i-Psychology: Bi girls, bye boys

Facebook Twitter
0





Κυρία Βαλαβανίδη,

διαβασα το αρθρο σας για τους αμφισεξουαλικους, ειμαι κοπελα και εχω σχεση με μια κοπελα 8μηνες και η ιδια δηλωνει αμφισεξουαλικη αλλα παλι ειχε σχεσεις με γυναικες αποκλειστικα εκτος απο εναν αντρα αλλα για λιγο. δεχεται αρκετη πιεση απο τη μητερα της, η οποια δεν δεχεται την γκει πλευρα της και της εχει περασει την ιδεα οτι μονο με αντρες θα εχει οικογενεια. απο οτι καταλαβαινετε ο,τι εχουμε (και μεχρι στιγμης ειναι καλο, οσο και αν εχουμε προσπαθησει να χωρισουμε δε μπορουμε) αυτο λοιπον... θα τελειωσει καποια στιγμη γιατι δε πιστευει οτι μπορουμε να ειμαστε μαζι. Φυσικα τα δικα μου θελω και πιστευω, διαφερουν. δε θελω να την πιεσω.. τι μπορω να κανω?









Φαίνεται ότι βρίσκεστε σε μια σχέση μέσα στην οποία καταλήγετε να πιέζεστε εσείς η ίδια τελικά και όχι μόνο η σύντροφός σας. Έχετε δίκιο, το να την πιέσετε δεν έχει κανένα νόημα, η ίδια θα πρέπει να αποφασίσει  τι θέλει και τι δεν θέλει. 


Από το πώς περιγράφετε την κατάσταση στο γράμμα σας φαίνεται  ότι τα άγχη της μητέρας της  είναι και δικό της κομμάτι. Αυτό στην πραγματικότητα μόνο η ίδια θα πρέπει να δει πως θα το διαχειριστεί. Γιατί δεν έχει να κάνει με το αν θα μπορέσει να κάνει οικογένεια (που όπως θα γνωρίζετε πολλές γυναίκες που είναι μαζί κάνουν ευτυχισμένες οικογένειες), αλλά όπως αναφέρατε, έχει να κάνει με την αποδοχή της γκέι της πλευράς.Αυτό για τον κάθε άνθρωπο είναι υποκειμενικό και βιώνεται διαφορετικά, ανάλογα με τις εμπειρίες και το περιβάλλον που μεγάλωσε.


Πιο πολύ σκέφτομαι εσάς που είστε ερωτευμένη και είστε σε μια σχέση η οποία φαίνεται να βρίσκεται συνεχώς κάτω από ένα σύννεφο απειλής για έναν ενδεχόμενο χωρισμό. Σκέφτομαι, ότι ίσως θα ήταν πιο σκόπιμο να δείτε εσείς μέσα σας το κατά πόσο  δέχεστε να είστε σε μια σχέση την οποία δεν την νοιώθετε σταθερή αλλά και τι μπορεί να εξυπηρετεί ψυχικά για εσάς το να μένετε σε μια τέτοια σχέση. Θα το περιέγραφα ως γλυκά μαζοχιστικό και βασανιστικό.


Το μόνο που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι όσο μπορείτε και περνάει από το χέρι σας, να είστε υποστηρικτική απέναντι στη σύντροφό σας. Το να την πιέσετε ίσως αναζωπυρώσει και τα συναισθήματα της μη αποδοχής που ήδη εισπράττει από την μητέρα της και που βιώνει μέσα της.


Στηρίξτε την , αλλά προσέξτε αν μακροπρόθεσμα θυσιάζετε τα δικά σας θέλω. Αποδεχτείτε την δική της αμφιθυμία αλλά μιλήστε ανοιχτά και για τις δικές σας ανασφάλειες, που είναι εξίσου σημαντικές. 






The L word





..............................................................................................................





Το 'Hello my name is Lesbian' είναι ένα Δανέζικο ντοκυμαντέρ που  απεικονίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής και την κουλτούρα των λεσβιών σε όλη της την 'ποικιλία' , όπως βιώνεται σε μια από τις πιο σεξουαλικά απελευθερωμένες χώρες  του κόσμου. Παραθέτωντας ιστορικό υλικό και ντοκουμέντα από τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, γυναίκες από 18 μέχρι 84 χρονών, μοιράζονται τις απόψεις τους για το σεξ, τους γονεϊκούς ρόλους, τις οικογενειακές συνάξεις, την νυχτερινή ζωή και την καριέρα.

Το 'Hello my name is Lesbian' κέρδισε το βραβείο κοινού στον Οκτώβριο του 2009 στο  Copenhagen Gay & Lesbian Film festival.

..............................................................................................................



Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις, τις σκέψεις σας και ότι άλλο σας απασχολεί στο

[email protected]

Τα γράμματα σας θα δημοσιεύονται εδώ και μπορούν να είναι ανώνυμα ή επώνυμα.

..............................................................................................................

www.ipsychology.gr



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ