Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter
0

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρώτο τρέιλερ του νέου Star Wars οι εκατομμύρια φανατικοί οπαδοί της κινηματογραφικής saga έχουν ξεφύγει. Σχόλια που αναρτώνται στα social media κάνουν λόγο για "ανατριχίλες", "συγκίνηση", ακόμα και για ανθρώπους που "έκλαιγαν βλέποντας το τρέιλερ". 38 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, η φρενίτιδα με το σύμπαν του Τζορτζ Λούκας δεν φαίνεται να έχει κοπάσει, ενώ υπάρχουν κάποιοι θαυμαστές και μερικές ιστορίες που σχετίζονται με αυτούς, που μάλλον το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα.

Σε κατάστημα της αλυσίδας Toys R Us στο Όρεγκον, ενήλικος άνδρας άγνωστων λοιπών στοιχείων άρχισε να κυνηγά τον κόσμο με ένα φωτόσπαθο. Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να τον ακινητοποιήσουν γιατί τους επιτέθηκε με το φωτόσπαθο και τελικά τον παρέπεμψαν για ψυχιατρική εξέταση.

1. Ο φαν που διαθέτει συλλογή με περισσότερα από 300.000 αντικείμενα

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Τα παιχνίδια και όλο το merchandising γύρω από το franchise αποφέρουν τρομακτικό τζίρο εδώ και χρόνια, ενώ η δημοτικότητά τους περνά από γενιά σε γενιά. Από τότε που βγήκε η πρώτη ταινία μέχρι το 2012, τα συνολικά έσοδα από όλα τα επίσημα καλούδια που κυκλοφορούν ανέρχονται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία προστίθενται στα 4,4 δις εισπράξεις από τις κινηματογραφικές προβολές και στα 3,8 δις που έχουν μαζέψει οι ταινίες από την εκμετάλλευση του home entertainment. Σήμερα τα παιχνίδια Star Wars είναι ανάμεσα στα 5 πιο επικερδή brands παιχνιδιών στον κόσμο.

Ο Steve S. είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης αναμνηστικών Star Wars στον κόσμο. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έχει ιδρύσει το ράντσο Όμπι-Ουαν στην Καλιφόρνια, ένα μουσείο στο οποίο εκθέτει τη συλλογή του που περιλαμβάνει περίπου 300.000 μοναδικά αντικείμενα Star Wars. Κουτιά από fast food γεύματα, φιγούρες δράσης, αυτόματοι πωλητές, ακόμα και κομμάτια από το πραγματικό Death Star που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία βρίσκονται στη συλλογή, μαζί με περισσότερα από 3.000 πόστερ, βιβλία από 37 χώρες σε 34 γλώσσες, 30.000 κάρτες παιχνιδιών, αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ και πολλά άλλα. Ο Sansweet κατέχει φυσικά σχετική θέση στα ρεκόρ του Βιβλίου Γκίνες.

Φανατικός του Star Wars; Από 4 Μαΐου τα κανάλια Novacinema και το ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD φέρνουν το απόλυτο tribute στις οθόνες μας, με προβολή όλων των ταινιών, αποκλειστικών ντοκιμαντέρ και special features!


2. Ο φαν που ζήτησε να τον θάψουν οι Stormtroopers

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Αυτός ο θαυμαστής αποδεικνύει ότι αν αγαπάς τα Star Wars, τα αγαπάς για μια ζωή. Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Gordon Deacon από το Κάρντιφ της Ουαλίας είχε δυο τελευταίες επιθυμίες που σχετίζονταν με τις δυο μεγάλες του αγάπες και τις οποίες οι δικοί του φρόντισαν να πραγματοποιήσουν. Τη νεκρική του πομπή συνόδευσε μια ομάδα από Stormtroopers μαζί με τον Κυνηγό Επικυρηγμένων Μπόμπα Φετ, ενώ όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία φορούσαν μπλούζες της Λίβερπουλ, της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας.

3. Πόλεμος ανάμεσα στους φαν των Star Wars και εκείνους του Dr. Who

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Τον Μάιο του 2013 η αστυνομία κλήθηκε να διαλύσει καυγά που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε μέλη του Norwich sci-fi club και σε φαν των Star Wars, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νόργουιτς της Αγγλίας και διοργανώθηκε από το τοπικό φαν κλαμπ του Star Wars. Ο τσαμπουκάς ξεκίνησε όταν ο Jim Poole, ταμίας του Norwich sci-fi club, πλησίασε τον ηθοποιό του Dr. Who, Graham Cole για αυτόγραφο. Όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει, ακολούθησε αντιπαράθεση ανάμεσα στον Cole και τον διοργανωτή του ιβέντ, η οποία μεταφέρθηκε έξω μέχρι την έλευση της αστυνομίας, με αρκετά μέλη ντυμένα με τις στολές των αγαπημένων τους ηρώων να διαπλικτίζονται. Πάλι καλά που δεν έβγαλαν φωτόσπαθα.

4. Το αεροσκάφος που μοιάζει με τον R2-D2

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Με αφορμή την επερχόμενο 7ο Επεισόδιο Star Wars: The Force Awakens, η εταιρεία Nippon Airways αποκάλυψε τον νέο της στόλο. Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία σχεδίασε τα νέα Boeing 787 Dreamliners της με έμπνευση από τον R2-D2 και το λογότυπο να εμφανίζεται στο οπίσθιο τμήμα των αεροπλάνων. Μην εκπλαγείτε αν κατά την προσγείωση ακούσετε από τα μεγάφωνα να λένε "Chewie, we're home", όπως αναφωνεί ο Χαν Σόλο του Χάρισον Φορντ στο τρέιλερ της νέας ταινίας.

5. Εκείνος ο άνδρας που κυνηγούσε τον κόσμο με φωτόσπαθο μέσα σε παιχνιδάδικο

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Τον Δεκέμβριο του 2011, στην κορύφωση της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, τα καταστήματα παιχνιδιών ήταν και πάλι γεμάτα με αντικείμενα Star Wars. Σε κατάστημα της αλυσίδας Toys R Us στο Όρεγκον, ενήλικος άνδρας άγνωστων λοιπών στοιχείων άρχισε να κυνηγά τον κόσμο με ένα φωτόσπαθο. Κάποιος κάλεσε την αστυνομία, η οποία βρήκε τον φιλόδοξο Τζεντάι στο πάρκινγκ του καταστήματος. Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να τον ακινητοποιήσουν γιατί τους επιτέθηκε με το φωτόσπαθο και τελικά τον παρέπεμψαν για ψυχιατρική εξέταση.

6. Το αγόρι που ζήτησε συμβουλή γάμου από την εταιρεία του Τζορτζ Λούκας

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Τον Απρίλιο του 2015, ο επτάχρονος Colin Gilpatrick ανακάλυψε κάτι που τον φόβισε πολύ οπότε αποφάσισε να το διερευνήσει. Ο Κόλιν -που πάσχει από αυτισμό- συνειδητοποίησε με τρόμο ότι οι Τζεντάι δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Ανήσυχος για το αν μπορεί να παντρευτεί στο μέλλον αλλά να εξακολουθήσει παράλληλα να είναι Τζεντάι, ο Κόλιν και η μητέρα του έραψαν γράμμα στον Τζορτζ Λούκας:

"Αγαπητέ Τζορτζ Λούκας, 

Δεν μου αρέσει που ένας Τζεντάι δεν μπορεί να παντρευτεί. Θέλω να παντρευτώ χωρίς να γίνω Σιθ. Παρακαλώ, αλλάξτε τον κανόνα".

Η Lucasfilm απάντησε στέλνοντας αναπάντεχο δέμα με σημείωση στο παιδί: "Για να είσαι Τζεντάι, πρέπει να γνωρίζεις πραγματικά την έννοια της φιλίας, της συμπόνοιας και της πίστης, αξίες που είναι σημαντικές σε έναν γάμο. Οι Σιθ είναι εγωιστές, σκέφτονται μόνο τον ευατό τους. Όταν βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορείς να συνδεθείς χωρίς εγωισμό, τότε θα είσαι στον δρόμο του φωτός και η σκοτεινή πλευρά δεν θα σε καταπιεί. Με καλοσύνη στην καρδιά, μπορείς να παντρευτείς".

7. Ο κινηματογραφιστής που έβγαλε εκατομμύρια από το Star Wars (όχι ο Τζορτζ Λούκας) 

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Ο Λούκας αρχικά πίστευε ότι το Star Wars ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Οι ατυχίες άρχισαν αμέσως μετά την πρώτη εβδομάδα γυρισμάτων στην έρημο της Τυνησίας, με ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούσαν σωστά και τραυματισμούς μελών του καστ να καθυστερούν το χρονοδιάγραμμα, ενώ όταν η παραγωγή μεταφέρθηκε σε βρετανικό στούντιο, κανείς δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γυρίσει "μια χαζή παιδική ταινία". Όλοι είχαν πειστεί, συμπεριλαμβανομένου του Χάρισον Φορντ, ότι το πρότζεκτ θα ήταν η απόλυτη φλόπα, με τον Άλεκ Γκίνες να το έχει στο μυαλό του ως ένα "παραμυθένιο σκουπίδι". Ο Λούκας βρισκόταν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και έμοιαζε να έχει κατάθλιψη στη διάρκεια των γυρισμάτων, επειδή θεωρούσε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ανταποκρινόταν στο αρχικό του όραμα. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε τον καλό του φίλο, Στίβεν Σπίλμπεργκ, που τότε γυρνούσε τις Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου. Πεπεισμένος ο Λούκας ότι ο Σπίλμπεργκ ετοιμάζει κάτι μεγαλειώδες, ζήτησε από τον φίλο του να κάνουν μια ανταλλαγή εν είδει στοιχήματος: "Θα σου δώσω 2,5% από τα κέρδη του Star Wars αν μου δώσεις το ίδιο ποσοστό από τις Στενές Επαφές". Ο Σπίλμπεργκ δέχτηκε.

Ως το τέλος του 1978 οι παγκόσμιες εισπράξεις του Star Wars ανήλθαν στα 500 εκατομμύρια δολάρια και το κέρδος του Σπίλμπεργκ μεταφράστηκε σε 12,5. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 47 εκ. δολάρια με σημερινά δεδομένα. 

8. Ο φαν που έφτιαξε το δικό του Millennium Falcon

Οι ταινίες με τους πιο τρελαμένους θαυμαστές στον κόσμο Facebook Twitter

Ένας φανατικός των ταινιών, ο Ολιβιέ, αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό του διαστημόπλοιο Millennium Falcon χρησιμοποιώντας ένα drone. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με το σκάφος του Χαν Σόλο και του Τσουμπάκα, εκτός από μερικές τρύπες στον σκελετό και τις προπέλες. Ο Γάλλος φαν, όμως, δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει εκεί. Πρόσφατα άρχισε να φτιάχνει ένα TIE Fighter και, ποιος ξέρει, στο μέλλον μπορεί να μας εκπλήξει παρουσιάζοντας το δικό του Death Star.

 

Μετά από όλα αυτά, εμείς που απλά θα φτιάξουμε την ολοκληρωμένη -άρα απόλυτη- συλλογή ταινιών με τον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή NovaBox+ και θα έχουμε τη δική μας Star Wars ταινιοθήκη μάλλον δεν μπαίνουμε καν στην κατηγορία των υπερφανατικών. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από το πόσες ώρες θα παρακολουθήσουμε non stop το εκπληκτικό tribute που ετοιμάζουν τα κανάλια Novacinema στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD. Όλο και κάποιο ρεκόρ Γκίνες θα υπάρχει να σπάσουμε.

 

[Πηγή: ODDEE]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ