To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
0
 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
Ο όμορφα διακοσμημένος μοντέρνος χώρος δεν παραπέμπει στην ιστορία του – μόνο μία λευκή αρχαϊκή κολόνα που φιγουράρει στη μία πλευρά δίνει το στίγμα του κτιρίου του 1824 που ήταν θερινή κατοικία του Όθωνα.

To Just made 33 είναι ολοκαίνουργιος all day χώρος στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, εκεί όπου η οδός Ευαγγελιστρίας 33 συναντά την οδό Καλαμιώτου. Ο δημιουργός του νέου χώρου, ο Τόλης Κρούστης, έχει εμπειρία στην εστίαση από τη δεκαετία του '90 με εστιατόρια και καφέ. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ «ήταν όνειρο ζωής», εξομολογείται με πάθος ο Τόλης και συνεχίζει: «Όλα είναι χειροποίητα εκτός από το ψωμί, που προμηθευόμαστε από ποιοτικούς φούρνους. Σερβίρουμε φαγητό σπιτικό, με ποιότητα, και είναι value for money. Επίσης, έχουμε εστιάσει στον ποιοτικό καφέ με ειδικό blend και η προοπτική για το μέλλον είναι να γίνονται ανοιχτές γευσιγνωσίες καφέ, όπως αυτή με τον σπάνιο καφέ Kopi Luvak που θεωρείται ο πιο ακριβός στον κόσμο». Εδώ υπάρχει άποψη, ο καφές είναι επιστήμη, κάτι που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Ο μπαρίστας Δημήτρης Δερβίσης ετοιμάζει με τέχνη και γνώση καφέ από ένα blend τριών ποικιλιών από Βραζιλία, Ονδούρα και Σαλβαδόρ, χωρίς πολλές οξύτητες, αρωματικό και με ωραία επίγευση σοκολάτας. Απολαμβάνω κάθε γουλιά του καφέ και χαζεύω τον χώρο που παίζει στις αποχρώσεις του μαύρου και του αχνού γαλάζιου που είναι περασμένα τα παλιά τουβλάκια τα οποία ντύνουν τον τοίχο. Πληθωρικό το ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο της σάλας και από επάνω κρέμεται το εντυπωσιακό φωτιστικό από παλιό φάρο. Οι βιτρίνες με τα σάντουιτς και τα σφολιατοειδή πλαισιώνονται από μαύρες σχάρες και ξύλινα καφάσια με διάφορα φρούτα και ψωμιά. Πάνω από το πάσο, στην τζαμαρία με θέα στον πεζόδρομο, κρέμονται φανάρια σε ρόλο φωτιστικών από στρατιωτικά τζιπ. Ο όμορφα διακοσμημένος μοντέρνος χώρος δεν παραπέμπει στην ιστορία του – μόνο μία λευκή αρχαϊκή κολόνα που φιγουράρει στη μία πλευρά δίνει το στίγμα του κτιρίου του 1824 που ήταν θερινή κατοικία του Όθωνα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών δοκιμάζουν τις χειροποίητες τυρόπιτες και μπουγάτσες και απολαμβάνουν με αγαλλίαση τη σπιτική λεμονάδα. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Ανδρέας Λαγός και τα γλυκά φτιάχνει η Μπέγκυ Σιάχου.

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
O κατάλογος του Just Made 33 έχεις να σας προτείνει τρία διαφορετικά μπέργκερ.

Από τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις κάτι για τσιμπολόγημα από μια μεγάλη ποικιλία με σάντουιτς όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα. Παίρνεις θέση στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να ενδώσεις στις νοστιμιές της κουζίνας. Ευφάνταστες σαλάτες, όπως αυτή που δοκίμασα με κινόα, κράνα, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, φρέσκα φύλλα δυόσμου, πάστα από τζίντζερ, πινελιές σκόρδο, τυρί cottage και βινεγκρέτ μελιού (€5,70). Δροσερή, ευωδιαστή, τρώγεται ευχάριστα και είναι εξαιρετικά υγιεινή. Βελούδινη και γευστική ήταν η ντοματόσουπα με πλιγούρι, κρέμα φέτας και αρωματισμένη με φρέσκια ρίγανη (€3,80) – τρώγεται απνευστί. Οι αλμυρές τάρτες που φιγουράρουν στο μενού εναρμονίζονται με την εποχή της άνοιξης και δίνουν το στίγμα της διαφορετικότητας, χαρακτηρίζοντας το μαγαζί. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Δοκιμάσαμε την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, έμενταλ και λίγη κρέμα γάλακτος (€3,50). Τραγανή η βάση και πλούσια η γεύση, που άφηνε μια ωραία γλύκα στην επίγευση από τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Στον κατάλογο θα βρεις και προτάσεις πιάτων με πρωταγωνιστή το αυγό, από eggs benedict με μπέιγκελ, μπέικον, αυγά ποσέ και σος Ολαντέζ (€5,80), το κλασικό και αγαπημένο Croquet Madame (€6,40), μέχρι το παραδοσιακό καγιανά (€5,80) με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μαριναρισμένη φέτα. Από τα τρία μπέργκερ που προτείνει ο κατάλογος δοκιμάσαμε αυτό με το ωραία παναρισμένο κοτόπουλο, μοτσαρέλα, σος μαγιονέζα με λίγο σκόρδο, υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και ντομάτα. Συνοδευόταν από καλοφτιαγμένες, τραγανές, φρέσκες τηγανητές πατάτες, σαν λουκουμαδάκια. (€7,30). Τα πιάτα με πάστα και ριζότο αφήσαμε να τα δοκιμάσουμε σε επόμενη επίσκεψη. Γλυκαθήκαμε με ωραιότατη καρυδόπιτα που μου θύμισε αυτήν που φτιάχνει η μαμά μου. Το Just made 33 unique sandwiches & coffee προσφέρει μια ωραία καθημερινή έξοδο για όλες τις ώρες της ημέρας, με σπιτικές γευστικές προτάσεις και κρασί σε ποτήρι για τις ανοιξιάτικες νύχτες.

 To νέο στέκι του κέντρου έχει τραπεζάκια έξω, ζουμερά μπέργκερ και χειροποίητα σάντουιτς Facebook Twitter
Από τον κατάλογο μπορείς να επιλέξεις κάτι για τσιμπολόγημα από μια μεγάλη ποικιλία με σάντουιτς όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα.

☛ Just made 33, Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, 215 5258062

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ