σε ταξιδέψει στα γιορτινά τραπέζια του '70. Τα μπουρεκάκια ανάλαφρα σαν άνεμος, ωραία και η τυροκαυτερή και η φέτα. Οι τηγανητές πατάτες απλά τέλειες, ασορτί με τον υψηλό πήχη των κρεατικών. Η σπεσιαλιτέ t-bone, το ribe-eye και το φιλέτο πρώτα στις προτιμήσεις, εδώ δεν θα σε ρωτήσουν πώς το θες ψημμένο το κρέας σου, καθότι ο μάγος ψήστης ξέρει καλύτερα από σένα και καλά θα κάνεις να τον εμπιστευτείς. Το κοκορέτσι ολίγον μας απογοήτευσε καθότι κρύο, ωστόσο η σπιτική καραμελέ του τέλους, απλά ποίημα!

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter

Τα κρεοπωλεία για όσους θέλουν να τσικνίσουν στο σπίτι

Όσες ευθύνες κι αν του ρίξουν οι διατροφολόγοι για τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα μας, ένα ζουμερό κομμάτι κρέας παρέα με τραγανές τηγανητές, αληθινές πατάτες θα παραμένει στο γευστικό μας υποσυνείδητο σαν την επιτομή της πιο λαχταριστής λιχουδιάς. Φαγητό που παρηγορεί την ψυχή, ζεσταίνει την καρδιά, θυμίζει γιορτή αλλά δεν γυρίζει και την πλάτη στις ηδονές της αγίας Καθημερινότητας, συνδυασμός κλασικός που ενώνει όλα τα γούστα στο ίδιο πιάτο, αμαρτία που εύκολα παίρνει άφεση, αφού στο κάτω-κάτω μόνο αυτό μας δίνει την καλύτερη ποιότητα σίδηρου που χρειάζεται ο ταλαιπωρημένος μας οργανισμός. Πριν τέσσερα-πέντε χρόνια, η μικρή μας πόλη βίωσε την έκρηξη της νέας κρεατερί, που δανείστηκε το λευκό ντεκόρ της από την αισθητική της νεοταβέρνας, φλέρταρε με μια πιο σοφιστικέ εκδοχή της λαδόκολας και μας σέρβιρε κομψότερα παϊδάκια, με λιγότερα λιπαρά και λιγότερο ρουστίκ εμφάνιση. Το φιλέτο, που υπερκαταναλώσαμε την εποχή της ευμάρειας, έπαψε πια να είναι μόδα κι ένας κεραυνοβόλος έρωτας για τα "δεύτερα" κομμάτια του κρέατος ενώνει τους σεφ όλου του πλανήτη στον πιο δημιουργικό πυρετό. Η κρίση, μαζί με την πείνα για ανανέωση που χαρακτηρίζει τις μόδες της γαστρονομίας, ανακαλύπτει τα μάγουλα, τις ουρές, τα εντόσθια, τα κεφαλάκια, τα κεφτεδάκια και τα burgers. Επιχειρηματικά σωτήρια σαν ιδέα, η κρεατοφαγία γεμίζει τα τραπέζια που δεν κατάφερε να προσελκύσει η δημιουργική, ευφάνταστη κουζίνα. Kαι μαγκιά της!

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter

Ελληνικό ή ξένο;
Όταν ο χασάπης σου λέει "ντόπιο" συνήθως εννοεί ελληνικής εκτροφής. Δηλαδή, το ζώο έχει γεννηθεί αλλού, και εκτρέφεται για 5 μήνες σε μονάδες εντατικής πάχυνσης στην Ελλάδα. Μεγαλύτερο μπέρδεμα υπάρχει με τα μοσχάρια που εισάγονται για πάχυνση αλλά σφάζονται αμέσως, αφού πρώτα "βαφτιστούν" ελληνικά. Ο καταναλωτής μπορεί να είναι σίγουρος μόνο αν δει με τα μάτια του την ετικέτα, η οποία συνήθως είναι κολλημένη στο τζάμι του χασάπικου: η ολόλευκη σημαίνει κρέας ελληνικής εκτροφής. Η λευκή με το γαλάζιο πλαίσιο ντόπιο ελληνικό. Αλλά και πάλι, πού να ξέρεις σε ποιό ακριβώς ζώο ανήκει το παϊδάκι που διάλεξες;


Όσο για τις ελληνικές ράτσες, ελάχιστες έχουν απομείνει κι από αυτές οι περισσότερες είναι "μπασταρδεμένες" με ξένες.


Το ξένο κρέας που φτάνει στο ελληνικό τραπέζι έχει τη διπλή του όψη: αφενός ράτσες με ονοματεπώνυμο ελεγχόμενης κτηνοτροφίας και αφετέρου το κρέας της μαζικής παραγωγής, που ναι μεν τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής αλλά τα ζώα έχουν μεγαλώσει με ορμόνες, αντιβιοτικά και μεταλλαγμένες τροφές.


Το ελληνικό κρέας βιολογικής κτηνοτροφίας είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας. Το κακό, όμως, είναι ότι ο καταναλωτής που έχει συνηθίσει στα μαλακά κρέατα της εντατικής κτηνοτροφίας, δυσκολεύεται να εκτιμήσει τη νοστιμιά του-που πλησιάζει τη γεύση του κυνηγιού-επειδή το βρίσκει σκληρό. Κοινώς, έχουμε όλοι ξεχάσει τη γεύση έχει το αληθινό κρέας. Το μαρινάρισμα και το κόψιμο σε κιμά είναι ίσως ένας τρόπος να μυηθούμε στο σωστό δρόμο της κρεοφαγίας.

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter

Εκεί που θα βρείτε πρώτο πράγμα!

 

Παναγιώτης Παπούλιας
Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107518000
Έντιμος και σεμνός, ο κύριος Τάκης θα σου εξηγήσει τα πάντα για το ελληνικό κρέας. Και συ θα τον πιστέψεις. Τα υπέροχα χοιρινά έρχονται από την πατρίδα του τη Σπάρτη, μοσχάρι, μοσχαράκι, βοδινό και δαμαλάκι, όλα ωραία καθαρισμένα και κομμένα όπως τα θες, εγγυημένα από τον Τύρναβο, τον Όλυμπο, την Ορεστιάδα και τα Γιαννιτσά. Πληρώνοντας, πάρτε και ένα κεφαλάκι από το νωπό ανθότυρο δίπλα στο ταμείο. Δεν έχετε ξαναφάει καλύτερο!

Παριανού Άννα
Μαντζαγριωτάκη 50, Καλλιθέα, 2109528100
Όλα τα κρέατά της είναι πιστοποιημένα βιολογικά. Τα μοσχαράκια έρχονται από την Αιτολοακαρνανία, το αρνί και το κατσικάκι από τη Σίφνο, το γουρουνάκι από τα Τρίκαλα.

Μαρία Αγγελή
Αιόλου 81, εντός της στοάς, 2103243464
Η Μαρία πρωτοστατεί σε όλα, οι γιοί αναλαμβάνουν το κόψιμο. Το καλύτερο της Κεντρικής αγοράς, ιδανικό για νόστιμα κουνελάκια και μοσχαράκι έως 1 έτους που βόσκει ελεύθερο σε μικρές παραγωγικές μονάδες των Σερρών.

Το Παραδοσιακό
Αγ. Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι, 2106746234
Ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος φέρνει μοσχαράκια έως 1 έτους, από γαλλικό σπόρο, που έχουν μεγαλώσει στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Τα σιτεύει ο ίδιος και θα σου δώσει με χαρά την καλύτερη συνταγή για το κομμάτι που θα διαλέξεις.

Εlite Butcher
Διγενή 17, Βούλα, 2108951471
Οι φίλοι του Black Angus εδώ θα το βρουν ελεύθερης βοσκής από βοσκοτόπια της Ν. Ζηλανδίας, της Αργεντινής και της Αυστραλίας, σφραγισμένο σε ειδικές αεροστεγείς συσκευασίες.

 

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter

Φάρμα Χρονά
Αχιλλέως 24, Π. Φάληρο, 2103832783
*Λευτέρης Γεωργιάδης, Λ. Μαραθώνος 56, Πικέρμι, 2106039870
Εδώ θα βρείτε ελληνικό βιολογικό μοσχάρι από τη Βόνιτσα και ελληνικό μοσχαράκι από την Αριδαία. Καθώς το καλό κρέας θέλει σίτεμα, μπορείτε να παραγγείλετε το μοσχάρι σας και να το παραλάβετε σιτεμένο τρεις εβδομάδες μετά ή να δοκιμάσετε το κόψιμο στο όσο-μπούκο και τη σπαλομπριζόλα.

"10"
Λ. Παϊζη 10, Βάρη, 2109654610
Ο Δημήτρης Σάρος είναι από τους λίγους που ξέρουν να κόβουν το κρέας με τον καλλιτεχνικό γαλλικό τρόπο. Μοσχαράκια από γαλλικές ράτσες Λιμουζίν και Σαρολέζ που εκτρέφονται στην Ελλάδα, μοσχαράκια γάλακτος από τη Μυτιλήνη, μοσχίδες από τη Χαλάστρα Χαλκιδικής και κατόπιν παραγγελίας, σπάνια κομμάτια, όπως μοσχαρίσια μάγουλα, ουρές, γλυκάδια και νεφρά. Και rib-eye από την Αργεντινή και την Αμερική.

Bιολογικό Κρεοπωλείο
Λασιθίου 29, Γέρακας, 2106654260
Πέντε αδέλφια από δυό διαφορετικές οικογένειες, όλοι επιστήμονες, ένωσαν την τεχνογνωσία και το μεράκι τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη βιολογική κτηνοτροφία. Μοσχαράκια ράτσας Λιμουζίν βόσκουν ελεύθερα στο ορεινό Ξηρόμερο και τρέφονται μόνο με βιολογικές τροφές δικής τους παραγωγής. Άψογη εξυπηρέτηση, πρόθυμη να σε ενημερώσει για ό,τι αφορά το βιολογικό κρέας και πεντανόστιμα βιολογικά κοτόπουλα.

Ευβιότοποι
Αγγελοπούλου 4, Ν. Ψυχικό, 2106777173
Στην Κήρινθο της Β.Εύβοιας, τα γουρουνάκια και τα μοσχαράκια μεγαλώνουν απόλυτα βιολογικά σε ένα μαγικό λιβάδι για να φτάσουν μέσα σε μια μέρα στο κρεοπωλείο που θυμίζει μπουτίκ υψηλής ραπτικής. Αν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά και να έρθει το κρέας συσκευασμένο και κομμένο στο σπίτι σας. Το νοστιμότερο, ίσως, χοιρινό που κυκλοφορεί στην αγορά.

Μερικές καλές προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη Facebook Twitter
Το κρεοπωλείο του Γιάννη στα Εξάρχεια.

Γιάννης
Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, 2103301230
Μπορεί να τον έκανε διάσημο η διαφήμιση των Jumbo με τη Στανίση, αλλά για μας ο Γιάννης-που πάει πακέτο με την σύζυγο Γωγώ-ήταν πάντα ο χασάπης της καρδιάς μας: εδώ θα βρει τη χαρά του όποιος δεν θέλει να μαγειρέψει αλλά να βάλει κατευθείαν στο φούρνο το έτοιμο-ξεχωριστό, όπως λέμε μπιφτεκάκια από μοσχάρι ή κοτόπουλο ζυμωμένα με πιπεριά Φλωρίνης και μαϊντανό, σπιτικό λουκάνικο από πρόβατο με μπούκοβο, μπουμπάρι με ψύχα ψωμιού αντί για ρύζι, ρολό αρνάκι με πράσο, θυμάρι, τυρί και μαϊντανό, γαρδουμπάκι, αρνίσιο κεμπάπ, πολλά χαμόγελα και το σπεσιαλιτέ σακκουλάκι που περιέχει τρία διαφορετικά κρέατα με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά τους μαζί με το ταψάκι που θα τα φουρνίσεις. Κι όσο θα παίζει κλασική ροκ στα πιο κεφάτα της, εσύ θα διαλέξεις αρνάκι από την Ελασσώνα ή την Τρίπολη, αυστραλέζικο κόμπε, πικάνια, rib-eye και black angus αλλά και βιολογικό ελληνικό μοσχαράκι με σαφείς οδηγίες χρήσης από τα παιδιά, που θα σε μεταμορφώσουν σε έμπειρο κρεατομάγειρα!

Ο μαύρος χοίρος-και όχι μόνο-του Δημήτρη Δήμου
Τηλ.: 6977608755
Στην Αύρα της Καλαμπάκας, και σε μια φάρμα που θυμίζει την Κιβωτό της ράτσας προς εξαφάνιση, ο Δημήτρης Δήμου εκτρέφει αρχαιοελληνικές ράτσες από μοσχαράκια αλλά και τον ελληνικό μαύρο χοίρο, τον ίδιο που αναφέρει στην Οσύσσεια ο Όμηρος. Το iberico γουρουνάκι που θεωρείται τρελλή γκουρμεδιά είναι ή ίδια ράτσα που έφυγε κάποτε από την Ελλάδα για να την κάνουν διάσημη οι ισπανοί. Το μοναδικό κρέας που περιέχει μονοακόρεστα Ω3 ωφέλιμα λιπαρά, με τη μοναδική γεύση που δεν θυμίζει χοιρινό, έρχεται σπίτι σου με ένα τηλέφωνο, σε φιλετάκια, μαριναρισμένο και σε κενό αέρος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ