Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη;

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
3

 

Κάτοχος σειράς βραβείων και διακρίσεων ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Matthieu Paley έχει ξεχωρίσει με θέματα που αφορούν γεωπολιτικά ευαίσθητες και απομονωμένες περιοχές. Μετά από δέκα χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, έχει πια εγκατασταθεί στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιεί σαν ορμητήριο για τις αποστολές του σε κάθε άκρη του πλανήτη.

 

Είναι εκλεκτός συνεργάτης των περιοδικών Geo, Newsweek, Time, Discovery, Vanity Fair και Figaro, αλλά και του National Geogrpahic για λογαριασμό του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

Το ερχόμενο Φθινόπωρο το θρυλικό περιοδικό αναμένεται να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην διατροφή και τη διασύνδεσή της με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, την διαμόρφωση των πολιτισμών και τα ήθη των λαών. Το αφιέρωμα έχει ήδη καλύψει διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Μαλαισία και το Πακιστάν, και συνεχίζει με την εξερεύνηση της μεσογειακής διατροφής με πρώτη στάση στην Κρήτη.

 

Ο Matthieu Paley δηλώνει μαγεμένος από την πρώτη μέρα, εξερευνά το υπέροχο νησί, γνωρίζει Κρητικούς, δοκιμάζει παραδοσιακά φαγητά, φωτογραφίζει και αναμεταδίδει ζωντανά από το instagram του @NatGeo που αποθεώνει την Ελλάδα.

Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Το ευλογημένο τοπίο. Eλαιώνες, φυτείες φάβας και φιδωτοί δρόμοι. Είναι η πρώτη μου μέρα στην Κρήτη για να εξερευνήσω την πολύχρωμη και γευστική μεσογειακή διατροφή. Μόλις ξεκίνησε το πέμπτο μέρος της αποστολής μου για το National Geographic που αναζητά τις ρίζες της διατροφής και το πώς εξελιχθήκαμε από αυτό που τρώμε.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Ο Παράδεισος σε μια φέτα. Η Πόπη κρατάει το χειροποίητο πρωινό της που είναι φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα από κουμκουάτ σε φρυγανιά.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
O Kώστας και ο Ρουμάνος βοηθός του κλαδεύουν ελιές. Το ελαιόλαδο είναι η βάση της μεσογειακής διατροφής.
Tι ετοιμάζει το Νational Geographic στην Κρήτη; Facebook Twitter
Τραγουδιστής και κηπουρός, ο Θωμάς μας ξεναγεί στον λαχανόκηπό του ο οποίος τον προμηθεύει με την μεγαλύτερη ποσότητα του φαγητού του. Εδώ συζητάμε για φιλοσοφία, δίπλα από τις αγκινάρες του. Λατρεύω τη δουλειά μου.
Φωτογραφία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια