Όταν ξεκίνησε η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών στο Λονδίνο κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει. Όπως γράφουν οι New York Times η τελετή ήταν τελικά μαγευτική και "είναι κρίμα που δεν την είδαν όλοι". Είναι αλήθεια πως ελάχιστος κόσμος εκτός Βρετανίας είδε την τελετή και ακόμα λιγότεροι τη συζήτησαν. Κακώς.

 

 

Πάνω είναι μια απ' τις καλύτερες στιγμές - η εμφάνιση των Orbital που έπαιξαν το single τους "Where Is it Going?", απ' τον πιο πρόσφατο δίσκο τους. Στη σκηνή ήταν ο Βρετανός Stephen Hawking, του οποίου η φωνή σαμπλάρεται στο τραγούδι.

 

(Και λίγο μετά έπαιξαν το κομμάτι του Ian Dury και των Blockheads "Spasticus Autisticus". Ο Dury ήταν κι ο ίδιος Άτομο με Ειδικές Ανάγκες και φυσικά το τραγούδι, με ωμό και εκκεντρικό τρόπο, προασπιζόταν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ. Βλακωδώς όμως -και λόγω του λεξιλογίου- το BBC είχε αποφασίσει να λογοκρίνει το τραγούδι όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1981 με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος ΑμΕΑ. 32 χρόνια μετά, και με τον Dury νεκρό, οι Βρετανοί όχι μόνο δεν το λογόκριναν αλλά το επέλεξαν και για την Τελετή Έναρξης των Αγώνων.) 

 

#####