Χρόνια Πολλά iPhone

Χρόνια Πολλά iPhone Facebook Twitter
0

Ήταν 29 Ιουνίου του 2007 όταν στίφη καταναλωτών στήθηκαν έξω από τα καταστήματα της Apple περιμένοντας τη νέα συσκευή της εταιρείας. Λίγους μήνες πριν, ο Steve Jobs, σε μια από τις μνημειώδεις ομιλίες του, έχει μόλις παρουσιάσει, εν μέσω αλαλαγμών, μια 'μαγική' συσκευή στον κόσμο. "Ένα iPod που περιλαμβάνει και λειτουργίες τηλεφώνου." Μια συσκευή που ανήγαγε την αφή στο απόλυτο inteface.

Εκτός από τις πρωτιές της οθόνης πολλαπλής αφής -ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του- ας δούμε μερικά ακόμα trivia για το πρώτο, 2G, smartphone της Apple που εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της Pop Culture και ευθύνεται εν πολλοίς για την τωρινή πορεία της εταιρείας:

- Κατοχύρωσε την πρώτη πατέντα για μια συσκευή επικοινωνίας με τίτλο iPhone το 2002 σε πολλές χώρες και την Ε.Ε.

- Η ανάπτυξή του είχε κωδικό όνομα "Project Purple" και ξεκίνησε το 2004 κάτω από τεράστια μυστικότητα.

- Ο εμβληματικός ηγέτης της Apple, Steve Jobs, απέρριψε δεκάδες σχεδιαστικές προτάσεις έως ότου καταλήξει στην τελική του μορφή.

- Οι επεξεργαστές της πρώτης γενιάς των iPhone είχαν κατασκευαστεί από την Samsung.

- Η συσκευή διέθετε μόνο μια κάμερα 2 Megapixel, χωρίς zoom ή autofocus, που δεν υποστήριζε τη λήψη video

- Το πρώτης γενιάς iPhone δεν διέθετε GPS και είχε χωρητικότητα 4, 8 και 16GB. 

- H Apple κατέθεσε πάνω από 200 ευρεσιτεχνίες που σχετίζονταν με το πρώτο iPhone.

- Η πρώτης γενιάς συσκευή πούλησε 6,1 εκατομμύρια τεμάχια. Το τελευταίο της μοντέλο iPhone 5S πούλησε 9 εκατομμύρια τεμάχια τις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

- Εξαιτίας της αναμονής του κόσμου για το λανσάρισμα της συσκευής, που είχε σχηματίσει τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα της Apple για να το αποκτήσει μια μέρα πριν την κυκλοφορία του, το iPhone απέκτησε το παρατσούκλι "Jesus Phone". Για πολλούς το όνομα αυτό, σηματοδοτεί και τον σωτήριο αντίκτυπο που είχε στην Apple η κυκλοφορία του.

-To ερχόμενο Φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει το iPhone 6 σε δύο εκδοχές, με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών, ακολουθώντας -και όχι ορίζοντας πλέον- την τάση, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Εχθές 29/6, ημέρα των 'γενεθλίων' του iPhone, η Apple, χωρίς καμία επετειακή διάθεση, αλλά τονίζοντας όλες τις καινοτομίες που φέρνει το πιο πρόσφατο μοντέλο της iPhone 5S, ιδίως στον τομέα του Internet of Things, κυκλοφόρησε την ακόλουθη διαφήμιση.

Απολαύστε την:

+BONUS:

Την ημέρα των γενεθλίων του iPhone, ο Tim Cook, ο τωρινός CEO της Apple, έστειλε το ακόλουθο Tweet από την εκδήλωση San Francisco Pride:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM