Σεισμός

Ο Στίβεν Κινγκ και το σενάριο του ‘Under the Dome’

Ο Στίβεν Κινγκ και το σενάριο του ‘Under the Dome’ Facebook Twitter
5

Το 'Under the Dome' είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που ξεκίνησε το 2013 και βασίζεται σε ένα βιβλίο του Στίβεν Κινγκ με τον ίδιο τίτλο. Πρόκειται για την ιστορία των κατοίκων μιας μικρής πόλης που λέγεται Chester's Mill στο Main, οι οποίοι αποκόπτονται από το περιβάλλον με την ξαφνική εμφάνιση ενός διάφανου, ισχυρού θόλου. Χωρίς ίντερνετ, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, οι κάτοικοι είναι παγιδευμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν με τις νέες συνθήκες ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτός ο θόλος, πώς δημιουργήθηκε και για ποιο λόγο εμφανίστηκε.

 

Ο Στίβεν Κινγκ δήλωσε ότι «η τηλεοπτική μεταφορά διαφέρει σημαντικά από το βιβλίο» αλλά ότι είναι «πολύ καλή», εξηγώντας ποιες είναι οι διαφορές.

 

«Οι περισσότεροι χαρακτήρες υπάρχουν, αν και έχουν συνδυαστεί διαφορετικά και άλλοι έχουν αλλάξει επαγγέλματα. Αρκετές από τις διαφορές έγιναν με πρωτοβουλία των σεναριογράφων λόγω ανάγκης και τις ενέκρινα όλες με όλη μου την καρδιά. Άλλες προέκυψαν από το σενάριο που απαιτεί την παραμονή του θόλου για μήνες και όχι για μια εβδομάδα, όπως είναι στο βιβλίο. Άλλες διαφορές προέκυψαν επειδή οι σεναριογράφοι έχουν φανταστεί έναν εντελώς διαφορετικό λόγο για την ύπαρξη του θόλου.»

 

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια άλλη ιστορία. Οι αντιδράσεις στο σήριαλ είναι κυρίως θετικές, αλλά ενώ ξεκίνησε έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον, στη συνέχεια το σενάριο επεκτάθηκε προς πολλές κατευθύνσεις αφήνοντας πολλά ερωτήματα, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα ακολουθήσει η απογοήτευση της λήξης του Lost.

 

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν. Στο παρακάτω βίντεο ο Στίβεν Κινγκ διαβάζει λίγες γραμμές από τις πρώτες σελίδες του σεναρίου.

 

 

5

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η σειρά έλαβε τον τίτλο "most-watched summer series on U.S. television since 2005", ωστόσο θα την χαρακτήριζα απογοητευτική σε γενικές γραμμές. Η ατμόσφαιρα των βιβλίων του King δε διαφαίνεται πουθενά, οι ερμηνείες είναι αφόρητα μέτριες και οι "villains" σχεδόν γελοίοι.
Τώρα τελειώνω αυτό το πολύ καλό βιβλίο. Η σειρά φαίνεται ενδιαφέρουσα και είναι καλό που μεταφέρεται κάπως πειραγμένο το σενάριο, αλλιώς δε θα υπήρχε κίνητρο να τη δεις έχοντας διαβάσει το βιβλίο. Δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που απαιτούν πιστές μεταφορές, αφου υπάρχει το πρωτότυπο σενάριο, γιατί να μη δεις και κάτι διαφορετικό;
Για μένα που έχω διαβάσει το βιβλίο και βλέπω και την σειρά, έχω να πω οτι είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο μεταφοράς και αλλαγής των κύριων χαρακτήρων αλλά και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αν έμεναν στο αρχικό προσχέδιο, το αποτέλεσμα θα αναμένονταν φανταστικό το λιγότερο...