Τα τοπ 10 χριστουγεννιάτικα γλυκά της Pasta Flora

Τα τοπ 10 χριστουγεννιάτικα γλυκά της Pasta Flora Facebook Twitter
1

Aπό τη Νιλέτα Κοτσίκου/ imatiothiki

www.imatiothiki.com 1

 

 

Η Ιωάννα Χαλμούκη, γνωστή και ως Pasta Flora, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η κρίση δεν μας αφήνει καμία άλλη διέξοδο, πέρα από το να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί, περισσότερο αποφασισμένοι για τα όνειρά μας και ακόμη ποιο δυνατοί να τα καταφέρουμε.
Την πρωτογνώρισα πριν μερικούς μήνες, στο σπίτι της στο Κουκάκι. Δούλευε σε ένα γραφείο, ως interior designer, και είχε ξεκινήσει δειλά δειλά να ψήνει τα καλύτερα cake στην πόλη. Σήμερα, στο νέο της σπίτι και έχοντας αφήσει την δουλειά του γραφείου, ξοδεύει τον περισσότερό της χρόνο στην ζαχαροπλαστική, ενώ παράλληλα ετοιμάζει μια νέα σειρά παιδικών ρούχων, από υφάσματα που έχει συλλέξει.
Το σημαντικό, όμως είναι, ότι η Ιωάννα δεν άφησε την κρίση ενός τομέα της ζωής της, να γίνει κρίση και των υπολοίπων. Αντιθέτως, δέχτηκε την πρόκληση να αξιοποιήσει τον παραπάνω χρόνο που της άφησε το πρόγραμμά της, κυνηγώντας την πραγματική της κλήση. Και βγήκε νικήτρια.
Με αφορμή, λοιπόν, την νέα της μόνιμη απασχόληση, το νέο της σπίτι και την επιστροφή της από ένα ταξίδι στην πανέμορφη Βαρκελώνη, την συνάντησα και της ζήτησα να φτιάξει μια λίστα με τα καλύτερα γλυκά των Χριστουγέννων που μπορεί κανείς να φτιάξει στο σπίτι.

τοπ 10: χριστουγεννιάτικα γλυκά

1. English Christmas Cake / Αγγλία / συνταγή

 

 

2. Μελομακάρονα / Ελλάδα / συνταγή

 

 

3. Gingerbread Cookies / Αμερική / συνταγή

 

 

4. Buche de Noel / Γαλλία / συνταγή

 

 

5. Βασιλόπιτα / Ελλάδα / συνταγή

 

 

6. Mincemeat / Αγγλία / συνταγή 

 

 

7. Gallet de rois / Γαλλία / συνταγή

 

 

8. Panettone / Ιταλία / συνταγή

 

 

9.  Stollen / Γερμανία / συνταγή

 

 

10. Κουραμπιέδες / Ελλάδα / συνταγή

 

 

Λίγες μικρές πληροφορίες:
Η Ιωάννα μένει και συνεργάζεται στενά με το αγόρι της, τον Κώστα Θεοχάρη. Η Ιωάννα φτιάχνει τα καλύτερα cake στην πόλη και ο Κώστας τα καλύτερα illustrations. / Ο πίνακας πάνω από το λευκό μπουφέ στην φωτογραφία είναι έργο του Κώστα. / Τα έπιπλα του σπιτιού αποκτήθηκαν ύστερα από πολλές ώρες έρευνας σε παζάρια, αγορές και φίλους. / Εκτός από υφάσματα, η Ιωάννα συλλέγει τσαγιέρες. Έχει τόσες πολλές που δεν χωράνε όλες στο σπίτι. Μερικές βρίσκονται στην αποθήκη.

Περισσότερη Pasta-Flora εδώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια