Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
3

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

1.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
Ο Che Guevara φωτογραφημένος από τον Alberto Korda στις 5 Μαρτίου του 1960 κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων από την έκρηξη στην φρεγάτα La Coubre, την προηγούμενη ακριβώς ημέρα. Είναι η φωτογραφία με τις περισσότερες ανατυπώσεις στον κόσμο.

2.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
Η δολοφονία -σε απευθείας μετάδωση από την τηλεόραση- του αρχηγού του Ιαπωνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Inejiro Asanuma, από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή. Η επιβλητική φωτογραφία του Yasushi Nagao κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ. Η χρονιά ήταν το 1960.

3.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
Ο Φλεγόμενος Μοναχός, 1963. Ο βιετναμέζος μοναχός Thich Quang Duc αυτοπυρπολήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς του Diem. Την φωτογραφία τράβηξε ο Malcolm W. Browne.

4.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
"Πώς ξεκινάει η ζωή", 1965.Ο Lennart Nilsson φωτογράφισε για πρώτη φορά στην ιστορία, και με την βοήθεια ενός ενδοσκοπίου, ένα έμβρυο μέσα στη μήτρα. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε την ίδια χρονιά στο Life Magazine.

5.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
Η εκτέλεση του αρχηγού του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου ( Viet Cong) κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, 1968. Ο φωτογράφος Eddie Adams συνέλαβε με τον φακό του τον αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας του Βιετνάμ, Nguyen Ngoc Loan, τη στιγμή που τραβούσε την σκανδάλη.

6.

Οι έξι πιο διάσημες φωτογραφίες των '60s Facebook Twitter
Ο Άνθρωπος στο Φεγγάρι, 1969.Ο Neil Armstrong φωτογραφίζει τον συγκυβερνήτη του Buzz Aldrin την στιγμή που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη..

[ via ]

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
"Η εκτέλεση του αρχηγού του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου ( Viet Cong) κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, 1968."Άκυρο. O Nguyễn Văn Lém ήταν λοχαγός των Βιετκόγκ και εκείνη την ημέρα είχε βρεθεί πάνω από ένα μαζικό τάφο/λάκκο με εφτά νεκρούς μέσα.Ο στρατηγός Loan που τον εκτέλεσε ανέφερε το γεγονός στον φωτογράφο Eddie Adams, ο οποίος αν και έγινε πασίγνωστος λόγω της φωτογταφίας, για το υπόλοιπο της ζωής του πάλεψε και προσπάθησε να εξιλεώσει τον στρατηγό επειδή η φωτογραφία τον "φωτογραφίζει" απλά ως εκτελεστή χωρίς το back story.Σημ: Ο Στρατηγός ακρωτηριάστηκε στο ένα πόδι αργότερα στον πόλεμο του Βιετνάμ και πήγε στην Αμερική όπου άνοιξε πιτσαρία.Το 1991, όταν άνοιξαν τα αρχεία από το Βιετναμ, αποκαλύφθηκε η πρώην ιδιότητα του κα άρχισαν να τον απειλούν, οπότε και έκλεισε το κατάστημα.Πέθανε αργότερα από καρκίνο και από τους τελευταίους ανθρώπους που τον επισκέφθηκαν ήταν ο φωτογράφος, Eddie Adams, o οποίος πήγε να του ζητήσει για μια τελευταία φορά συγνώμη.