10 άλμπουμ για τις διακοπές

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter
1

Princess Chelsea - The Great Cybernetic Depression

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Είναι το δεύτερο άλμπουμ για την συμπαθέστατη ποπ  «πριγκίπισσα» από το Όκλαντ. Μας προτείνει ένα κυνικό και γλυκόπικρο αλλά πανέμορφο ταξίδι που σε πάει 10 χρόνια μπροστά στο μέλλον από τώρα όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ακόμη πιο επιφανειακές και ο άνθρωποι πιο ατομικιστές από ποτέ. Ο Jonathan Bree είναι ο πιστός συνοδηγός της. Οι Beatles βρίσκονται παντού στον δίσκο, o John Maus της κλείνει το μάτι και η ίδια κάνει την πιο κολλητική synth-ποπ που έχεις ακούσει τελευταία.

Όλη η Indie ατμόσφαιρα της πόλης παίζει στο www.urbanadventures.gr και στο #cuttypaizei

Στο repeat: Too Many People, Is It All OK?

Sarah Cracknell - Red Kite

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην υπέροχη φωνή των Saint Etienne αλήθεια; Το Red Kite είναι η πρώτη προσωπική δουλειά της εδώ και 15 χρόνια. Το ηχογράφησε στο σπίτι της με βασικές εμπνεύσεις της, η αγγλική εξοχή, ο Nick Drake, η Sandy Denny , ακόμη και την ψυχεδέλεια. Φυσικά τα 60s που δεν απαρνιέται ποτέ. Δεν γράφει όμως αυτοβιογραφικά τραγούδια. Είναι ξέγνοιαστα και ανέμελα όπως ακριβώς η ζωή στην εξοχή, ότι πρέπει για την εποχή.

Στο repeat: In The Dark, Hearts Are for Breaking, I Am Not Your Enemy

 

Florence and the Machine - How Big, How Blue, How Beautiful

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Οι Florence and the Machine στο τρίτο tour-de-force άλμπουμ τους αγκαλιάζουν τον αμερικάνικο κρυμμένο όπως ακριβώς έκανε η PJ Harvey κάποια στιγμή στην δική της καριέρα. Η φωνή της Welch είναι στα καλύτερα της, πιο δυναμική από ποτέ και τα κομμάτια τους ακόμη πιο μελωδικά και επικά από ότι θα περίμενε κανείς. Πολλές φορές τραγουδάει σαν να είναι το τέλος του κόσμου και όπως δήλωσε είναι το πιο προσωπικό  άλμπουμ που έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Στο repeat: What Kind of Man, St Jude, How Big, How Blue, How Beautiful

Colleen - Captain of None

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Η Γαλλίδα πολυοργανίστρια Cecile Schott επιστρέφει. Όχι, ότι έφυγε ποτέ για πολύ καιρό αλλά είχε καιρό να βγάλει ένα τόσο φιλόδοξο δίσκο. Στο ‘Captain of None’ χειρίζεται δεξιοτεχνικά την κλασική viola da gamba του 15ου αιώνα. Την χρησιμοποιεί όμως για να κάνει ένα dub δίσκο στα χνάρια των Lee "Scratch" Perry,  King Tubby και Augusto Pablo. Επίσης, η φωνή της είναι στο επίκεντρο. Και αν αυτό ακούγεται σαν μια πολύ πειραματική δύσκολη υπόθεση για μερικούς, θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη από αιθέριες και μοναδικά ριζοσπαστικές μελωδίες.

Στο repeat: Salina Stars, Εclipse, Captain of None

Thee Oh Sees - Mutilator Defeated at Last

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Το έβδομο άλμπουμ για τους Thee Oh Sees τους βρίσκει στα πιο «σκληρά» τους και στα καλύτερα τους. Με αλλαγή σύνθεσης ο κιθαρίστας τους John Dwyer μετακομίζει στο Λος Άντζελες και βγάζει ένα δίσκο-δυναμίτη που εκφράζει τις πιο βίαιες ροκ ευαισθησίες του. Βέβαια όλα τα στοιχεία που τους κάνει αυτό το γκρουπ τόσο μοναδικό και τόσο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια. Από τις καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό Plissken. Κάθε νέος δίσκος τους όμως σε κάνει πάντα να αναρωτιέσαι τι θα ακολουθήσει μετά.

Στο repeat: Withered Hand, Rogue Planet, Lupine Ossuary

Moodoid - Le Monde Moo

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Ένα πραγματικό σούπερ-γκρουπ από το ντεμπούτο τους άλμπουμ κιόλας. Δημιούργημα του πολυοργανίστα  Pablo Padovani,  με μαθητεία σε μπάντες όπως οι Melody’s Echo Chamber και οι Tame Impala, εδώ μαζεύει γυναίκες μουσικούς, αναμιγνύουν ψυχεδέλεια, τζαζ, ακόμη και χιπ χοπ και φτιάχνει τους Moodoid, την πιο συναρπαστική μπάντα που έχει βγει από την Γαλλία το τελευταίο διάστημα μετά τους La Femme. Ένας δίσκος που σου μένει για πολύ καιρό μετά την πρώτη του ακρόαση.

Στο repeat: La Lune, Ye&You,

The Cave Children – Quasiland

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Οι Cave Children είναι από τις πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα που έχουν ξεπηδήσει από την εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή τον τελευταίο χρόνο. Άκρως ψυχεδελικοί με αναφορές στους Beatles και τα Βρετανικά 60s αλλά  και στον Frank Zappa, το ντεμπούτο τους άλμπουμ,  Qualisand κερδίζει τις εντυπώσεις από το πρώτο του κιόλας λεπτό. Αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι είναι ακόμη μια reviνal μπάντα, το γκρουπ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα σύγχρονα ρεύματα και αυτό είναι προς τιμήν τους.

Στο repeat: Ovatron, Pillowfingers, Antigone

Róisín Murphy - Hairless Toys

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Το 2015 είναι η χρονιά των μεγάλων επιστροφών. Η Róisín Murphy πάντοτε ήταν χαμηλών τόνων. Ποτέ δεν έγινε μεγάλη σταρ όπως θα περίμενε κανείς. Το ‘Hairless Toys’ είναι ένα αντισυμβατικό άλμπουμ και η πιο ώριμη δουλειά της μέχρι στιγμής. Η Murphy έχει τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο και αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι δεν ψάχνει το εύκολο χιτ. Δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι που να είναι κάτω από 5 λεπτά. Παίζει με πιο ατμοσφαιρική, αισθησιακή και πιο υπόγεια ντίσκο και μερικές φορές ανατριχιαστική στην ακρόαση της.

Στο repeat: Exploitation, House of Glass, Exile

Mbongwana Star - From Kinshasa

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Οι Coco Ngambali και Theo Nzonza που κρύβονται πίσω από τους Mbongwana Star δεν είναι τυχαίοι μουσικοί. Από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αρχικά έπαιζαν μουσική στο δρόμο μέχρι που γνώρισαν διεθνή επιτυχία πριν από 15 χρόνια με τους Staff Benda Bilili.  Στο νέο τους 7μελές σχήμα φέρνουν μαζί τον Ιρλανδό παραγωγό Liam Farrell, δίνουν βήμα στην νέα γενιά μουσικών της χώρα τους και φτιάχνουν ένα αστραφτερό ρυθμικό μείγμα από αφρικανική ρούμπα, ρέγγε και R&B. «Afrobeat με γερό χαλύβδινο περίβλημα» γράφει το Fact και έχουν απόλυτο δίκιο.

Στο repeat:  Malukayi (feat. Konono No.1), Shegue, Kala

THEESatisfaction – EarthEE

10 άλμπουμ για τις διακοπές Facebook Twitter

Το EarthEE είναι από τα πιο αιθέρια χιπ χοπ άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία στην Αμερικάνικη χιπ χοπ σκηνή. Είναι η δεύτερη δουλειά του ραπ ντουέτου της Cat Harris-White και της Stasia Irons. Κοσμικοί ήχοι με τις ευχές των Shabazz Palaces δεν μοιάζει με τίποτα. «Με το πρώτο μας άλμπουμ θέλαμε να ακουγόμαστε σαν να πατάμε στα πόδια μας και να περπατάμε ανάμεσα στους ανθρώπους της γης. Με αυτό θέλαμε να είμαστε έξω σαν εξωγήινοι ή πλάσματα που κοιτάνε από πάνω την γη», λένε.  Αφροφουτουρισμός στο επόμενο επίπεδο.

Στο repeat:  Recognition, EarthEE

Και όσο περιμένεις τις διακοπές για να απολαύσεις την καλύτερη indie μουσική, μείνε συντονισμένος με τον urban indie ρυθμό που δε σταματά ούτε το καλοκαίρι. Αναζήτησε εδώ όλα τα cool στέκια γεμάτα ενέργεια, vibes και μουσική και ζήσε την indie πλευρά της πόλης!

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
1, 2, 6 πληρως αδιαφορα.. 4 & 8 ποσο επαναλαμβανομενα σε ρυθμο, μελωδια, τπτ γενικα το dub πασχει και η αλλη της εναλλακτικης ντισκο βαρετη..florence rulez! και απο τραγουδι και απο φωνη ακομα και το βιντεο κλιπ της ειναι μακραν καλυτερο.. thee oh sees ενδιαφερον αλλα με πολυ ''αγρια'' φωνητικα σε σημειο να μην καταλαβαινεις jesus τι λεει! cave children ευηχοι και ευπεπτοι! γλυκουλι τραγουδι αλλα μεχρι εκει..Mbongwana Star & THEESatisfaction οι μονοι καλοκαιρινοι! χαχαχαχαχα συμπαθητικα κομματια και ενδιαφεροντα!