Φαντασία εναντίον πραγματικότητας στο «Μία νύχτα στο μουσείο: To μυστικό του Φαραώ»

Φαντασία εναντίον πραγματικότητας στο «Μία νύχτα στο μουσείο: To μυστικό του Φαραώ» Facebook Twitter
0

Ενώ οι πρώτες ταινίες της τριλογίας «Μία Νύχτα στο Μουσείο» διαδραματίζονται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με σκηνές που είχαν γυριστεί είτε στο πραγματικό location του Μανχάταν είτε σε πιστά στουντιακά αντίγραφα, (αλλά και στο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον για τη δεύτερη ταινία), για τις ανάγκες της ιστορίας του «Μία νύχτα στο μουσείο: To μυστικό του Φαραώ», ο χαρακτήρας του Μπεν Στίλερ ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να βρεθεί σε ένα άλλο εμβληματικό μουσείο: το Βρετανικό.

H μεγάλη τηλεοπτική πρεμιέρα της ταινίας έρχεται αυτή τη Κυριακή 27/9 αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema με  δυνατότητα εγγραφής μέσω του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή NovaBox+

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, εκπρόσωποι του μουσείου δήλωσαν με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του ότι είναι πολύ ενθουσιασμένοι που η παραγωγή είχε μεταφερθεί στο Λονδίνο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τις διαφορές ανάμεσα στο τι βλέπουμε στην ταινία και το τι υπάρχει πραγματικά στη συλλογή τους (προσοχή: ακολουθούν spoilers!).

Φαντασία εναντίον πραγματικότητας στο «Μία νύχτα στο μουσείο: To μυστικό του Φαραώ» Facebook Twitter

Δεινόσαυροι

Δυστυχώς δεν διαθέτουμε εκθέματα δεινοσαύρων τόσο εντυπωσιακά όπως αυτό που βλέπετε στην ταινία. Υπήρχαν παλιότερα κάποιοι σκελετοί μέχρι που όλα τα σχετικά εκθέματα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ωστόσο σε εμάς θα βρείτε απολιθώματα προϊστορικών ζώων που έχουν συλλεχθεί από διάσημους παλαιοντολόγους.

Ελέφαντες Kakiemon

Στην ταινία οι ελέφαντες Kakiemon (είδος ιαπωνικής κεραμικής) έχουν «μεγαλώσει» παίρνοντας το μέγεθος των κανονικών ελεφάντων. Ευτυχώς για εμάς, τα δικά μας εκθέματα έχουν ύψος μόλις 35 εκατοστών. Οι κινηματογραφιστές σκάναραν σε 3D κάποια από τα αντικείμενα της συλλογής ώστε να τα επαναδημιουργήσουν στη συνέχεια σε μεγαλύτερη κλίμακα για την ταινία.

Αρχαία Αίγυπτος

Δεν διαθέτουμε τον τάφο του Ankhmenrah, έχουμε όμως πολλές σαρκοφάγους στην γκαλερί αιγυπτιακής γλυπτικής. Εκεί θα δείτε πάνω από 120 ανθρώπινες μούμιες (από την Αίγυπτο και το Σουδάν) και πάνω από 300 μούμιες ζώων. Οι μούμιες ήταν εξάλλου από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του πολιτισμού της αρχαίας Αιγύπτου.

Xiangliu

Το φίδι-δαίμονας που εμφανίζεται στην ταινία είναι προϊόν της κινεζικής μυθολογίας, ένα τέρας που, σύμφωνα με τους θρύλους, το δηλητήριό του ήταν τόσο ισχυρό που, όταν εξολοθρεύτηκε, έκανε τη γη άγονη. Μπορεί να μη διαθέτουμε το Xiangliu, έχουμε όμως πολλές απεικονίσεις ερπετών και δράκων από τις μυθολογίες όλου του κόσμου.

Ιππότης Λάνσελοτ

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής χαρακτήρας του Μεσαίωνα, ένας από τους Ιππότες της στρογγυλής τραπέζης του Βασιλιά Αρθούρου, ήταν στην πραγματικότητα φανταστικό πρόσωπο. Το μουσείο μας δεν διαθέτει μεσαιωνική πτέρυγα και το κοντινότερό μας έκθεμα είναι μια μεσαιωνική πανοπλία-μινιατούρα!

Garruda

Το χρυσό πτηνόμορφο πλάσμα που εμφανίζεται στην ταινία μπορείτε να το θαυμάσετε στην έκθεση της γκαλερί Hotung. Στην ινδουιστική παράδοση, ο Γκαρούντα είναι ενσάρκωση του θεού Βισνού. Ως πλάσμα του αέρα, δεν συμπαθεί τα πλάσματα της γης και έχει μεγάλη έχθρα με τα ερπετά και τα φίδια, στοιχείο που θα δείτε και στην ταινία. Συχνά απεικονίζεται να κρατάει φίδια στα χέρια του, αλλά το δικό μας έκθεμα δυστυχώς τα έχασε πριν έρθει σε εμάς.

Μεγάλη Πρεμιέρα

Δεν είναι στη φαντασία αλλά στην πραγματικότητα. Η πολυαγαπημένη ταινία έρχεται επιτέλους και στην Ελληνική Τηλεόραση με πρώτη προβολή αυτή την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema. Και αν θέλουμε να την κρατήσουμε για την προσωπική μας ταινιοθήκη μαζί με τις υπόλοιπες οικογενειακές ταινίες που μας επιφυλάσσουν τα κανάλια σε πρώτη αποκλειστική προβολή, δεν έχουμε παρά να τη γράψουμε στον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+

[Πηγή]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM