Η Maude Fealy γεννήθηκε το 1881 και ήταν μια από τις λίγες ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου που επιβίωσαν στην εποχή του ήχου.

 

Γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Η μητέρα της παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον Ραφαέλο Καβάλο, πρώτο μαέστρο της Pueblo, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κολοράντο, και έτσι η Μοντ έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία τριών ετών και το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουέι το 1900 στην παραγωγή Quo Vadis, στην οποία έπαιζε και η μητέρα της. Στη διάρκεια της καριέρας της έκανε περιοδείες σε όλη την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία του βωβού κινηματογράφου της το 1911 για τα Thanhouser Studios, και γύρισε άλλες 18 ταινίες μέχρι το 1917. Έκανε επιτυχίες σαν θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός. Δίδαξε υποκριτική σε διάφορες πολιτείες όπως στο Μίτσιγκαν, την Καλιφόρνια και το Ντένβερ του Κολοράντο.  Όταν αποσύρθηκε έκανε διαλέξεις σε σχολεία και κοινότητες. Παντρεύτηκε κρυφά από την αυταρχική μητέρα της τον κριτικό Louis Sherwin. Έκανε τρεις γάμους και δεν απέκτησε παιδιά. Πέθανε το 1971, σε ηλικία 88 ετών και ενταφιάστηκε στο Hollywood Forever Cemetery.