Σπάνιο: Ο Τσάρλι Τσάπλιν χωρίς μουστάκι!

Σπάνιο: Ο Τσάρλι Τσάπλιν χωρίς μουστάκι! Facebook Twitter
Φωτογραφία του Charlie Chaplin απο το Χόλιγουντ του 1916. Το όνομα του φωτογράφου παραμένει άγνωστο. Βρίσκεται στο National Media Museum. Αρχείο:Daily Herald
2

[Β.Μ]

  

Ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889 στο Λονδίνο.

Και οι δύο γονείς του ήταν καλλιτέχνες. Ωστόσο τα παιδικά του χρόνια ήταν δραματικά μια και ο μέθυσος πατέρας του εγκατέλειψε τη μητέρα του, τον ίδιο και το μεγαλύτερο αδερφό του, η μητέρα του άφησε τη δουλειά της και προσπαθούσε να επιβιώσει ως ράφτρα, ενώ μετακινούνταν συνέχεια από χαμόσπιτο σε χαμόσπιτο.

Η κλονισμένη ψυχική της υγεία οδήγησε τα παιδιά σε σχολείο για ορφανά και τελικά στον πατέρα τους και την αλκοολική φιλενάδα του.

Ο μικρός Τσάρλι βρέθηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό πάλκο σε ηλικία 5 ετών, σε κωμικό αναγκαστικά ρόλο, μια και αντικατέστησε την άρρωστη μητέρα του λέγοντας ένα σουξέ της εποχής. Εκεί έλαβε τα πρώτα του χειροκροτήματα που λέγεται ότι ήταν καταιγιστικά.


Προκειμένου να επιβιώσει έπαιζε από μικρός σε διάφορες παραστάσεις, ώσπου έφτασε σε ηλικία 21 ετών να φύγει με έναν θίασο περιοδεία στην Αμερική, όπου και έμεινε πάρα πολλά χρόνια.

 

To φιλμ "At the Sign of the Dollar''("The Pawnshop") κυκλοφόρησε στην Αμερική τον Οκτώβριο του 1916, την χρονιά που βγήκε η φωτογραφία:

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια