Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Σαν Σήμερα

Dr Benjamin Spock.

Σαν σήμερα, κυκλοφορεί το 1946 το βιβλίο "Common Sense Book of Baby & Child Care" του αμερικανού παιδίατρου Dr Benjamin Spock.

 

Βλ.  syracuse.com.

"Το επαναστατικό του μήνυμα για τις μητέρες ήταν "Γνωρίζετε περισσότερα απ 'όσο νομίζετε. "Υπήρξε ο πρώτος παιδίατρος που στράφηκε στην ψυχανάλυση προσπαθώντας να κατανοήσει τις ανάγκες των παιδιών και την οικογενειακή δυναμική. Οι συμβουλές του έμαθαν πολλές γενιές γονέων πως να είναι πιο ευέλικτες και πιο στοργικές απέναντι στα παιδιά τους και να τα αντιμετωπίζουν σαν κανονικές οντότητες, σε μια εποχή που η εκπαίδευση των παιδιών στόχευε κυρίως στην εκμάθηση της πειθαρχίας. Επικρατούσε, λόγου χάρη, η άποψη πως δεν έπρεπε να παίρνεις στην αγκαλιά σου ένα παιδί που κλαίει για να μην κακομαθαίνει.
Ο  Dr. Spock υποστήριζε ιδέες ασυνήθιστες. Με την πάροδο του χρόνου, τα βιβλία του συνέβαλαν στη ριζική αμφισβήτηση των απόψεων των ειδικών της εποχής. Παλιότερα, οι παιδίατροι είχαν διδάξει στους γονείς να βάζουν τα παιδιά τους να κοιμούνται σε συγκεκριμένες ώρες, και να αποφεύγουν να τα παίρνουν στην αγκαλιά τους όταν κλαίνε, γιατί  αυτό θα τους γινόταν συνήθεια, θα έκλαιγαν περισσότερο και δεν θα κοιμόνταν τη νύχτα (αντίληψη των Μπιχαβιοριστών).
Σύμφωνα με την ίδια αυτή λογική, θα έπρεπε οι γονείς να βάζουν τα παιδιά τους να τρώνε σε καθορισμένες ώρες, και να μην τα παραχαιδεύουν με φιλιά και νανούρισμα, ώστε να τα προετοιμάζουν να γίνουν αργότερα άτομα δυνατά και ανεξάρτητα σε έναν δύσκολο κόσμο. Ο Dr. Spock ενθάρρυνε τους γονείς να βλέπουν στο κάθε παιδί μία ξεχωριστή προσωπικότητα και να μην εφαρμόζουν έτοιμες συνταγές" (Wikipidia - μετάφρ από τα γαλλικά).

 

 

Μετά τη ...Βίβλο, το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το The Common Sense Book of Baby and Child Care (ή πιο απλά Dr. Spock's Baby & Child Care) του Dr Spock, το οποίο ξεπέρασε ήδη από το 1998 τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα, έχοντας μεταφραστεί σε 39 γλώσσες. Βλ. myloc.gov και kingsacademy.com.

 

 

Χρυσός ολυμπιονίκης με την αμερικανική ομάδα κοπηλασίας το 1924 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Βλ. nhregister.com και  madmikesamerica.com.

 

 

Αριστ., βλ. Encyclopedia Britannica. Δεξ., εξέταση με γέλια στο ιατρείο του Dr Spock το 1962. Βλ. afterimagegallery.com.

 

 

Βλ. Suffolk University Law School.

 

 

Αριστ., βλ. The Digs- Pittsburgh Post-Gazette tumblr. Δεξ., η Samantha (στη σειρά Bewitched) διαβάζει στη διάρκεια της "εγκυμοσύνης" της το βιβλίο του Dr Spock. Βλ. harpiesbizarre.com.

 

 

Βλ. web.wm.edu και IIavaxnews.me.

 

 

Ο Dr. Spock με τη δικηγόρο και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Marge Buckley σε κοινή συνέντευξη τύπου. Βλ. janbtucker.com.

 

 

Αριστ., βλ. answers.com. Δεξ., "μεγάλωσα με τον Dr. Spock". Βλ.  drspock.net. 

 

 

Αριστ., βλ. The Martin Luther King Jr. Center for Nonviolent Social Change. Δεξ., ο  Dr. Spock πίσω από τον Rev. Martin Luther King σε διαδήλωση κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Φωτ. Stock - Corbis.

 

 

Ο Dr. Spock, υποψήφιος Πρόεδρος του People's Party στις αμερικανικές εκλογές του 1972, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Arizona μαζί με τον αμερικανό συγγραφέα Gore Vidal, μέλος και εκπρόσωπος του ιδίου κόμματος. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους είχαν έρθει με τα μωρά τους για να ζητήσουν συμβουλές από τον Dr. Spock. Βλ. Wikimedia Commons.

Το πρόγραμμα του κόμματος περιελάμβανε: δωρεάν ιατρική περίθαλψηνομιμοποίηση των αμβλώσεων και της μαριχουάνας, κατάργηση των νόμων κατά της ομοφυλοφιλίας,  εγγυημένο ελάχιστο οικογενειακού εισόδημα, ανώτατο εισωδηματικό όριο (όπως το πρότεινε κι ο Πλάτωνας), άμεση αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων από ξένες χώρες.

Το People's Party του Dr. Spock (που δεν πρέπει να συγχέεται με το ομώνυμο ακροδεξιό αμερικανικό κόμμα) έλαβε σ' αυτές τις εκλογές 49.000 ψήφους (0,1%).

 

 

Βλ. fineartamerica.com, Tikkun Daily Blog και google.com.

 

 

Ο Dr. Benjamin Spock, οDr. Martin Luther King, Jr., και ο Monsignor Rice διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Φωτ. Benedict J. Fernandez. Museum of the City of New York. Βλ. mcnyblogmcnyblog.org.

 

 

Σύνθημα ενάντια στη ρίψη βομβών ναπάλμ στο Βιετνάμ. Φωτ. AFP/Getty Images.

 

 

Βλ aaknopf.tumblr.com.

 

 

Με τη γυναίκα του Mary Morgan. Βλ. AalaTimes.

 

 

Ο Dr. Spock ανάμεσα στα πρόσωπα-σύμβολα της καμπάνιας Think different της Apple. Bl. macdesktops.com. 

 

 

O Dr. Spock συνομιλεί με τον ... Dr. Spock (του Star Trek). Βλ. Scrapbooktrekkers.

 

 

Βλ. Scrapbooktrekkers.

 

 

Βλ. benjaminspock2.blogspot.com.

 

Ο Σπύρος Στάβερης είναι φωτογράφος. Υπεύθυνος φωτογραφίας της LIFO από το πρώτο τεύχος της. Στο LIFO.gr διατηρεί την προσωπική στήλη A/Λ/Μ/Α/Ν/Α/Κ.
1 σχόλιο
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar xuehua 14.7.2013 | 15:08
Όπως πάντα, πολύ ενδιαφέροντα τα αφιερώματα και αυτό το σ/κ! Ευχαριστούμε :)
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ