Καψούρα και κλάψα

Καψούρα και κλάψα Facebook Twitter
0

Λίγες ειδήσεις, βαρετά κομμάτια, πολύ μέτριες κυκλοφορίες, η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ήταν από τις πιο υποτονικές μουσικά από την αρχή της χρονιάς, πιο αδιάφορη και από προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή. Ευτυχώς που έρχονται τόσα νέα πράγματα από Δευτέρα.  

Από τις πολύ αναμενόμενες κυκλοφορίες του φθινοπώρου, το νέο EP της Kelela που έχει τίτλο «Hallucinogen EP», ένα κομμάτι που μόλις μοίρασε στο soundcloud της με τίτλο Rewind.

Ένα καλό κομμάτι από το άλμπουμ των Other Lives «Rituals» που γίνεται καλύτερο με το remix του Dan Deacon.

Η προστατευόμενη του Flying Lotus, η Lorn, περισσότερο ψιθυρίζει σαν ζαβλακωμένη παρά τραγουδάει στο Acid Rain, ένα κάπως απόκοσμο κομμάτι που έγινε ένα υπνωτικό βίντεο με ξελιγωμένες μαζορέτες που κινούνται λες και τις έχεις κουρδίσει στον αργόσυρτο ρυθμό. Ωραίο κομμάτι.

Λιγωτικό. Το νέο κομμάτι που ανέβασε η Natalie Duncam έχει τίτλο «Lies» και κλαίει και οδύρεται, τσιρίζοντας με στυλ, επειδή κάποιος της είπε ψέματα. Σαν μεταλλαγμένη Ανίτα Μπέικερ απ’ το Λονδίνο (και πιο κλαψιάρα).

Ο DâM-FunK πειράζει το Holding On των Disclosure κρατώντας μόνο τα φωνητικά του Gregory Porter, μετατρέποντάς το σε ένα garage classic (όπως ήταν στα τέλη των ’80s).

Κι ένα δακρύβρεχτο, απρόσμενα καλό τραγούδι της Miley Cyrus που ακούγεται σαν το Careless Whisper της καψούρας των ’10s με λίγο καλύτερους στίχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ