Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter
14

Την περασμένη εβδομάδα στην Αίγυπτο, μια ομάδα Ρώσων φωτογράφων ανέβηκε την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας - παραμένοντας κρυμμένοι από τους φύλακες για τέσσερις ώρες μετά το κλείσιμο.

Η ανάβαση στην πυραμίδα, σύμφωνα με έναν από τους φωτογράφους, αποφέρει ποινή από ένα μέχρι και τρία χρόνια. Ωστόσο, άξιζε. "Έμεινα άφωνος", έγραψε ένας από τους φωτογράφους, ενώ συμπλήρωσε "Ένιωσα μια ανατριχιαστική χαρά, την απόλυτη ευτυχία."

 

1.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

2.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

3.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

4.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

5.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

6.

 

Aπίστευτες φωτογραφίες τραβηγμένες από την Πυραμίδα της Γκίζας Facebook Twitter

 

[via]

 

 

Φωτογραφία
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

8 σχόλια
Δυστυχώς με καλό ¨μπαξίσι¨ ανεβαίνεις και την ώρα που είναι ανοικτός ο χώρος και δεν σου λέει κανένας τίποτα. Το μόνο που σε σταματά είναι η ζέστη και η συνείδηση σου. Οι αστυνομικοί (που είναι πάνω σε καμήλες) κάνουν πως δεν σε βλέπουν.
οι φωτογραφίες τα σπανε αλλα πως θα μας φαίνονταν αν ανέβαινε κάποιος πανω στην Ακρόπολη ή αν κάποιος σκαρφάλωνε στο Κρεμλίνο.Μην τα ισοπεδώνουμε ολα ρε γαμώτο, μερικα πράγματα γυρω μας εχουν αλλη βαρύτητα.
Πραγματικά οι φωτογραφίες "τα σπάνε"!Όμως, λέγοντας "Ακρόπολη" υποθέτω εννοείς το μεγαλύτερο κτίσμα αυτό του Παρθενώνα, του ναού της Αθηνάς. Ακρόπολη λέγεται ολόκληρος ο βραχώδης λόφος.Δεδομένου πως μπορείς να φωτογραφίσεις το λεκανοπέδιο από ψηλότερα σημεία αντί αυτού που βρίσκεται η Ακρόπολη δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκαρφαλώσεις στον Παρθενώνα. Από την άλλη και να ήθελε κάποιος να σκαρφαλώσει είναι εντελώς αδύνατο χωρίς μηχανική υποστήριξη. Αν πάλι κάποιος, πραγματικά... kinky το κατάφερνε βγάζοντας παρόμοιες εκπληκτικές φωτογραφίες θα του έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διαφήμιση που θα μας έκανε.Διαφήμιση πέρα από τα κλισέ των τσολιάδων, μπουζουκιών, μουσακάδων και τα γνωστά...Εσύ που την είδες την ισοπέδωση; Το αντίθετο .Η αρχιτεκτονική του Παρθενώνα σε εμπνέει να τον παρατηρήσεις και να τον θαυμάσεις από χαμηλά και από απόσταση. Οι πυραμίδες σε προκαλούν να τις ανέβεις, να τις σκαρφαλώσεις. Όπως και πολλά άλλα γνωστά παγκόσμια μνημεία. Κλασσική είναι η εικόνα των σχολικών βιβλίων των μαθητικών μας χρόνων όπου ένας βεδουίνος σκαρφαλώνει στη μεγαλύτερη πυραμίδα. Όπως και να το κάνεις, μας έβαζαν ιδέες...Επίσης από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες των Πυραμίδων αντιλαμβανόμαστε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην Πόλη του Καΐρου και όχι όπως αφηρημένα μας τις παρουσιάζουν αλα φορ-κλορ κάπου μέσα στην αχανή έρημο με καμήλες, καραβάνια βεδουίνων και αμμοθύελλες. Προς στιγμήν οι 17 σε τι ακριβώς συμφωνούν μαζί σου; Είμαι σίγουρος πως σχεδόν κανείς τους δεν έχει επισκεφτεί την Ακρόπολη... Άντε, το πολύ να είναι μετρημένοι στο ένα χέρι...Αυτό που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συγκεκριμένους φωτογράφους!
Δεν ξέρω αν εννοείς -ούσες με τους 17 (αναγνώστες που συμφώνησαν με το προηγούμενο σχόλιο που έγινε --- 27/3 στις 15:22. γιατί Τα θετικά σχόλια σήμερα έχουν γίνει 67!..και μάλλον θα γίνουν και περισσότερα. Πιστεύω πάντως πως προέρχονται από ανθρώπους που Συνειδητοποιούν (διαθέτουν τέτοια τελειοποιημένη λειτουργία).....οτι είναι καλύτερα να Προστατεύονται απ΄τις αχρείαστες φθορές τα λιγοστά μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς./////////////////////////////////////////////Όσο για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη ....επειδή παρ΄ οτι έχω ανέβει στο βράχο, δεν πρόσεξα και πολλά, είχα αλλού το μυαλό μου Μήπως μπορείς να με πληροφορήσεις περισσότερα για τον ναό;;ενδιαφέρομαι να μάθω!! Πως λεγόταν ο παλαιότερος... που στην θέση του χτίστηκε Παρθενώνας;Τι αναπαρίσταται στο ανατολικό αέτωμα;Τι στο δυτικό ;Με τι είναι διακοσμημένες οι μετόπες;; Έχουν κάτι κοινό τα θέματα;και ...Τι ακριβώς είναι.. η ζωφόρος;Σ΄ευχαριστώ
N.L.F.E. 28.3.2013 | 02:19 Πάλι καλά που δεν έγραψες Αραβικά...Δεν έχει καμία σχέση αυτό που περιγράφεις με τα ψηλότερα σημεία ελεύθερης πρόσβασης γύρω από την Ακρόπολη. Πρόκειται για ένα σημείο περίπου επίπεδης προοπτικής (eye level) και όχι από ψηλά.
kalakrasia 29.3.2013 | 20:25Δεν θα κάνουμε τώρα στατιστική ανάλυση των σχολίων.Επειδή όμως δεν ήθελα να προσβάλω τους ανθρώπους αλλά να θίξω αυτή τη νοοτροπία "έχουμε άποψη για τα πάντα" χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα, ένα απλό-θετικό συμπέρασμα είναι πως σίγουρα έχουν ανέβει πολύ περισσότεροι στην Ακρόπολη από αυτούς τους μετρημένους στο ένα χέρι. Επίσης κάποιοι από αυτούς θα γνωρίζουν που ανέβηκαν και άλλοι όχι. Βάσει της στατιστικής μετρήσεως μόνο στα δέκα δάκτυλα, άρα πληρότητας των εντελώς άσχετων, ικανοποιητικό θεωρώ το ποσοστό όσων γνωρίζουν.Φθορές. Μίλησε κανείς για φθορές;Οι φωτογράφοι που ανέβηκαν στην πυραμίδα δεν το έκαναν με σκοπό να τη φθείρουν. Δεν ήταν ούτε είναι ο σκοπός τους σε παρόμοιες ενέργειες που πραγματοποιούν. Αντιθέτως παρουσίασαν μία διαφορετική οπτική διάσταση του μνημείου. Αν δεν το κατάλαβες μιλάμε για πολιτισμένα άτομα.Οι ερωτήσεις σου, φθηνού, εξυπνακίστικου ύφους τάχα μου "ξέρω πράγματα" είναι άστοχες χάνοντας δυστυχώς το πραγματικό τους νόημα.Δε με πείθεις και δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι με όλους. Ευτυχώς.Γνώσεις. Το κυριότερο για εμένα είναι να μάθουμε και κάποιες πιο καθημερινές πληροφορίες από αυτές τις στείρες, εγκυκλοπαιδικού και παπαγαλίστικου χαρακτήρα οι οποίες τις περισσότερες φορές αντί να μας προσελκύσουν, μας απωθούν.Μαθαίνοντας κάποια πιο απλά και καθημερινά στοιχεία έτσι δημιουργείται μία έμφυτη ανάγκη να εμβαθύνουμε και να μάθουμε περισσότερα. Εν πάση περιπτώσει, επειδή βαριέμαι τον τρόπο που σκέπτεσαι και μία που μιλάμε για μνημεία ένα πολύ ενδιαφέρον, σχετικό άρθρο της Lifo είναι το: «1834: Ένας γιγάντιος σωρός ερειπίων... »: http://www.lifo.gr/mag/features/3699Επίσης ενδιαφέρον έχει και η φωτογραφία του άρθρου: «Η θέα από το εργοτάξιο του Παρθενώνα»: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/37085Έχουν αναρτηθεί και άλλα πολύ ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα.Καλά κρασιά σου εύχομαι...