ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές;

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter
0

Ένα από τα ωραιότερα θέατρα της χώρας νομίζω ότι είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (www.dithepi.gr) και τις μέρες των γιορτών φιλοξενεί την «Ανθολογία» του Jiri Srnec, του ιδρυτή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, που περιλαμβάνει μια επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της 53χρονης πορείας του. Η μαγεία του Μαύρου Θεάτρου είναι αδιαμφισβήτητη και είναι ευκαιρία να βυθιστούμε σε αυτήν, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε αεροπλάνο.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Μπορεί να μην είναι μπαρόκ, όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όμως στο Θέατρο Ολύμπια ανεβαίνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) η «ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων», ο «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ένα από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών. Η συγκεκριμένη παραγωγή πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 κι εντυπωσίασαν τόσο η χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα όσο και τα θεαματικά σκηνικά και τα πλούσια κουστούμια, οπότε σπεύσατε!

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Στο Θέατρο Ολύμπια συνεχίζεται, επίσης, η όπερα και... για παιδιά του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει», σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο πρίγκιπας-χοιροβοσκός του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «λερώνεται», προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά μιας αλαζονικής πριγκίπισσας, και μαζί με τρία ξεχωριστά γουρουνάκια κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στον μαγικό κόσμο της όπερας.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter
 

Ο Καραγκιόζης εισβάλλει στο Μέγαρο Μουσικής (www.megaron.gr) για άλλη μια χρονιά. Εκεί θα συναντήσει τον τσιγκούνη γερο-Σκρουτζ που τον ταλαιπωρεί αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος. Όλα αυτά συμβαίνουν στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων» που ανεβαίνει από τον Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά με ζωντανή μουσική που θα παίζουν τα Ημισκούμπρια και η Kompania. Ελπίζω, αυτήν τη φορά τουλάχιστον, ο Καραγκιόζης να μην κοιμηθεί νηστικός, ένα λουκούλλειο δείπνο του αξίζει.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter
 

Στο Μέγαρο Μουσικής θα συναντηθούν και ο Παλιός (Γρηγόρης Βαλτινός) με τον Νέο Χρόνο (Πάνος Μουζουράκης) στο ονειρόδραμα του Ευγένιου Τριβιζά «Δώδεκα παρά δώδεκα». Μαζί τους, ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, θα είναι δεινόσαυροι, Ρωμαίοι εκατόνταρχοι και ένας λευκός μονόκερος, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, στον προθάλαμο του χωροχρόνου. Τη μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου θα παίζει δωδεκαμελής ορχήστρα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Η πρόταση της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών (www.sgt.gr) για όλη την οικογένεια είναι η παράσταση «Αzimut» σε σκηνοθεσία του Ωρελιάν Μπορύ, με την Ακροβατική Ομάδα της Ταγγέρης. Η αναζήτηση του πνευματικού μας δρόμου και η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει βρίσκονται στο επίκεντρο της παράστασης και μετατρέπονται σε εικόνες γεμάτες ποίηση και μαγεία. Αν βρεθείτε στη Στέγη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή έκθεση «3D Printing. Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα» και να ενημερωθείτε για τα εργαστήρια που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Σπάνια και πολύτιμα παιχνίδια από όλο τον κόσμο θα δούμε στην έκθεση «Toy Stories» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr). Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν; Ποιος είναι ο Τeddybear; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Πότε τα στρατιωτάκια από μολυβένια έγιναν πλαστικά; Πόσο γρήγορα τρέχει ένα matchbox; Αυτές και άλλες απορίες θα απαντηθούν και πιστεύω ότι τα παιχνίδια έχουν πολλά να μας μάθουν για τη σημερινή κοινωνία αλλά και προγενέστερους πολιτισμούς. Την έκθεση θα συνοδεύουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Μια και μιλάμε για παιχνίδια, είμαι σίγουρη ότι με lego έχουμε παίξει όλοι μας. Σπιτάκια ξέρουμε να φτιάχνουμε, την Ακρόπολη όμως; Ο Ryan McNaught έφτιαξε τη μακέτα της Ακρόπολης χρησιμοποιώντας 120.000 τουβλάκια lego και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του μπορούμε να το δούμε στο Μουσείο της Ακρόπολης (www.theacropolismuseum.gr), μια και εκεί δωρήθηκε η μακέτα από το Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ. Επιπλέον, το μουσείο έχει ετοιμάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Στόλισε την ξύλινη θεά», «Δώρα για θεούς και ανθρώπους» και «Αρχαία έθιμα και στολίδια για την καλή χρονιά», τα οποία θα πραγματοποιηθούν τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα της χρονιάς. Πιείτε κι έναν καφέ, δεν θα βρείτε καλύτερη θέα.

Πού θα πας τα παιδιά τις γιορτές; Facebook Twitter

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (www.technopolis-athens.com) μεταμορφώνεται στο πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, στο Christmas Factory. Στους χώρους της θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναυλίες, ενώ καθημερινά θα παίζεται το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας». Παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ και τα σχετικά, είναι όλα στη θέση τους. Οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν ξεχωριστό εισιτήριο και δεν συμπεριλαμβάνονται στην είσοδο, οπότε… απολαύστε υπεύθυνα.

Τέλος, στην πλατεία Κλαυθμώνος μπορείτε από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και για δέκα μέρες να πάτε με τα πιτσιρίκια σας, μια και εκεί ο Δήμος Αθηναίων (www.cityofathens.gr) περιμένει τα παιδάκια με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, μουσική και θεατρικές παραστάσεις, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:00. Εδώ δεν θα χρειαστείτε χρήματα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να περιμένετε τη σειρά σας.

Αρχείο
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ