Το How to get away with murder ξεκίνησε με τεράστιο hype. Διάσημη, πετυχημένη σεναριογράφος με πρωταγωνίστρια μια διάσημη ηθοποιό που έχει αποδείξει το ταλέντο της αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το δείξει. Δύο γυναίκες, δύο μαύρες γυναίκες, δηλαδή δύο μειονότητες σε ένα χώρο λευκό και ανδροκρατούμενο.

 

Είναι δύσκολο να ενθουσιαστεί κανείς μετά από τόσες προσδοκίες, και η δομή της σειράς δεν μας διευκόλυνε. Τα απανωτά flash forward, η αισθητική βίντεο κλιπ, η μονίμως σουφρωμένη πρωταγωνίστρια (γιατί τόσα νεύρα;) δοκίμαζαν την υπομονή μας... μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο επεισόδιο.

 

Τώρα που στην Αμερική μεταδίδεται το δεύτερο μέρος του πρώτου κύκλου χαιρόμαστε που είχαμε την υπομονή να δούμε όλο το πρώτο. Ήταν σαν μια απαραίτητη εισαγωγή για να ταυτιστούμε με τους ήρωες και να είμαστε σε θέση να δικαιολογήσουμε την εντελώς αντικοινωνική και παράνομη απόφαση που πήραν. Όσοι δεν έχετε ξεκινήσει ακόμη το How to get away with murder: πέντε λόγοι για να το ξεκινήσετε τώρα (και αναγκαστικά, μερικά spoiler – αλλά πολύ ασήμαντα, καθώς η πρόθεση της σεναριογράφου γίνεται σαφής από την αρχή).

 

 

 

1. Η πρωτότυπη υπόθεση.

Έχουμε δει πολλά δικαστικά δράματα με ενόχους που βρίσκουν μετά ικανό δικηγόρο που τους γλιτώνει. Τι συμβαίνει αν ο θύτης είναι δικηγόρος, και ξέρει τι θα τον ρωτήσουν στο δικαστήριο, την ώρα που διαπράττει ένα έγκλημα;

 

2.Η ομάδα των ηθοποιών.

Εκτός από την διάσημη πρωταγωνίστρια (Βαϊόλα Ντέιβις) οι υπόλοιποι, νεότεροι και πιο άγνωστοι ηθοποιοί καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 

3.Η ψυχολογική πτυχή.

Όταν άγνωστοι συνδέονται αναγκαστικά με δεσμούς που συντηρούνται μόνο με τη συνενοχή, οι εντάσεις και οι αντιθέσεις εκτοξεύονται. Ποιος θα είναι ο πιο αδύναμος, ποιος θα είναι ο πιο δυνατός, και τι πρόσωπο δείχνει ο καθένας δημόσια;

 

4. Η σκηνοθεσία.

Μετά το αρχικό σοκ του υπερβολικά γρήγορου μοντάζ, όταν κανείς αναρωτιέται «γιατί τόσος κόπος;» έρχεται η στιγμή που η ταχύτητα αποκτάει νόημα.

 

5. Η επιβράβευση.

Σπάνια εμφανίζεται στην τηλεοπτική μας ζωή μια ευκαιρία να επιβραβευτούμε για την υπομονή μας. Αυτή η σειρά δεν τα δίνει όλα από την αρχή για να σε κρατήσει. Αν φτάσετε στον δεύτερο κύκλο, νομίζω ότι θα συμφωνήσετε.

 

Tο How to get away with murder μεταδίδεται στην Ελλάδα από το Fox Life μέσω NOVA, ΟΤΕTV, HOL και CYTA HELLAS.