Πόσο ακριβώς ζυγίζει ο κοπανιστός αέρας;

Πόσο ακριβώς ζυγίζει ο κοπανιστός αέρας; Facebook Twitter
17
Πόσο ακριβώς ζυγίζει ο κοπανιστός αέρας; Facebook Twitter

 

Όλο «Θα σε φάω» και «Θα σε φάω» ψιθυρίζουν με νόημα τα ζευγάρια μεταξύ τους εδώ και λίγες μέρες. Και ανοίγουν το στόμα σαν κροκόδειλοι για να δώσουν επικίνδυνα φιλιά από τότε που ο Σάκης Ρουβάς έκανε εξομολόγηση σε μια «νόστιμη πολύ ξεροψημένη φρυγανίτσα», κάνοντας ένα στιγμιαίο σουξέ μετά από καιρό και αφήνοντας ταυτόχρονα ολόκληρη την Ελλάδα μαλάκα με το θράσος του να τραγουδάει τέτοια ελαφριά πράγματα, από αυτά που οι περισσότεροι -οπισθοδρομικοί στο μάρκετινγκ- συνάδελφοί του θα απέρριπταν οι φτωχοί (κυριολεκτικά) μετά βδελυγμίας και ξινίλας.

 

Κάποιοι χωρίς χιούμορ, έτσι σκέτοι και άσχημοι όπως είναι (υποπτεύομαι), του επιτέθηκαν αστραπιαία, όπως οι κόμπρες, γιατί προφανώς και είναι εύκολος στόχος ένας καλοχτενισμένος σταρ στα σαράντα του, που τραγουδάει και χορεύει, λουσμένος στα δυνατά φώτα μιας ακριβής παραγωγής τύπου Glee, «δεν θα σου αφήσω ούτε ένα ψιχουλάκι» κι όλα αυτά με μπλαζέ ύφος και rat-pack styling αλά Φρανκ Σινάτρα.

 


 

Όμως, το βρίσκω πραγματικά υποκριτικό και αναίτια βαρύ σαν το τσιμέντο να κρίνεις έτσι, αυστηρά λες και πρόκειται για τις άριες μιας μέτζο σοπράνο, τα διαφημιστικά στιχάκια ενός ανέκαθεν ειλικρινή στις προθέσεις pop star, ο οποίος ποτέ δεν καμώθηκε ούτε την Κάλλας (στα υψηλά) ούτε και τον Καζαντζίδη (στα χαμηλά).

 

Ο Σάκης Ρουβάς, που αν θυμάσαι κατάλαβε από τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι τη σημασία που έχει το γεμάτο στομάχι για τον έρωτα, τραγούδησε το «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας» πριν σχεδόν είκοσι χρόνια. Και ακόμη και σήμερα, με αυτό το ελαφρύ σαν φρυγανίτσα, αλλά ταυτόχρονα τόσο ακομπλεξάριστα fun τραγούδι, σείονται οι τοίχοι στα live του και χοροπηδάνε οργασμικά οι ώριμες πια Ρουβίτσες να πιάσουν το ταβάνι από έκσταση. Κανένα άλλο δεν τις αγγίζει, βλέπεις, εκεί κάτω από το στήθος και πάνω από τον αφαλό όπου εδρεύουν ο πόθος μαζί και οι καούρες.

 

Τότε παλιά, που ο Σάκης ήταν μικρός και δεν ήξερε τι έκανε, οι μεγάλες επιτυχίες με τους διπλής ανάγνωσης στίχους, όπως το προκλητικό «Πάρ’ τα», συνέβαιναν ερήμην του, ενώ σήμερα, που έχει αποδείξει σε εχθρούς και φίλους την επίγνωση με την οποία σχεδιάζει αυτός και το team του κάθε τους κίνηση, είναι σίγουρο ότι είχε από πριν μετρήσει με πολύπλοκα εργαλεία της στατιστικής τόσο τον χαμό που ξέσπασε με την ατάκα «Θα σε φάω» στα social media (στο twitter «έτρωγαν» ο ένας τον άλλον δευτερόλεπτα μετά την πρώτη προβολή του σποτ), όσο και τις επιπτώσεις όλης αυτής της καμπάνιας στο αειθαλές image του, που (πρέπει πάση θυσία να...) παραμένει σταθερά και αναλλοίωτα άτρωτο.

 

Και είναι να αναρωτιέσαι πως γίνεται άλλοι να καταστρέφονται έτσι απλά επειδή κλείνουν τα ματοτσίνορα με λάθος ρυθμό, κι αυτός που έχει βάλει φούστα Valentino, έχει λιθοβοληθεί στην Πράσινη Γραμμή κι έχει γίνει κακόγουστο εξώφυλλο στο Nitro, γυμνός με έναν φλεγόμενο δυναμίτη στα παπάρια, να την έχει γλιτώσει τόσα χρόνια δίχως εμφανείς αμυχές και μώλωπες να του σκιάζουν την πουληστερή για τους διαφημιστές τελειότητα. 

 

Είναι θυμίζω αυτό το μαγικό πράγμα που συμβαίνει με τους σταρ. Σαν τη Miley Cyrus, που όσο περισσότερο βγάζει τη γλώσσα, τόσο περισσότερο, αντί να αηδιάζουμε, θέλουμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο στο instagram. Σαν τη Lana del Rey που φόρεσε με το ζόρι πέρυσι ξανά τα καυτά τζιν σορτσάκια σε εκατομμύρια κορίτσια σε όλον τον κόσμο. Ή ακόμη και σαν τη Νατάσα Μποφίλιου που απενεχοποίησε το πλατινέ μαλλί και το κόκκινο κραγιόν και τώρα, αν πας κάπου κουλτουριάρικα, είναι πιο φωτεινά τα κεφάλια -όχι εκείνο το κατσαρό καρέ σε πεθαμενατζίδικο κορακί που βασίλευε για χρόνια στο έντεχνο κοινό.

 

Και πάνω απ’ όλους είναι ο Σάκης, ένα δοχείο που κάθε φορά μοσχοβολά σαν ό,τι τον γεμίζουνε, πάνω από τον οποίο το φωτοστέφανο του συμπαθούς και καλού παιδιού διαγράφει έναν τέλειο κύκλο (χωρίς καθόλου αιχμηρές γωνίες) και που με έκανε, το παραδέχομαι, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια να αλλάξω υποσυνείδητα τις στάνταρ διαδρομές μου ανάμεσα στα ράφια του σούπερ μάρκετ.

 

Όπως τώρα... Όχι για να βρω μια οποιαδήποτε, αλλά την πιο «νόστιμη πολύ ξεροψημένη φρυγανίτσα». Αν δεν είχα ευαίσθητα δόντια, θα σε έτρωγα.

 

 

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

13 σχόλια
Λεφτα εβγαλε, αλλα θα τον θυμαμε για τα διαφημηστικα για γιαουρτια , παγωτα πατατακια , φρυγανιες ,τσιχλες και αλλα προιοντα και οχι για τα τραγουδια του .τι να κανεις σε αυτη την ζωη δεν μπορεις να τα εχεις ολα , αλωστε ολα ειναι θεμα επιλογων...
Διάβασα πριν τη συνέντευξη του κ. Θάνου Δημάδη, όπου μεταξύ άλλων είπε τα εξής:"Το απόστημα της αναξιοκρατίας και της φαυλότητας δεν αγγίζει μόνο τον χώρο των ελληνικών μίντια, αλλά αντανακλά την δομή ενός συνολικότερου συστήματος στην Ελλάδα όπου τα πάντα κινούνται είτε κληρονομικώ δικαίω είτε ελέω γνωριμιών". Πηγή: www.lifo.grΔεν εντυπωσιάζει κανέναν που προσκυνάμε το Σάκη Ρουβά και αγνοούμε το Σταύρο Σιόλα. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας εντυπωσιάζει που το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς. Στην πολιτική π.χ.
Σταυρος Σιολας!!!! πόσο απίστευτη φωνή έχει ο άνθρωπος και πόσο υπέροχα τραγούδια έχει... όντως πόσο άδικο να είναι άγνωστος.....και δεν είναι ο μόνος, φυσικά....οφείλω να ομολογήσω το εξής, όμως...γέλαγα με τον Ρουβά για χρόνια.... τα περισσότερα τραγούδια του είναι επιεικώς μέτρια, λίγα είναι αρκετά καλά..... πριν κάποια χρόνια βρέθηκα σε συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο, εντελώς τυχαία, γιατί κάποιοι φίλοι μου είχαν πρόσκληση....πήγα με την λογική, οκ πάμε για κανα μισάωρο να γελάσουμε....ποιος να μου το έλεγε ότι θα βρισκόμουν προ εκπλήξεως.. ΤΙ σκηνική παρουσία είναι αυτή που έχει, τι ενέργεια.....δεν το πίστευα αλλά ήταν πάάάρα πολύ καλός....κακά τα ψέματα, σε αυτό που κάνει, είναι ΚΟΡΥΦΗ...Τι κρίμα, όμως, που τα ΜΜΕ προβάλλουν αυτούς κυρίως...ευτυχώς που υπάρχουν η Μελωδία ή η Δίεση πχ και δίνουν την ευκαιρία να ακουστεί και κάτι διαφορετικό..
Στην Ελλαδα γινεσαι και παραμενεις διασημος αρκει να εχεις ενα συστημα που σε προωθει επιθετικα . Σε αυτη την κατηγορια των διασημων ανηκει ο Ρουβας αλλα επισης και ο Πλουταρχος ή η Βανδη. Νομιζω οτι ο Σακης Ρουβας εχει απαραδεκτη φωνη ,δεν εχει γραψει ποτε ούτε νότα ή στιχο απο τα άπειρα απαραδεκτα τραγουδια του, στις λιγες μισοστημενες συνεντευξεις που εχει δωσει φαινοταν ανικανος να αρθρωσει δυο σωστες προτασεις ..οποτε προς τι το αρθρο λατρειας ? Τo οτι ειναι ομορφος ειναι αληθεια αλλα σιγουρα δεν ειναι ο μονος . Και πιστευω πολλοι ομορφοι νεοι θα μενανε ομορφοι και στα 40κατι τους εαν η δουλεια τους ηταν να γυμναζονται και να προσεχουν τι διαλεγουν να φανε απο αυτα που ετοιμαζει ο σεφ διατροφολογος τους. Ο Ρουβας δεν την εχει γλιτωσει απο φουστες και καγκουρικα εξωφυλλα επειδη ο ιδιος εχει οποιαδηποτε προσωπικοτητα ή ταλεντο .Απλα η ομοδα που τον μαναντζαρει δινει ρεστα.Μηπως να εστιασουμε τη προσοχη μας σε κανενα καλλιτεχνη σε αυτη τη χώρα που να αξιζει το κοπο επιτελους?
Σάκης-Οου μαϊ Γκοντ!!! Η εμπειρία και η σιγουριά του φαίνονται στο βλέμμα του πια και αυτό τον κάνει χίλιες φορές πιο σεξι απο οταν ηταν νέος. Αυτός ο άνθρωπος όσο παει και καλυτερεύει!Φάε με εσυ Σακη μου και μην ακούς κανένα κομπλεξικο ζηλοφθονο...Ειναι δηλαδή σα να κατηγορούμε τη Μπελουτσι για έλλειψη κουλτούρας. Σάκης και ξερό ψωμί, καταλάβετε το πια για να τελειώνουμε.
Ελα ρε παιδιά, τη δουλειά του κάνει κι αυτός και κονομαει.Οποίος θέλει ακούει οποίος δε θέλει οχι.Για μενα καλα κανει. Κι εγω αμα μπορούσα θα το εκανα να βγάλω κανα φράγκο.Δεν κανει και τίποτα κακό άλλωστε.