ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ LIFO.GR: Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή;

ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ LIFO.GR: Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή; Facebook Twitter
65

Δεν πρόκειται για επιστημονική έρευνα - αλλά απλώς μια μικρή ένδειξη το τι προτιμούν οι αναγνώστες μας. 

Πείτε μας τη γνώμη σας και στα σχόλια...

65

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
τήρηση των νόμων.. Και άστους μέσα να ρεζιλεύονται.ΑΝ δεν μπορούν να πουλάνε τσαμπουκά κεκαλυμμένα,και αν προβάλλονται στο κατάλληλο φως (και όχι με ΣΟΚαριστικά πρωτοσέλιδα που τους ηρωποιούν για ένα κομμάτι κουρασμένων και απαίδευτων ανθρώπων) οι κινήσεις τους θα σβήσουν μόνοι τους.Άντε τώρα να έχεις τον Καιάδα που μιλάει μέχρι 3 φράσεις,να εξηγήσει σε ψηφοφόρους γιατί ψηφίζει φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεφοπλιστές και να δουλεύουν οι υπόλοιποι για 18ημερομίσθιο μαύρο..
Τι να πω? Τα βλέπω από μακρυά και οργίζομαι. Εκείνο που με τρώει είναι πως οι Έλληνες πολίτες κατάφεραν και ανέθεσαν την ευθύνη της προσωπικής ασφάλειάς τους στο κράτος. Βλέπω πόσο επιμελείται η αστυνομία για τη τήρηση της τάξης. Που είναι η ατομική ευθύνη του καθενός? Το έχετε πάρει χαμπάρι πως τα χρυσά αυγά βασίζονται στην κρατική απραξία της ...δικαιοσύνης και κρύβονται πίσω από αυτό που πολεμούν για να δράσουν ατιμώρητα? Όταν θα ξυπνήσετε και θα απαιτήσετε από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους σας την επιστροφή του δικαιώματος της προσωπικής άμυνας ώστε να μη ξέρει ο κάθε τραμπούκος Κασιδιάρης αν είστε η όχι οπλισμένοι και να το σκέφτεται προσεκτικά αν θα επιτεθεί η όχι, ίσως να βάλουν μυαλό. Αν αυτό το θεωρείτε ότι η Ελληνική κοινωνία θα γίνει Τέξας η Αμερική ή όποιο άλλο χαρακτηρισμό πετάτε σε όποια κοινωνία δεν αφήνει τους πολίτες της απροστάτευτους, τότε σας αξίζει αυτό που ζείτε.Πάρτε παράδειγμα για το τί έχει γίνει με την ΚΚΚ στις ΗΠΑ. Κάποτε ισχυρή συμμορία που γαμ...σε και έδερνε στις πολιτείες του Νότου, τώρα έχει περιθωριοποιηθεί. Μόλις πάει να σηκώσει κεφάλι, πέφτει ο "απολίτικ λαός" και της δίνει σφαλιάρες στα αυτιά. Και τι έχει παραπάνω αυτός ο λαός? Το δικαίωμα της άμυνας.
Ήμουν μεταξύ του 1 και του 2 αλλά τελικά ψήφισα 1. Είναι η μόνη επιλογή νομίζω για να δείξεις ότι δεν πάει άλλο - θα μ πεις που; σε ψηφίσματα στη lifο και το avaaz; ναι παντού, και στο δρόμο και στο ίντερνετ, ποιος άλλος τρόπος υπάρχει δηλ; Το γεγονός της δολοφονίας του Φύσσα, αποκάλυψε νομίζω ότι πλέον το .... φίδι έχει τσιμπήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και τα ίδια τα μέλη της χ.α. Η εγκληματική αυτή οργάνωση που αρέσκεται στην στρατιωτική ορολογία φανατίζει και εμποτίζει τα μέλη της με τέτοιο ρατσιστικό και πολιτικό μίσος που βγαίνουν βόλτες με μαχαίρια. Ο Ρουπακιάς έστειλε στον τάφο ένα νέο παιδί, ποιος ξέρεις πόσους θα έστειλε και στα νοσοκομεία και κατέστρεψε τον εαυτό του και την οικογένεια του στο τέλος. Τι ήταν ο Ρουπακιάς; Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε οικογενειάρχης της διπλανής πόρτας, όπως και ο Φύσσας θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.
Νομίζω είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τη ΧΑ ως αρρώστια: σύμπτωμα είναι. Ότι και να γίνει μ'αυτούς, αν δεν σταματήσει ο κόσμος να βρίσκει τις ιδέες και τις μεθόδους τους ελκυστικές, θα εμφανιστούν άλλοι, που μπορεί να ειναι και χειρότεροι.
Ψήφισα το 1 αλλά με πολλές αμφιβολίες του αποτελέσματος, ειδικά όταν η ΝΔ πλεονάζει ατόμων που συμφωνούν σε πολλά ζητήματα με τη ΧΑ. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθαρές επιλογές, υποκρισία παντού. Αν δεν αλλάξει το σύστημα που παράγει τα μυαλά των τραμπούκων, η βάση του οποίου είναι το Σύνταγμα που ορίζει "καλλιέργεια εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης", αν δεν σταματήσουμε να λέμε στα παιδιά ότι είναι καλύτερα από τους άλλους, ότι δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη γιατί είτε φταίνε οι "κακοί", οι "αλλόθρησκοι", οι "ξένοι", είτε θα μας σώσουν οι "ήρωες", οι "άγιοι", οι "σύμμαχοι", τότε πως να ελπίζουμε σε ενωμένη κοινωνία που να θέλει και να προσπαθεί για το καλύτερο;
Για να λεμε και καμια αληθεια, η ΧΑ δεν μπορει να βγει απ'την Βουλη εφοσον ειναι εκλεγμενο κομμα. Τους εχει ψηφησει κοσμος. Και στο κατω κατω αν καποιος πρεπει να βγει απ'την Βουλη, αυτοι ειναι τα μεγαλα κομματα.
Δν έχει να κάνει με "την επιχορήγηση από τα λεφτά μας".Ούτε η κρίση έφερε απλά όλα τα σκατά στον αφρό επειδή ο κόσμος είναι αγανακτισμένος.Εκεί ήταν και από πριν αυτοί.Κρίση αξιών είχαμε πάντα και τώρα αρχίζουμε να το συνηδιτοποιούμε.Προφανώς και αυτή η παράνοια με τη Χρυσή Αυγή πρέπει να σταματήσει.Βασικά έπρεπε να έχει σταματήσει καιρό τώρα και όχι να περιμένουμε να θρηνίσουμε κάποιον ομοεθνή μπας και συγκινηθούμε.Πρέπει,όμως,να αναρωτηθούμε και τι κάνουμε λάθος στον τομέα της παιδείας και μεγαλώνουμε ανθρώπους χωρίς ανθρωπιά.
Αν η χρυσή αυγή βγει εκτός νόμου θα πάψει ο πρώην μικροαστός νυν μικροαπελπισμένος να βλέπει τους πιο αδύναμους για εχθρούς; Θα πάψει ο δεξιός (γιατί από τη χούντα και τη δεξιά είδαμε μόνο έργα σε αυτή τη χώρα) να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα γύρω του; Θα πάψει ο φασισμός των καναλιών; Θα διορθωθεί η προεκλογική κτηνωδία εναντίον των οροθετικών; Θα πάψει η Μανωλάδα να τριγυρνάει τα ματωμένα θύματα της; Θα πάψει η κοινωνία των καθαρών να κυνηγά τους τσιγγάνους; Θα γίνουν ορατοί οι ανάπηροι στη χώρα; Θα αναστηθούν οι νεκροί από τα χέρια μπάτσων και παρακρατικών; Θα δικαιωθούν όσοι τραβιούνται και διαπομπεύονται εδώ και χρόνια για πολιτικούς λόγους; Θα είναι οι ομοφυλόφιλοι ίδιοι με τους κανονικούς; Θα πάψουν οι τράπεζες να καρατομούν ανθρώπους; Θα έχουμε ίσες ευκαιρίες. Θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα; Θα έχουμε σύστημα υγείας; Θα εμπιστευόμαστε στην παιδεία το αύριο; Θα σταματήσει το ξεπούλημα της ζωής μας; Όχι! Όλα θα συνεχίσουν όπως και πριν. Το αντιφασιστικό μένος θα εξατμιστεί και οι μπράβοι θα πληρώνονται και πάλι κρυφά από την ΚΥΠ. Ο φόβος μπροστά στα μπράτσα και τον μπάτσο που χαμογελά στο βάθος ειρωνικά θα παραμείνει ίδιος. Η ίδια σιωπή, η ίδια πορεία του ξέφρενου αγώνα για κέρδος και εξουσία θα συνεχίζεται, τα ίδια κεφάλια "των μη παραγωγικών" θα μπαίνουν στη μέγγενη της ομαλότητας, της ησυχίας και της σταθερότητας του σώπα. Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον!
Ο φασισμός διαχρονικά αντιμετωπίζεται μακροπρόθεσμα (2 γενιές) δια της ανθρωπιστικής παιδείας, μεσοπρόθεσμα (1 γενιά) με κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονη επικοινωνιακή αποδόμηση και βραχυπρόθεσμα (ημέρες για την ώρα - μήνες/χρόνια αν δυναμώσουν κι άλλο) δια της βίας. Διαλέξτε πόσο θέλετε να περιμένετε.
"...δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα" Υποθεση... αν ενα φασιστικο κομμα συγκεντρωσει αρκετους ψηφους και παρει την εξουσια, και μετα αρχιζει να σπαει τα κεφαλια των πολιτων και να σκοτωνει, εμεις πρεπει να ειμαστε ευτυχισμενοι επειδη κρατησαμε κατα γραμμα το συνταγμα; Η μηπως πρεπει να αφησουμε να γινουν ολα τα παραπανω, ετσι ωστε εκ των υστερων να αναγκαστουμε να αλλαξουμε το συνταγμα για να μην ξανασυμβει κατι τετοιο;
500.000 άνθρωποι ψήφισαν ένα κόμμα το οποίο συζητάμε αν θα πρέπει να απογαρευτεί ως εγκληματική οργάνωση. Που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν γνωστή ως τέτοια και όχι ως κόμμα. Και πιστεύετε όντως ότι με την απαγόρευση κάνουμε κάτι ουσιαστικό;Κάτι κάνεις όμως (έστω και για το φαίνεσθαι για αρχή), γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το αναλάβουν άλλοι. Και θα γίνει σαλούν η χώρα.Για μένα δεν της απαγορεύεις το δικαίωμα να εκλεγεί, αλλά:Σαν κυβέρνηση:1) Ψηφίζεις και εφαρμόζεις μέχρι αηδίας επιτέλους το αντιρατσιστικό.2) Δίνεις εντολή στην αστυνομία για εξονοχιστικό έλεγχο σε άτομα της οργάνωσης ή/και κοντά σε αυτήν και όπου υπάρχει το οτιδήποτε προχωράς διαδικασίες εξπρές. Τους τσακίζεις όμως όχι αστεία.Αν δεν το κάνεις εσύ θεσμικά θα το αναλάβουν άλλοι. Ξέρεις ποιοι είναι έτσι και αλλιώς.3) Οφ δι ρέκορντ, όποιον χρυσαυγίτη πιάνεις και καταδικάζεις... διάλεξε ένα ποτ πουρί από τους πιο χαρντκορ πακιστανούς, αλβανούς κτλ κτλ και βάλτον στην ίδια πτέρυγα. Να δούμε αν όταν βγει από κει μέσα θα συνεχίσει να είναι τραμπούκος. Και να δούμε ποιος θα τον επισκέπτεται όσο είναι μέσα. Σαν κοινωνία εγώ και συ:Δεν σου περνάει ποτέ αδιάφορο άμα κάποιος σου πει "θα ψηφίσω χρυσή αυγή". Μιλάς, αναλύεις του δείχνεις πόσο πολύ πιστύεις ότι είναι λάθος (όπου και όσο μπορείς και ανάλογα τι έχεις απέναντι σου). Δεν τον αφήνεις σε καμία περίπτωση να νομίζει ότι μπορεί και να αποδέχεσαι την επιλογή του. Οι αφελείς ψήφοι από ανθρώπους που δεν είναι πολεμοχαρείς πρέπει να τελειώσουν. Από κει και πέρα αν ας πούμε κατεβαίναμε επιτέλους μαζικά και σε καμιά αντιρατσιστική εκδήλωση ΧΩΡΙΣ να είναι εργολαβία κάποιας ΄παράταξης... ε θα πείθαμε λίγο παραπάνω τους εαυτούς μας ότι μας νοιάζει. Να νομιμοποιήσουμε ηθικά το δικαίωμα/υποχρέωση μας να προστατεύσουμε την κοινωνία μας τουλάχιστον από αυτό.Σε αυτό δεν υπάρχουν διαφωνίες, δεν υπάρχουν (για τους υπόλοιπους μη φιλοναζί) "εμείς" και "εσείς", υπάρχει μόνο το "ΑΥΤΟ ΟΧΙ. ΤΕΛΟΣ."Θα ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη να δηλώσουμε/απαιτήσουμε/εκφράσουμε κάτι μαζικά χωρίς διαφωνίες και γκρίνιες. Αν όχι για αυτό για τι?
Διάλυση τωρα.και αν βγουν με νέα μορφή παλι διάλυση.και οταν κανουν το παραμικρό ρατσιστικό περιστατικό κατευθείαν φύλαξη.δεν χωράει άλλη καθυστέρηση!εξω οι ναζι!
στην παρούσα χρονική στιγμή δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλη επιλογή από την ποινικοποίηση αυτής της σιχαμένης συμμορίας skinhead που αλωνίζει ελεύθερα και απολαμβάνει τα προνόμια της δημοκρατίας εδώ και ένα χρόνο ΑΡΚΕΤΑ!Υπαχει βέβαια ο κίνδυνος της ενίσχυσης αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει την έλλειψη πρωτοβουλίας αντιμετώπισής της τουλάχιστον όσο δεν ξαναυπάρξει εμπιστοσύνη στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
αγαπητε φιλε καρμιρη...διατυπωσες την απολυτα σωστη αποψη. Ελπιζω οτι πολλοι ανθρωποι που τους ψηφιζαν απο αντιδραση η για πλακα τωρα θα σοβαρευτουν.
Το να απαγορευτεί η ύπαρξη της Χρυσής Αυγή είναι μισές δουλείες, τα στελέχη της και όχι μόνο οι γνωστές φάτσες ποτέ δεν είχαν πρόβλημα να δημιουργούν άλλους φορείς ή να μεταπηδούν δεξιά και πιο δεξιά. Είναι προφανές πως επιβάλλεται η δια νόμου διάλυση της και ταυτόχρονα η παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων χρειαστεί. Όμως δεν γίνεται να μείνουμε με την ίδια νομοθεσία που είναι απλά ξεπερασμένη (ήταν ήδη πλήρως ακατάλληλη από τη στιγμή που ψηφίστηκε πριν από τόσα χρόνια, καθόλου τυχαίο φυσικά αφού την ψηφίσαν με αυτό το σκοπό). Ούτε γίνεται να μην αρχίσει η αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην έξαρση του φαινομένου, όπως η κάκιστη παιδεία, η κοινωνική ανισότητα ή βαθύτατη διαφθορά σε όλα τα πεδία. Αν όμως γινόταν αυτό το θαύμα και άλλαζε η νομοθεσία (πράγμα απίθανο στην παρούσα φάση λόγω κυβέρνησης), σχεδόν αυτομάτως θα διαλύονταν και άλλοι φορείς όπως το Λάος και θα τρέχαν στα δικαστήρια τους έξαλλους μητροπολίτες, τη μισή αστυνομία, ένα πολύ μεγάλο μέρος του στρατού, αλλά και πολλούς σημερινούς βουλευτές (ή υπουργούς...), δηλαδή το θαύμα θα θύμιζε ονείρωξη και δυστυχώς δεν φημιζόμαστε για τον ερωτισμό μας... Ψηφίζω την δεύτερη επιλογή ως ιδανική, αλλά δεν απορρίπτω την πρώτη.
Τα πράγματα είναι απλά, εφαρμογή του νόμου, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, η νομοθεσία μας είναι αρκετή. Η εφαρμογή του νόμου όμως, προϋποθέτει δημοκρατικό πολίτευμα, που βασίζεται στην ισονομία. Υπάρχει αυτό το πολίτευμα στην χώρα μας; αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, και οχι η όποια Χ.Α που βρίσκει και κάνει.
Η χα ειναι φιλοναζιστικη εγκληματικη οργανωση και σε ολο το δυτικο κοσμο οι φιλοναζιστικες εγκληματικες οργανωσεις ειναι παρανομες. Ολα αυτα τα χεσμεντεν, "να μη τους απαγορεψουμε γιατι θα γινει εμφυλιος", ειναι θλιβερα τελειως. Για μια οργανωση που ΗΔΗ εχει κηρυξει εμφυλιο, πρωτα στους μεταναστες και τωρα σε αριστερους με εν ψυχρω δολοφονιες... Ξυπνατε κι αφηστε τα πολλα λογια απο τα λαπτοπ γιατι απτα λαπτοπ δεν χτυπιεται ο φασισμος....
επιλεγω το 2ο με το εξης σκεπτικο:αφηστε τους εκει μεσα να τους βλεπους οι υπολοιποι απο τους 300!να θυμουνται οτ εξαιτιας των πολιτικων τους ο κοσμος ειδε σαν μεσιες στα αλυτα προβληματα του τη χ.α και τους δινει 20%!να θυμουνται αυτο το 20% του πληθυσμου που στειλανε αυτοι εκει υπαρχει δεν ειναι φαντασια !αφηστε τους να τους βλεπουν μπας και φιλοτιμηθουν να αλλαξουν ροτα.....
Προσωπικα παλι αναρωτιεμαι που πηγε η δημιουργηκοτητα, η κριση, η πολιτικη σκεψη, καθως κ η σκεψη γενικως ως το σκηπτρο του λογου για μια συζητηση περι αμεσης δημοκρατιας. Περι της ψηφοφοριας με το υπαρκτο πολιτευμα της Ελλαδος, δεν με εκφραζει κανενα απο τα παραπανω για τους λογους που προανεφεραν πολλοι χρηστες.ΥΓ: ελπιζω να γλυτωσουμε γρηγορα απο το κομματοπολιτικ λαικισμο των κορακιων