Απεργία της ΓΣΕΕ

Μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη

Μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter
5


 
Το καλοκαίρι είναι κοντά και ορίστε το τοπ-10 των μουσικών φεστιβάλ στην Ευρώπη σύμφωνα με το Euronews. Μην ξεχνάμε όσα γίνονται στην Ελλάδα, αλλά μακάρι να είχαμε/βρούμε τα λεφτά έστω για κάποιο απ' αυτά.

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Sónar, Βαρκελώνη

13.14 και 15 Ιουνίου 2013.

Η εικοστή επέτειος του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, φέτος με Kraftwerk (3D live show), Skrillex, Pet Shop Boys, Chromatics, Bat For Lashes, Diplo, Nicolas Jaar και πολλούς άλλους

Θα γράψω ξεχωριστό ποστ για το Sónar σύντομα, γι' αυτό είναι και εκτός συναγωνισμού...



1. Μπενκασίμ, Ισπανία


18-21 Ιουλίου
 
Ένα μικρό λιμάνι ανάμεσα στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ και μαζεύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα εισιτήρια των 163 ευρώ σας παρέχουν διαμονή στο κάμπινγκ του χώρου για 8 ημέρες και είσοδο σε όλα τα μουσικά δρώμενα του φεστιβάλ και για τις 4 ήμερες. Φέτος θα τραγουδήσουν: Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Primal Scream, Dizzee Rascal, Kaiser Chiefs και The Killers.

 

2. Nuit Sonores ή Νύχτες Ήχου, Λυών, Γαλλία


7-12 Μαϊου



Το φεστιβάλ γίνεται σε διάφορες περιοχές της Λυών, και η αλήθεια είναι πως οι τοποθεσίες αυτές είναι λίγο ασυνήθιστες αλλά και μοναδίκες. Η φιλοσοφία του είναι η ένωση διαφόρων μορφών μουσικής και στην ουσία είναι ένα είδος φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής όπου μπορεί κανείς να ακούσει ακόμη και τα πιο…ψαγμένα είδη. Περίπου 80.000 κόσμος παρακολούθησε πέρσι το φεστιβάλ, ενώ παράλληλα τρέχουν εκδηλώσεις στην πόλη, όπως Φεστιβάλ Παιδιού, σκέιτινγκ, ποδηλασία αλλά και κινηματογραφικές προβολές.
Το πακέτο για όλες τις εκδηλώσεις είναι στα 150 ευρώ. Μερικά από τα ονομάτα που θα πάρουν μέρος είναι: Mos Def, The Raveonettes, Vitalic, SBTRKT, Dan Deacon, Nosaj Thing, Scuba και Busy P.

 

3. Ροσκιλντ, Δανία


29 Ιουνίου - 07 Ιουλίου



Το Ρόσκιλντ είναι το πρώτο μουσικό Φεστιβάλ της Δανίας που ξεκίνησε στα 70s. Διαρκεί μία εβδομάδα και περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες παρακολουθούν τις παραστάσεις ενώ συμμετέχουν και περίπου 20.000 εθελοντές.
 Επίσης τις ίδιες μέρες υπάρχουν και διάφορα προγράμματα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και αφορούν τις τέχνες. Και αν θέλετε να κερδίσετε ένα δωρεάν εισιτήριο για την επόμενη χρονιά δεν έχετε παρά να πάρετε μέρεος στον… «γυμνό μαραθώνιο» που γίνεται μέσα στο κάμπινγκ του Φεστιβάλ!
250 ευρώ είναι το εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ μέσα στην τιμή είναι και μερικές επιπλέον μέρες διαμονής στο κάμπινγκ.
 Ποιοι θα τραγουδήσουν φέτος; Rihanna, Slipknot, Sigure Ros, Queens of the Stone Age, The National, Animal Collective.


 

4. Γκλάστονμπερι – Βρετανία


26-30 Ιουνίου

Άλλο ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε στα 70s, επηρρεασμένο από τους χίπις. Σήμερα προσφέρει την αφρόκρεμα της ξένης μουσικής και την μεγαλύτερη γκάμα από παραστάσεις που γίνονται παγκοσμίως.
Για το φέτος πουλήθηκαν 135,000 εισιτήρια μέσα σε 24 ώρες! Αυτό γιατί δεν είναι λίγα τα ονομάτα που θα περάσουν από τις σκηνές του φεστιβάλ αυτού: Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Mumford and Sons, Chase & Status, Portishead, Dizzee Rascal και Primal Scream. 

  

5. Rock am Ring and Rock im Park, Νουρμπουργκ και Νυρεμβέργη, Γερμανία


07-09 Ιούνιου

Τα…δίδυμα Φεστιβά γίνονται σε διαφορετικές πόλεις της Γερμανία και συγκεντρώνουν περισσότερους από 150.000 επισκέπτες. Καθιερώθηκε το 1985 όταν έφερε επί σκηνής τους U2 και τον Joe Cocker
Αυτή την χρονιά το Rock am Ring είναι ήδη sold out αλλά μπορείτε να βρείτε εισιτήρια για το Rock im Park από 170 ευρώ. The Killers, Green Day, Paramore, Korn, 30 Seconds to Mars, The Prodigy και Bullet For My Valentine, μερικά από τα φετινά ονόματα των Φεστιβάλ.


  

6. Exit, Novi Sad, Σερβία


10-14 Ιουλίου



Το Exit Φέστιβαλ έγινε διεθνώς γνωστό μέσα σε 13 χρόνια ύπαρξης και περίπου 130,000 άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη για να το παρακολουθήσουν.
 Το Exit κέρδισε το βραβείο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ» το 2007.
 Φέτος θα βρεθούν εκεί: Bloc Party, Snoop Dogg, Fatboy Slim, DJ Fresh, Prong and Dubfire.
 Για το πακέτο των 5 ημερών θα πληρώσετε περίπου 140 ευρώ. 

  

7. Tomorrowland – Μπουμ, Βέλγιο


26-28 Ιουλίου
 
Γίνεται σε ένα πανέμορφο τοπίο με δέντρα και λίμνες. Χορός και μουσική για τους λάτρεις της house, progressive, techno, dubstep, trance και electro μουσικής. Και εδώ η πρώτη φουρνιά» εισιτηρίων έχει εξαντληθεί αλλά σύντομα θα διατεθούν αρκετά ακόμη. Ποιοι θα βρεθούν φέτος εκεί; Τiësto, Infected Mushroom, Armin Van Buuren, Benny Benassi, Paul van Dyk and Erik Prydz
.

  

8. Paléo – Νιόν, Ελβετία
26-28 Ιουλίου

Το Paléo είναι ένα Φεστιβάλ που διαρκεί έξι ημέρες. Ξεκίνησε και αυτό την δεκαετία του 70 και περισσότερα από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάει σε αυτό από τότε μέχρι σήμερα.
Για φέτος έχουν κλείσει: Phoenix, Neil Young & Crazy Horse, BB Brunes, Merz and Navel.
Τιμές εισιτηρίων από 55 ευρώ την ημέρα. 

  

9. Sziget, Βουδαπέστη, Ουγγαρία


05-12 Αυγούστου



Το Sziget γίνεται σε ένα νησάκι του ποταμού στην καρδιά της Βουδαπέστης. Διαρκεί για μία εβδομάδα με πάρα πολλές παραστάσεις και συναυλίες στις 60 σκηνές που διαθέτει.
 Φέτος θα δούμε τους: Regina Spektor, Blur, Bad Religion, David Guetta, Editors, Die Arzte, Enter Shikari, Dizzee Rascal και Azaelia Banks
. Εκτός από μουσική το φεστιβάλ προσφέρει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα όπως μπέλι ντάνσινγκ, μπάντζινγ τζάμπινγκ μέχρι εκμάθηση ουγγρικών αλλά και καραόκε.
 Το εισιτήριο με διαμονή στο κάμπινγκ είναι περίπου 200 ευρώ.



  

10. Przystanek Woodstock, Κορστρζιν, Πολωνία


01-03 Aυγούστου

Ίσως το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης. Τρεις μέρες με ελεύθερη είσοδο και συναυλίες που προσελκύουν περισσότερους από 500.000 επισκέπτες. Έχει μόνο δύο σκηνές και γι αυτό το λόγο μάλλον έχει και αρκετό κόσμο. Εκτός από μουσική θα μπορεί κανείς να ζωγραφίσετε ή να κάνει διαλογικές συζητήσεις ακόμη και αθλήματα.

  

===

Μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη Facebook Twitter
5

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Σημαντική παράλειψη το North Sea Jazz Festival, το μεγαλύτερο jazz και όχι μόνο φεστιβάλ της Ευρώπης.12-13 Ιουλίου στο Rotterdam.http://www.northseajazz.com/en/north-sea-jazz-2013-lineup-video
Primavera οχι?τι καγκουριες ειναι αυτες![ΑΠΑΝΤΗΣΗ LIFO: Εικάζουμε πως το γνωστό Primavera της Βαρκελώνης δεν μπήκε στη λίστα του Euronews με τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, επειδή απλούστατα δεν είναι καλοκαιρινό :)]