*[KissMeAndYouWillSee] Aπό τον Πάνο Μιχαήλ

*[KissMeAndYouWillSee] Aπό τον Πάνο Μιχαήλ Facebook Twitter
3

 

 

 φωτό: Πάνος Μιχαήλ

Kiss me, and you will
see how important I am

Sylvia Plath

 

 

 

Querelle - Andy Warhol

 

 

Σκύψε τα χείλη σου επάνω μου

και βγαίνοντας από το στόμα μου

η ψυχή μου

ας ξανάρθει σ' εσένα

 

Σαν ερωτικό τραγούδι - Ντιντερό

 

 

φωτό: Πάνος Μιχαήλ

Το καινούριο τεύχος της lifo είναι αφιερωμένο στο Athens Pride και στην ομοφοβία. Η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι 24 Αθηναίοι φωτογραφήθηκαν, φιλήθηκαν και απάντησαν στο ερώτημα: Τι θα έλεγες σε κάποιον που είναι ομοφοβικός για να τον πείσεις ν ' αλλάξει;

 

 

Καθόλου εύκολο task βέβαια. Υπάρχει ένας μασίφ, σχεδόν αδιαπέραστος τοίχος προκαταλήψεων, σοφιστειών και ζαρωμένων ψυχαναγκασμών που πρέπει κάθε φορά να γκρεμίζουμε από την αρχή για να καταφέρουμε να βάλουμε σε μια τάξη τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από τα gay θέματα στο μυαλό των συνομιλητών μας.
 
 
Ας είναι. Τα πράγματα άλλωστε έχουν βελτιωθεί αρκετά εως πολύ σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Η δικιά μου άποψη είναι πως η ορατότητα και όχι το κρύψιμο και η μαγκωμένη μουγκαμάρα μπορούν να μας απογαλακτίσουν από τις ενοχές και την ομοφοβία (των άλλων αλλά και την εσωτερικευμένη). Τα φιλιά βέβαια κάνουν την διαδικασία κάπως πιο ενδιαφέρουσα;-) Και σαφώς πιο ευχάριστη. Για αυτό φιληθείτε και μην συντρίβεστε πάνω στο πένθος των προκαταλήψεων.
 

Querelle - Andy Warhol

Δε συναντάμε άλλωστε κάθε μέρα αυτό που είναι φτιαγμένο για να μας προσφέρει ακριβώς την εικόνα του πόθου μας:-)

 

bonustrack

 

O Κρισναμούρτι μιλάει για την ομοφυλοφιλία

 

" Γιατί κάνουμε την ομοφυλοφιλία τόσο τεράστιο πρόβλημα; Προφανώς, ενώ δεν κάνουμε πρόβλημα την ετεροφυλοφιλία κάνουμε πρόβλημα το αντίθετο. Γιατί; Είναι ένα γεγονός. Θα έπρεπε, λοιπόν, να ερευνήσουμε το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας ως κάτι διαφορετικό από εκείνο της ετεροφυλοφιλίας; Ή πρέπει να ερευνήσουμε χωρίς να καταδικάζουμε τη μια ή την άλλη, χωρίς να εγκρίνουμε τη μια και να αποδοκιμάζουμε την άλλη, αλλά να ερευνήσουμε γιατί η σεξουαλικότητα και στις δυο πλευρές της, έχει γίνει τόσο κολοσσιαία σημαντική; Γιατί; Απαντήστε εσείς σ' αυτήν την ερώτηση."

 

Κρισναμούρτι "Η αναζήτηση της αλήθειας"

 


Διάφορα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Μπράβο για αυτή την πρωτοβουλία να απαλαχτούμε επιτέλους απο κάθθε είδους κοινωνικού ρατσισμού. Κι αν χρειάζεστε κι άλλους εθελοντές εδω είμαστε! :-)