Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
MONDO BIZARRO

Τα καλύτερα εξώφυλλα δίσκων του 2013

Εσείς ποιο θα ψηφίσετε;

Τα καλύτερα εξώφυλλα δίσκων του 2013

 

Τα εξώφυλλα των δίσκων μπορούν να είναι καθοριστικά, εμβληματικά και διαχρονικά. Μπορούν να ανακινήσουν συναισθήματα αισθήματα και αναμνήσεις από διάφορες περιόδους της ζωής μας, σχεδόν όσο και οι προσωπικές μας φωτογραφίες. Λένε 'μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του' αλλά με τους δίσκους πολλές φορές είναι δύσκολο να μην το κάνεις.

 

Λίγοι είναι οι δίσκοι που μου άρεσαν και δεν μου άρεσε και το εξώφυλλο τους ταυτόχρονα. Πριν το ιντερνετ και όλους τους ψηφιακούς τρόπους προώθησης της μουσικής πολλοί αγοράζαμε και δίσκους χωρίς να ξέρουμε τι είναι μόνο και μόνο γιατί μας εντυπωσίασε το εξώφυλλο. Η τέχνη του εξώφυλλου είναι πολύ σημαντική λοιπόν και μπορεί να έχει μεγάλη βαρύτητα και ευτυχώς εδώ και κάποια χρόνια μπορεί και βραβέυεται από τον οργανισμό Best Art Vinyl.

 

Οι Daft Punk, οι Boards of Canada, οι Bonobo, οι Goldfrapp, οι Editors, οι Tindersticks αλλά και ο Paul McCartney είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες των οποίων τα εξώφυλλα των δίσκων τους έχουν προταθεί για το βραβείο Best Art Vinyl του 2013. 

 

 

Τα 50 προτείνόμενα εξώφυλλα θα εμφανιστούν σε εκθέσεις ανά την Ευρώπη και το κοινό θα καλείται να ψηφίζει τα αγαπημένα του μέχρι να βγει το καλύτερο όλων. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2014 και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου. 

 

Boards of Canada- Tomorrow's Harvest

 

O Damian Hirst είναι προτεινόμενος για το εξώφυλλο των Babyshamples 'Sequel to the Prequel' ενώ η σχεδιάστρια Vanessa Da Silva είναι προτεινόμενη για το εξώφυλλο του άλμπουμ των folk rockers Tunng 'Turbines'. 

 

Tungg- Turbines

 

 

Babyshamples- Sequel to the Prequel 

 

Οι Daft Punk είναι επίσης προτεινόμενοι για το εξώφυλλο του hit single τους 'Get Lucky'. 

 

 Daft Punk-Get Lucky

Επίσης το εξώφυλλο του άλμπουμ του Paul McCartney 'New' είναι προτεινόμενο και είναι εμπνευσμένο απο τα γλυπτά του καλλιτέχνη Dan Flavin.

 

 Paul McCartney-New

 

Σε μία δήλωσή του ο ιδρυτής του Best Art Vinyl , Andrew Heeps, δήλωσε ότι : '"Τα τελευταία οχτώ χρόνια γιορτάζουμε την καλλιτεχνική αξία των εξώφφυλων δίσκων μέσα απο αυτά τα βαβεία , τα οποία μας διευκολύνουν στο να έχουμε μια εικόνα της γενικής γνώμης για την τέχνη των εξώφυλλων". 

 

 Queens of the Stone Age- Like Clockwork

 

 

Yo La Tengo- Fade


Και πρόσθεσε : " Το βραβείο Best Vinyl Art, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλυφθούν καινούριοι καλλιτέχνες με την ευρύτερη έννοια και να αναδειχθεί καινούρια δουλειά απο πολλά ονόματα του κόσμου της τέχνης. Αυτές οι εκθέσεις τιμούν ένα ευρύ καλλιτεχνικό φάσμα, από την τεράστιας απήχησης τέχνη του Damien Hirst μέχρι τα πιο περίεργα και υπέροχα σχέδια τα οποία είναι χειροποίητα εξωφυλλα και έχουν βγει μόνο σε 100 κόπιες".  

 

 Bonobo- The North Borders

 

 

 

Τα προσωπικά μου αγαπημένα απο την λίστα των προτεινόμενων :

 

Adult- The Way Things Fall 

 

Forest Swords- Engravings 

 

Drenge- Drenge 

 


*Ολόκληρη την λίστα με τα εξώφυλλα μπορείτε να την δείτε εδώ .

 

 

* Για να ψηφίσετε το δικό σας αγαπημένο πατήστε εδώ

 

 

 

..................................................................................................................

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά εξώφυλλα που βγήκαν το 2013 και δεν έχουν μπει στα προτεινόμενα. Δύο που θα διάλεγα εγώ γιατί τυχαίνει να είναι και δισκάρες είναι τα εξής: 

 

The Stranger -Watching Dead Empires In Decay

 

The Haxan Cloak- Excavation

 


Εσείς πέρα από τα ήδη προτεινόμενα ποιά άλλα εξώφυλλα θα διαλέγατε;

 

 

 

4 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Into The Void Into The Void 24.11.2013 | 13:46
Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Α Ι Queens Of The Stone Age-Like Clockwork
Lucretius Lucretius 24.11.2013 | 16:00
Editors

[αν και το προηγούμενο τους ήταν ακόμη καλύτερο]
avatar
Ανώνυμος/η 24.11.2013 | 16:30
Μου άρεσε των Tindersticks που δεν είναι στο πόστ αλλά είναι υποψήφιο και των Arcade Fire το οποίο δεν είναι κάν υποψήφιο!
Κων Νος Κων Νος 28.11.2013 | 21:55
Drenge, με δεύτερο αυτό των Queens of the Stone Age
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ