Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια

Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια Facebook Twitter
0
Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια Facebook Twitter
Μισώ τα Σάββατα. Αν μου έλεγες τι θέλω να φύγει από τον χρόνο είναι τα Σάββατα και ο Αύγουστος. Είναι ο μήνας και η μέρα που κανείς δεν κάνει τίποτα. Αυτό είναι πολύ κακό για μένα. Κάθε Αύγουστο περιμένω πώς και πώς τον Σεπτέμβρη

Ο Yiakou είναι 26 χρονών και είναι street artist, ποιητής, συγγραφέας, φυσικοθεραπευτής. Βγήκαμε μαζί του και βάψαμε, αλλά δεν μιλήσαμε καθόλου για την street art. Ο Yiakou έχει γεμάτες ιδέες, πορφυρά όνειρα, πίστη και φρεσκάδα. Και πιστεύει ότι ο καλλιτέχνης δεν πεθαίνει ποτέ. «Δεν υπάρχει θάνατος. Όταν ο άνθρωπος δημιουργεί κάτι, αυτόματα παίρνει μια μορφή αθανασίας. Όταν δημιουργείς έναν πίνακα ή ένα κείμενο, αυτό είσαι εσύ και είσαι αιώνιος». Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε μαζί του.

«Κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να επιβιώνω. Έχω κάνει εργασίες πανεπιστημίου, έχω δουλέψει ως φυσικοθεραπευτής, γραφίστας, ζωγράφος, street artist, έχω εκδώσει βιβλία ποίησης, έχω κάνει ραδιόφωνο, σκηνοθεσία, βίντεο και ντοκιμαντέρ. Τρέχω ασταμάτητα. Έχω μια δουλειά κοινωνική, την φυσικοθεραπεία και μια δουλειά πιο προσωπική, την street art και την ποίηση.

Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια Facebook Twitter
Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια Facebook Twitter

Ως φυσικοθεραπευτής, νιώθω ότι είμαι καλός. Το βλέπω από το feedback που παίρνω. Στα νοσοκομεία που δούλεψα, έκανα ανθρώπους με εγκεφαλικό να μπορούν να μιλάνε και να περπατούν. Από αυτά που έχω δει, έχω αντιληφθεί ότι προσφέρω και ότι όταν έχεις όρεξη, παίρνεις σίγουρα feedback από αυτό που κάνεις.

Με ενοχλεί που στο παρελθόν όσοι έκαναν τις ίδιες δουλειές με εμάς έπαιρναν το ίδιο ποσό επί δυο ή επί τρία αλλά έχω μάθει να είμαι μαχητής. Δεν ξέρω αν θέλω να ξαναφύγω στο εξωτερικό. Έχω χορτάσει τον ξενόφερτο αέρα. Έχοντας από τους γονείς μου την ταξιδιωτική κουλτούρα, ήμουν ανέκαθεν πολίτης του κόσμου. Έχω δει Αιγύπτιους, Αμερικάνους, Ευρωπαίους.

Ο Yiakou γέμισε την πόλη ελάφια Facebook Twitter

Ολόκληρη η συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ