Δεν είναι θέμα σκηνοθέτη, ούτε σεναρίου. Δεν έχει σχέση με τις υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών. Η ταινία μπορεί να είναι μια χαρά, κατά τα λοιπά. Η χημεία όμως ενός ζευγαριού είναι κάτι που δεν ελέγχεται εύκολα. Όπως στην πραγματική ζωή, έτσι και στην οθόνη, κάποιοι άνθρωποι δένουν, κάποιοι ταιριάζουν απόλυτα και κάποιοι άλλοι απλώς δεν μπορούν να είναι μαζί. Αυτοί, οι τελευταίοι, αν πρέπει να υποδυθούν το ζευγάρι για τις ανάγκες των ρόλων τους, το απότελεσμα μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

 

Κάνε το δικό σου τεστ συμβατότητας με τον/την αγαπημένη σου, παρέα με τα κανάλια Novacinema. Προσκάλεσέ τον/την να παρακολουθήσετε μαζί live στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD το μεγάλο αφιέρωμα στο Star Wars που ξεκίνησε σήμερα και δείτε πόσο ταιριάζετε!

 

Κάτι τέτοιο συνέβη με την ένωση του Άνακιν Σκάιγουοκερ και της πριγκίπισσας Παντμέ Αμιντάλα, στα Επεισόδια II και III του Star Wars. Ο Χέιντεν Κρίστενσεν και η Νάταλι Πόρτμαν έμοιαζαν να παίζουν σε διαφορετικές ταινίες, ακόμα και όταν μοιράζονταν την ίδια σκηνή. Το ρομάντζο τους δεν έδεσε ποτέ και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την τύχη της ερωτικής τους ιστορίας. Αν αναλογιστούμε ότι οι καρποί αυτού του έρωτα ήταν ο Λουκ Σκάιγουοκερ και η πριγκίπισσα Λέια και ότι το μέλλον της διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας και όσα είδαμε στις πρώτες ταινίες κρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη σχέση, είναι ακόμα πιο δύσκολο να μας πείσουν.

 

Οι φαν των ταινιών αντέδρασαν μαζικά στο αποτέλεσμα. Οι μελοδραματικοί διάλογοι που μοιράστηκε το ζευγάρι ήταν κακογραμμένοι και ενέτειναν την άβολη χημεία τους, ενώ έγιναν πολλές φορές αντικείμενο παρωδίας. Ο ίδιος ο Τζορτζ Λούκας παραδέχτηκε, εξάλλου, την αδυναμία του στη συγγραφή διαλόγων όταν το 2005 παρέλαβε βραβείο για τη συνολική του προσφορά στην κινηματογραφική βιομηχανία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Η ερμηνεία του Κρίστενσεν επικρήθηκε γενικότερα. Η ταλαντούχα Πόρτμαν, που αργότερα βραβεύτηκε με Όσκαρ για τον Μαύρο Κύκνο, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε και πολλά. Στην Επίθεση των Κλώνων ήταν υποψήφιοι και οι δύο για Χρυσό Βατόμουρο ερμηνείας (ο Κρίστενσεν κέρδισε), καθώς και για χειρότερο ζευγάρι επί της οθόνης. Την "επιτυχία" του Βατόμουρου επανέλαβε ο Κρίστενσεν και στην Εκδίκηση των Σιθ. Σε πολλά polls, η χημεία τους έχει αναδειχθεί ως η χειρότερη όλων των εποχών.

  

 

 

 

 

 

 

Κι αν αυτό είναι το μελανό σημείο σε μία σειρά παραγωγών που έγιναν σταθμός στην ιστορία του sci-fi κινηματογράφου, τα καλύτερα ήρθαν και πάλι. Τα κανάλια Novacinema έκαναν πραγματικότητα το όνειρο κάθε αυθεντικού Star Wars φαν. Από σήμερα, το ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD είναι στον αέρα προβάλλοντας το πιο ολοκληρωμένο αφιέρωμα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Εκτός από τις 6 ανεπανάληπτες ταινίες του Λούκας -που έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ και να φτιάξουμε μία πλήρη ταινιοθήκη- το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με αποκλειστικά ντοκιμαντέρ και σπάνιο υλικό από making of και backstages.

 

Για περισσότερο Star Wars συντονιστείτε εδώ.