ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Boomzap! 10 νέες μουσικές κυκλοφορίες που αξίζει να προσέξεις.

Boomzap! 10 νέες μουσικές κυκλοφορίες που αξίζει να προσέξεις. Facebook Twitter
0

Μερικές καλές στιγμές από τις νέες κυκλοφορίες που είναι κρίμα να περάσουν απαρατήρητες.

 

Peaceful SolutionsMyWay

Το νέο πολύ καλό mixtape τους έχει τίτλο Barter 7 (μπορείς να το βρεις εδώ) και αυτό είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια του. Δεν έχει καμία σημασία αν ο Kool A.D. είναι ή δεν είναι «ο καλύτερος ράπερ του κόσμου» (είναι ο τίτλος που έχει δώσει ο ίδιος στον εαυτό του), σημασία έχει ότι με τη βοήθεια του Kassa Overal φτιάχνουν κομμάτια σαν το My Way που είναι ιδανικά για τις πρώτες πρωινές ώρες. Και το βίντεο ακόμα καλύτερο.  

Gramps The Vamp - BOOMZAP!

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να διηγηθούν μια ολόκληρη ιστορία χωρίς να πουν ούτε μια λέξη (και άλλοι με ένα σωρό λέξεις δεν λένε απολύτως τίποτα). Το doom funk των Gramps The Vamp είναι από τα πιο δυνατά χορευτικά κομμάτια που εμφανίστηκαν τελευταία και αξίζει να τους τσεκάρεις. Δεν ξέρω τι είναι το BOOMZAP!, αλλά το κομμάτι είναι ιδιοφυές.

Jayd Ink - This!

Ακόμα κι αν χαθεί μέσα στη δίνη της R&B παραζάλης, και μόνο για αυτό το τραγούδι έγινε για λίγο «μεγάλη ελπίδα για το 2016» και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο της επίσημο άλμπουμ. Η Jayd Ink μου θυμίζει αρκετά την Aaliyah, έχει κρυστάλλινη φωνή και το ίδιο νάζι.

King Doudou – Sal

Ένας δυναμίτης από έναν Γάλλο παραγωγό που αλλάζει συνεχώς ονόματα και αναζητεί χορευτικούς ήχους σε όλη την υδρόγειο. Baile funk με νοτιαμερικάνικο χρώμα.

Slim Twig - Slippin' Slidin'

Μουσικός και ηθοποιός από το Τορόντο που κυκλοφορεί στην DFA ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ. Δεν μπαίνει σε κατηγορία, ο νέος δίσκος του Thank You For Stickin' With Twig περιέχει την δικιά του άποψη για την μουσική ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων (με την παράνοια που τον δέρνει) και γίνεται μέχρι και συναρπαστικός.

Young Thug - Best Friend

Έχουν κλέψει (sorry, δανειστεί) την ιδέα του Windowlicker του Aphex Twin αλλά το βίντεο του best Friend είναι το ίδιο τρελό και εκκεντρικό, οπότε προσπερνάς το «δάνειο» και το απολαμβάνεις.  

Coco Rosie- Heartache City

Ολόκληρο το νέο άλμπουμ τους, «απαλλαγμένες από την εξάρτηση από την τεχνολογία» (φαντάζομαι ότι το ηχογράφησαν γυρίζοντας μανιβέλα σε χειροκίνητη γεννήτρια ή κάπως έτσι) και με την ίδια ονειρική και παραμυθένια ατμόσφαιρα που για ένα περίεργο λόγο τις σώζει κάθε φορά και γλιτώνουν τον τίτλο της μουρλοκακομοίρας. Είναι καλό άλμπουμ.

Nicole Dollanganger - Angels of Porn II

Το τραγούδι μπορεί να μην λέει και πολλά (είναι μάλλον βαρετό) αλλά το βίντεο είναι πολύ πιο πικάντικο από ό,τι θα περίμενες από ένα τέτοιο αδιάφορο κομμάτι. Η Νικόλ άρεσε τόσο πολύ στην Grimes που έφτιαξε ολόκληρη εταιρία μόνο για να την υπογράψει.

The Noise Figures - Holy One

Το νέο κομμάτι των Noise Figures από το άλμπουμ τους Aphelion που από τα πρώτα δείγματα φαίνεται εξαιρετικό. Έχει έναν αέρα Manchester αρχών ’90s και από τις πρώτες μέρες των Stone Roses.

Oedipus - Please B Okay

Η γιαπωνέζικη αστική ποπ των ’80s το 2015. Εφήμερη σαν σαπουνόφουσκα, με φωνητικά απορρυθμισμένα που χαλάνε λίγο τη συνταγή και γερή δόση νοσταλγίας. Από τον παραγωγό και σαξοφωνίστα Henry Ross που υπογράφει σαν Οιδίποδας.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM