Η ευαίσθητη Ελληνίδα τραγουδίστρια και ταλαντούχα τραγουδοποιός Irene Skylakaki, που έγινε γνωστή πριν δύο χρόνια με το αγγλόφωνο indie hit «In The Light», κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ με 12 ολοκαίνουργια tracks, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.


To LIFO.gr παρουσιάζει αποκλειστικά και τα 12 κομμάτια του νέου δίσκου πριν αυτός κυκλοφορήσει επίσημα σε 12 Lyric videos indie-pop αισθητικής με όλους τους στίχους των τραγουδιών.


Για όλα τα κομμάτια έχει γράψει ή ίδια τη μουσική και τους αγγλικούς στίχους σε παραγωγή του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Την ενορχήστρωση και παραγωγή αυτού του δίσκου υπογράφει ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, την ηχογράφηση και την μίξη ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ενώ συμμετείχαν πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί όπως ο Μιχάλης Καλκάνης, ο Θάνος Μιχαηλίδης, ο Χρήστος Πετεβής, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Αντώνης Ανδρέου.


Αγαπημένη της ρομαντικής γενιάς, η Irene Skylakaki καταθέτει με σεμνότητα τον δίσκο «Before Dawn», ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που αναμένεται με ενθουσιασμό από την urban κοινότητα που την αγάπησε και ακολουθεί πιστά τη μουσική της.

 

Πρώτο single που έχει ξεχωρίσει είναι το τραγούδι «Clock»


 

 

Tη συναντήσαμε για να ακούσουμε μαζί τις καινούργιες της μουσικές και μιλήσαμε, όπως ήταν λογικό, για αυτές...

 

Αρχικά νομίζω θα πρέπει να μας πεις πώς προέκυψε αυτός ο δίσκος; Τι σε ενέπνευσε, τι θες να εκφράσεις και ποια συναισθήματα τον συνοδεύουν;
Ο δεύτερος δίσκος σε αντίθεση με τον πρώτο ήταν μια συνειδητή απόφαση. Mόλις είχε κυκλοφορήσει το 'Wrong Direction' και είχα ήδη ξεκινήσει να γράφω τραγούδια για τον επόμενο δίσκο. Δεν μπορώ να καθορίσω με ακρίβεια τι ήταν αυτό που με ενέπνευσε. Είναι αλήθεια πάντως πως η σύνθεση τραγουδιών είναι αρκετές φορές ένας τρόπος ψυχοθεραπείας. Ένας ειλικρινής εσωτερικός διάλογος, αφιλτράριστος και αυθόρμητος, μια εκτόνωση και μια ανάγκη να ξεπεράσει κανείς τα συνειδητά του όρια. Όταν γράφω ένα τραγούδι, το γράφω με την ίδια φυσικότητα που τρώω και κοιμάμαι. Δεν έχω καταβάλει κάποια προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήξερα δύο συγχορδίες στην κιθάρα όταν έγραψα το πρώτο μου τραγούδι. Όταν ακούω πόσο προσπαθούν άνθρωποι στον χώρο της μουσικής, με πιάνει μεγάλη ανασφάλεια, γιατί το να γράψω ένα τραγούδι είναι υπόθεση λίγων λεπτών για εμένα. Φοβάμαι πολύ τη στιγμή που θα στερέψω από άποψη δημιουργικότητας. Εύχομαι να μην έρθει ποτέ...

 

Ποια είναι τα θέματα που σου αρέσει να τραγουδάς;
Μου αρέσει να τραγουδάω αληθινές ιστορίες. Μου αρέσει να τραγουδάω το 'Diamonds and Rust' της 'Joan Baez' και μου αρέσει να ταυτίζομαι με κάθε λέξη που προφέρω. Όταν δεν νιώθω αυτό που τραγουδάω, νιώθω σαν να κοροϊδεύω τον ακροατή μου. Επίσης, θέλω να έχω κάτι να πω. Για αυτό και συνειδητά μέχρι σήμερα δεν έκανα πολλά live, όσο και αν μου αρέσουν.

 

Πώς είναι λοιπόν η ζωή μετά από μια μεγάλη επιτυχία ενός δίσκου, και ενώ είσαι ακόμη ένα κορίτσι 24 ετών; 
Τον Αύγουστο έγινα 24 και δεν μου άρεσε καθόλου. Νιώθω ένα μεγάλο άγχος σε σχέση με τον χρόνο και δεν θέλω αυτά τα 'δημιουργικά χρόνια' να περάσουν. Οι προσδοκίες μου από τη μουσική έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο 'πραγματικές'. Θέλω να κάνω αυτά που έχω στο μυαλό μου και θέλω να προχωρήσω με τον τρόπο που νιώθω ότι είναι σωστός. Δεν έχω πια την ίδια ανεμελιά που είχα πριν δύο χρόνια. Αγαπώ την μουσική όπως τότε, αλλά τώρα το 'drive' μου και οι απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου έχουν μεγαλώσει.

 

Νομίζω τελείωσες σπουδές νομικής και παράλληλα εργάζεσαι... Πώς τα συνδυάζεις και τι είναι πιο σημαντικό για σένα αυτή τη στιγμή;
Κάνω την άσκησή μου σε ένα δικηγορικό γραφείο και όταν γυρνάω σπίτι ασχολούμαι με τη μουσική. Η ημέρα έχει πολλές ώρες και είμαι πιο παραγωγική όταν κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα. Όμως, η μουσική είναι πάντα πιο σημαντική για εμένα και για αυτό αποφάσισα ότι δεν θέλω να εξαρτώμαι επαγγελματικά αποκλειστικά από αυτήν. Μακάρι να έρθει η μέρα που θα μπορώ να ζω αποκλειστικά από τη μουσική χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου.

 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη μουσική σου;
Κάποιος είχε γράψει στο youtube ότι πήγε να τρακάρει ακούγοντας το τραγούδι μου. Λίγο 'morbid' κομπλιμέντο αλλά το έχω ξεχωρίσει!

 

Φιλοδοξίες για το μέλλον...Πώς θα ήθελες να είναι η συνέχεια μουσικά;
Θα ήθελα να πάω στην Αγγλία και να προσπαθήσω να προωθήσω τη μουσική μου εκεί. Νιώθω ώριμη και έτοιμη να κάνω αυτό το βήμα. Παρόλο που η Αγγλική μουσική βιομηχανία είναι χαώδης, και οι πιθανότητες να πετύχει κανείς μικρές, θέλω όσο τίποτα να το προσπαθήσω.

 

Γιατί επικράτησε το "before dawn" σαν τίτλος;

Ένας αγαπημένος μου άνθρωπος, που σήμερα δεν ζει, μου έδινε κουράγιο λέγοντάς μου ότι το βαθύτερο σκοτάδι είναι πριν το ξημέρωμα.. Και ίσως αυτό να είναι και το μήνυμα που θέλω να επικοινωνήσω με αυτόν τον δίσκο, ο οποίος είναι αρκετά σκοτεινός αλλά και με μία υποβόσκουσα αισιοδοξία.

 

 

1) Dawn

 

 

2Absence

 

 

 

3) Rooftop

 

 

 

4) Tonight

 

 

 

5) Clock

 

 

 

 6) Circles

 

 

 

 7) Tame My Mind

 

 


8) Wheels

 

 

 

 9) Haunted Jail

 

 

 

 10) Vodka Lemon Kisses

 

 

 

11) Should I Go

 

 


12) It Will Be OK

 

 

https://www.facebook.com/IreneSkylakaki

https://www.facebook.com/CobaltMusic

*O δίσκος «Before Dawn» κυκλοφορεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου από την Cobalt Music.

** Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του παρόντος έργου στο σύνολό του ή τμημάτων του με οποιονδήποτε τρόπο