Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ

 Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ Facebook Twitter
0

H "αποκάλυψη" έγινε αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο στο Tonight Show του Jimmi Fallon. Ο διάσημος κωμικός και "αναγνωρισμένος ηγέτης" της Frat Pack (Τζακ Μπλακ, Γουίλ Φέρελ, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Καρέλ κ.α.) Μπεν Στίλερ έπαιζε στα 17 του σε μία αλλόκοτη post-punk-neo-glam μπάντα γεμάτη φωνητικά με ψεύτικη βρετανική προφορά, και επιρροές από τον Brian Eno και τα super creeps του Bowie.


Η μπάντα λεγόταν "Capital Punishment" (ναι), και "συνένοχοι" του Στίλερ ήταν οι συμμαθητές του Peter Swann (που τώρα είναι δικαστής στη Αριζόνα), ο Peter Zusi ( καθηγητής Σλαβικών Σπουδών πια) και ο band leader Kriss Roebling. O ηθοποιός ήταν ο ντράμερ.


Η χρονιά είναι το 1982 και τα παιδιά ηχογραφούν το πρώτο και μοναδικό τους άλμπουμ με τίτλο "Roadkill", που προφανώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ πουθενά.


Επτά μόλις χρόνια αργότερα ο Στίλερ ήταν ήδη σεναριογράφος στο Saturday Night Live, και η καριέρα του ως κωμικός ηθοποιός –που θα αποδεικνυόταν λαμπρή- μόλις ξεκινούσε.
Φυσικά, η εφηβική μπάντα ξεχάστηκε, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

 Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ Facebook Twitter


Αυτό όμως δεν είναι το νέο. Το νέο είναι ότι τώρα μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία από το Μπρούκλιν, "που ασχολείται με underground outsiders" ενδιαφέρθηκε να επανακυκλοφορήσει τον δίσκο, τμήματα του οποίου κυκλοφόρησαν πέρσι online ως καλτ θησαυρός από τα παλιά – γεγονός που εκπλήσσει και τον ίδιο τον Στίλερ ο οποίος δεν είχε ιδέα. Η Captured Tracks (Wild Nothing, Mac DeMarco, DIIV, Perfect Pussy, The Soft Moon, κ.α.) πρόκειται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ για πρώτη φορά όπως του αξίζει μέχρι το τέλος του 2015.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με την επίκαιρη επανεμφάνιση του φοβερού και τρομερού Derek Zoolander στις πασαρέλες του Valentino, στα πλαίσια της προώθησης του σίκουελ του fashion έπους του 2001.


Σημείωση: Το Zoolander ήταν η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Στίλερ μετά το καταπληκτικό "Reality Bites" του 1994, ένα φιλμ ορόσημο για την γενιά των εικοσάρηδων των early 90s στο οποίο ο κωμικός αφιέρωσε χρόνια προετοιμασίας και προσπάθειας πριν γίνει διεθνής σούπερσταρ μέσα από κωμωδίες τύπου "Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη"(1998) και "Γαμπρός της Συμφοράς" (2000).

 Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ Facebook Twitter
Τελευταίος στις φωτογραφίες ο Μπεν Στίλερ
 Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ Facebook Twitter
Πρώτος από αριστερά ο Peter Zusi, δίπλα του ακριβώς ο Μπεν Στίλερ, και πάνω δεξιά με το μαύρο καπέλο ο band leader Kriss Roebling


Για να ακούσουμε

To "Delta Time" (από τα Delta Studios όπου έπαιζαν) προοριζόταν να γίνει το single του δίσκου

Oλόκληρο το tracklist του Roadkill:
01. Necronomicon
02. Roadkill
03. Confusion
04. Muzak Anonymous
05. All just in Passing
06. Delta Time
07. Creatures of the Dark (Night)
08. Cosmos
09. John's Forgotten land (Parts 1, 2, and 3)
10. Necronomicon (Reprise)

 Όχι πια Zoolander, μόνο πανκ Facebook Twitter
Κάτω με τη μασέτα, ο Kriss Roebling
 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM