Χρόνια πολλά PAC-MAN

Χρόνια πολλά PAC-MAN Facebook Twitter
0

Χρόνια πολλά PAC-MAN Facebook Twitter

 

Το Pac-Man της εταιρείας Namco είναι το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών και μόλις έγινε 35 ετών, ιδού μερικά trivia αλλά και links για να παίξετε μια παρτίδα, προς τιμή των γενεθλίων του.

  • Εμφανίσθηκε πρώτη φορά στις 22 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία με το όνομα «Puck-Man». Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του.
  • Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιβατάνι. Το 1981 έκανε την εμφάνισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε υβριστική με απλή αντικατάσταση του γράμματος P σε F.
  • Σαν παιχνίδι ήταν το ίδιο με την ιαπωνική έκδοση, με μόνη διαφορά ότι τα φαντάσματα δεν λέγονταν άλλο Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde.
  • Μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν αμέτρητοι κλώνοι, παραλλαγές και μετεξελίξεις του παιχνιδιού για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το αυθεντικό Pac-Man λειτουργεί σε σύγχρονο υπολογιστή με εξομοιωτή.
Χρόνια πολλά PAC-MAN Facebook Twitter
  • Στις 3 Ιουλίου 1999 ο Μπίλι Μίτσελ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ: οδήγησε τον Pac-Man μέσα από όλους τους 256 λαβύρινθους (σταματώντας σε αυτόν του 256 λόγω kill-screen) με το μέγιστο δυνατό σκορ, δίχως να χάσει ούτε μια ζωή. Μάζεψε όλα τα μπόνους και έφαγε όλα τα μπλε φαντάσματα. Το μέγιστο δυνατό σκορ είναι 3.333.360 και λέγεται τέλειο αποτέλεσμα («perfect game»).

[Με πληροφορίες από την Wikipedia]

Για την επέτειο των τριακοστών πέμπτων γενεθλίων του, η Namco - Bandai Games, ανανέωσε το παιχνίδι της για το iOS και το Android, ενώ το time.com θυμάται ότι υπάρχει ακόμα online το αφιερωματικό doodle της Google για τα 30ά γενέθλια του Pacman που επιτρέπει δωρεάν παιχνίδι online. Από τις χιλιάδες παραλλαγές του που έιναι διαθέσιμες δωρεάν online, ξεχωρίσαμε αυτή

Bonus Quote:

"If Pac-Man had affected us as kids, we'd all be running around in dark rooms, munching pills and listening to repetitive electronic music."
― Marcus Brigstocke (Βρετανός Κωμικός)

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM