Το μέλλον της (καλής) τηλεόρασης

Το μέλλον της (καλής) τηλεόρασης Facebook Twitter
0
Το μέλλον της (καλής) τηλεόρασης Facebook Twitter

[ Από τον Spyros_VJ]

Με προοπτική μιας δεκαετίας, o Chris Young, ένας από τους πιο προχώ CEO στον κλάδο ψηφιακού video και περιεχομένου (Break Media, Alloy Digital), πρόβλεψε το μέλλον της τηλεόρασης, με πρόσφατο άρθρο του στο Wired, κάνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον pick 'n' mix από τάσεις που έχουν αρχίσει να φαίνονται ως οι επικρατέστερες,

Τα βασικά στοιχεία της πρόβλεψής του, που μας πάει απευθείας στο 2023, επικεντρώνονται:

- στην ύπαρξη πολλών οθονών μέσα στο σπίτι, σε διάφορα σχήματα και μορφές, σε κάθε δωμάτιο, που θα ενεργοποιούνται από τη φωνή και θα μας ακολουθούν σε μια πληθώρα συσκευών, ώστε να μη χάνουμε λεπτό προγράμματος 

- στο περιεχόμενο on demand, σε ταχύτητα που ακολουθεί την επιθυμία του θεατή, είτε πρόκειται για ειδήσεις, μια κωμική σειρά, τη συλλογή με τα τελευταία viral του YouTube ή ταινίες. Όλα θα καλύπτονται από ένα πέπλο hashtags - την πολυσυζητημένη second screen, για εύκολη αναζήτηση και κάθε άλλη social προέκταση,

- στην επικράτηση των ισχυρότερων και πιο αποτυπωμένων brands, ως κύριων παρόχων περιεχομένου, στη θέση των cable. Η παραδοσιακή τηλεόραση έχει συγχωνευθεί με το Web, οι μιντιακοί μεγιστάνες μεταλλάσονται,

- στην ύπαρξη στοχευμένων καναλιών με προσωποποιημένο περιεχομενο -και φυσικά διαφημισεων που θα προκύπτουν από τα προϊόντα που γκουγκλάρισε- που χτίζεται πάνω στην online συμπεριφορά του θεατή. Το media programming ανήκει στο θεατή. 

- στο γεγονός ότι τα κανάλια θα αποτελούν απλά 'έξυπνες' πλατφόρμες σερβιρίσματος περιεχομένου - κάτι σαν τον Firefox και τον Chrome της τηλεθέασης. Έναντι συνδρομής θα παρέχουν πρόσβαση σε ένα ψηφιακό χάος από options και συνδυασμούς που θα κωδικοποιούνται από hashtags. 

Η απόλυτη σύγκλιση τεχνολογικών τάσεων. Μια υβριδική εμπειρία (καλής) τηλεόρασης, αφού το πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, με τα #hashtags να παίζουν το ρόλο του τηλεκοντρόλ.

Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Αδιαφορείτε; Τα σχόλια, στη διάθεσή σας!

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σχετικά με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, ανεξαρτήτως του προγράμματος, αξίζει μια ματιά σε αυτό το άρθρο του lifo.gr, για το τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας 8K που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο στην Ιαπωνία.

Δείτε το πως αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα, πριν 70 χρόνια, στο 

The Future of Television Featuring Bob Hope in 1940

 


 

 

 

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ