Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι

Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι Facebook Twitter
Star Wars Episode IV: A New Hope
1

«Ο Πόλεμος των Άστρων» γίνεται... κανάλι και έρχεται τον Μάιο αποκλειστικά στη Nova, με όλους τους ήρωες της αγαπημένης δυναστείας των Star Wars. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, οι 6 επικές ταινίες του Τζορτζ Λούκας θα βρίσκονται σε ένα κανάλι, το Nova Star Wars HD, μαζί με πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της κάθε ταινίας, καθώς και δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ γύρω από το μύθο του Star Wars και την επίδρασή του στην κινηματογραφική βιομηχανία. Μέσα από την οθόνη του καναλιού Nova Star Wars HD, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα παρακολουθήσουν, από τις 4 μέχρι τις 31 Μαΐου, τις 6 blockbuster ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις με τους δημιουργούς, αλλά και με σκηνοθέτες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που μιλούν για το απόλυτο κινηματογραφικό έπος. Το πρόγραμμα του νέου κινηματογραφικού καναλιού που έρχεται σε ποιότητα High Definition, θα αρχίζει καθημερινά στις 17:00. Μέσω του αποκωδικοποιητή NovaBox+, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής των 6 μοναδικών ταινιών Star Wars, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους μοναδική συλλογή για όλη την οικογένεια.

Οι ταινίες Star Wars δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και αποτελούν ένα σπάνιο υλικό. Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν το προνόμιο να τις αποθηκεύσουν μέσω της δυνατότητας εγγραφής που τους δίνεται από τον αποκωδικοποιητή NovaBox+, ώστε να τις έχουν στη δική τους προσωπική συλλογή.

Για τη μεγάλη επιτυχία εξασφάλισης των έξι ταινιών Star Wars -που, ως γνωστόν, σπάνια προβάλλονται στην τηλεόραση-, μας μίλησε η Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος της Nova:

Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι Facebook Twitter
Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Γιατί η Nova αποφάσισε να προσφέρει στους χρήστες της πλατφόρμας το κανάλι Star Wars; Δώστε μας μερικές πληροφορίες για το τι θα δούμε από αυτό.

Αποφασίσαμε να χτίσουμε ένα κανάλι γύρω από ένα κινηματογραφικό έπος που γοητεύει εκατομμύρια σινεφίλ παγκοσμίως, από το 1977, όταν ο Τζορτζ Λούκας δημιούργησε την πρώτη ταινία Star Wars. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, στην πορεία των οποίων απολαύσαμε 5 ακόμη ταινίες της κινηματογραφικής αυτής δυναστείας, που αποτελούν πραγματικά ένα μοναδικό asset κινηματογραφικού περιεχομένου.

Στο Nova Star Wars ΗD, θα απολαύσουμε όλο τον Μάιο και τις 6 ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας που διεκδίκησαν συνολικά 25 βραβεία Όσκαρ ενώ κέρδισαν 10, μαζί με ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, σπάνιο και πλούσιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις για το πώς γυρίστηκαν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, συνεντεύξεις των ηθοποιών και φυσικά του Τζορτζ Λούκας και άλλα πολλά, που... ας τα έχουμε για έκπληξη!

Οι ταινίες Star Wars είναι πάντοτε στην επικαιρότητα και έχουν ένα ευρύ κοινό fans παγκοσμίως και φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, μια και έρχεται η πολυαναμενόμενη έβδομη ταινία της σειράς, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τα Χριστούγεννα του 2015. Στη Nova είναι κύριο μέλημά μας ο συνεχής εμπλουτισμός με το καλύτερο περιεχόμενο παγκοσμίως και έτσι στοχεύσαμε στην υλοποίηση ακόμα ενός πολυπόθητου ονείρου γι αυτή τη χρονιά: Του καναλιού Nova Star Wars HD για τους συνδρομητές μας. 

Πόσο δύσκολο ήταν για τη Nova να εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής των ταινιών, που είναι γνωστό ότι δεν προβάλλονται συχνά στην τηλεόραση;

Για τη Nova, πραγματικά τίποτα δεν είναι δύσκολο, μετά από μια δυναμική πορεία 20 χρόνων στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα μεγαλύτερα studios του Hollywood μας εμπιστεύονται σημαντικά τους projects γιατί ξέρουν ότι εδώ θα έχουν την καλύτερη δυνατή προβολή και θα μπουν σε περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά. Έτσι έγινε και με τις ταινίες Star Wars, οι οποίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και αποτελούν ένα σπάνιο υλικό. Χαιρόμαστε πολύ λοιπόν που οι συνδρομητές μας θα έχουν το προνόμιο να τις αποθηκεύσουν μέσω της δυνατότητας εγγραφής που τους δίνεται από τον αποκωδικοποιητή NovaBox+, ώστε να τις έχουν στη δική τους προσωπική συλλογή.

Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι Facebook Twitter
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Σκοπεύετε να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες στο μέλλον με αφορμή μεγάλα επερχόμενα κινηματογραφικά γεγονότα;

Πάντοτε υπάρχει κάτι καινούριο και ενδιαφέρον στα κανάλια της Nova. Εκτός από τις 350 ταινίες Α' προβολής τον χρόνο και βραβευμένες σειρές που προβάλλονται στα Novacinema, ένα χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι, διαρκώς εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο που απολαμβάνουν οι συνδρομητές μας.

Τον Μάιο θα έχουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, που περιλαμβάνει τις καλύτερες ταινίες που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και καθημερινή ανταπόκριση από τα δρώμενα της φετινής διοργάνωσης. Το καλοκαίρι, οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν υπέροχες κλασικές ταινίες από την ταινιοθήκη της Disney, αλλά και ένα αφιέρωμα στο «Ζωϊκό Βασίλειο» της Disney με ταινίες όπως «Bambi», «The Lion King» και «Dumbo». Έπεται συνέχεια τα Χριστούγεννα με τις «Πριγκίπισσες» της Disney και πολύ γνωστές ταινίες όπως «Beauty & The Beast», «Cinderella» και «The Little Mermaid».

Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι Facebook Twitter
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
Ο απόλυτος κινηματογραφικός μύθος σε ένα κανάλι Facebook Twitter
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Καλά που ήρθε η Nova γιατί όντως, πιο πριν "...οι ταινίες Star Wars, δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες και αποτελούν ένα σπάνιο υλικό..".Πιο σπάνιες και από πειραματικές ταινίες του ανεξάρτητου γιουγκουσλαβικου κινηματογράφου.