Ξέρω τι θα κάνει αυτό το ΣΚ η Μαίρη Ρετσίνα

Facebook Twitter
0


Τι ενδιαφέρον έκανες την προηγούμενη εβδομάδα

Θα γράψω ακριβώς ότι λέει η πινακίδα: Ρομαντικός περίπατος Άλσους Πουλάκη. Το είδα τυχαία μια μέρα που πέρασα μέσα από τη Φιλοθέη και από τότε το ανακαλύπτω ξανά και ξανά για περπάτημα,ησυχία και ριλάξ. Επίσης έφτιαξα με μια κάλτσα,βαμβάκι και κλωστή τον Jabba the Hutt από ένα βιβλίο χειροτεχνίας Star Wars. Αν αυτό δεν είναι ενδιαφέρον τότε τι είναι?!

Τι σκέφτεσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο; 

Θα ξεκινήσω λοιπόν την ημέρα παίρνοντας τρία πρωινά. Θα επισκεφθώ τα ατελιά τριών νέων σχεδιαστών ( Maryholic, Madame shou shou και Chris Weetman) για ένα ρεπορτάζ που ετοιμάζουμε για την εκπομπή και επειδή σίγουρα θα με κεράσουν κάτι σκέφτομαι να μην τους προσβάλλω. Το βραδάκι λέω να περάσω για κρασί και τάπας από Fabrica de vino στην Μπενάκη και αργότερα 6dogs γιατί θα είναι εδώ φίλος φίλης από Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή δεν θα ήθελα να αποκαλύψω,ίσως με ψάχνουν ίσως όχι. Ίσως μου έχει έρθει χαρτί για εφορευτική επιτροπή και δεν θέλω να πάω ίσως όχι. Ίσως με δουν σε παραλία στο Λαγονησι ίσως και όχι. Εσύ αποφασίζεις.


Προτείνεις καμιά ταινία για το σινεμά; 

Σίγουρα μα σίγουρα προτείνω το “The Intouchables”. Θα τα πω λοιπόν με δικά μου λόγια, κωμωδία με δράμα ή και το ανάποδο, βούρκωσα δυο φορές επειδή σκέφτηκα «Ναι γοντνταμιτ,όπως και να τα φέρει η ζωή θα τα καταφέρεις », αξιαγάπητο κλισέ τέλος και επιτέλους κάποιος που πήρε μέσα από τα χεριά του Ντουζαρντέν το Σεζάρ. Επίσης πάντα υπάρχει και το Avengers χωρίς πολλούς προβληματισμούς και για τον Thor.


Καμιά ταινία για το σπίτι;

Η ταινία είναι μια και λέγεται “GENTLEMEN BRONCOS” και φυσικά δεν είχα ιδέα τι με περίμενε όταν άρχισα να τη βλέπω. Παιδί κολλημένο με τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας γράφει την δική του ιστορία,την οποία του την κλέβει ο συγγραφέας-είδωλο-έχω χάσει την έμπνευση μου και του την καταστρέφει μια εταιρεία παραγωγής διαστρεβλώνοντας τα πάντα. Το φοβερά ενδιαφέρον είναι ότι βλέπουμε τον σούπερ ήρωα της ιστορίας να αλλάζει εμφάνιση και χαρακτήρα κάθε φορά που πέφτει στα λάθος χέρια.

Μετά τους τίτλους τέλους μη το κλείσετε παίζει η πιο χιλάριους σκηνή που έχω δει ποτέ με ένα μαλλί και ένα κερί. Α, και ξέχασα, Jemaine Clement, Jennifer Coolidge και Sam Rockwell απλά έπικ.Οπωσδήποτε το “The beginners” με Ewan McGregor και Cristofer Plummer σε ρόλο 75χρονου ομοφυλόφιλου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αυτή η ταινία με εντυπωσίασε τόσο πολύ,από τις ερμηνείες μέχρι το φωτισμό τα βρήκα όλα εξαιρετικά.

Πώς είναι να φτάνεις τα 75 σου χρόνια και να ξεκινάς τότε τη ζωή που πάντα ήθελες και πως είναι να ανακαλύπτεις έναν γονιό που δεν ήξερες. Και σαν μοναχοπαίδι που είμαι και μάλλον εκεί με άγγιξε ,πως είναι να έχεις χάσει και τους δυο σου γονείς.. Όπως καταλάβατε έβαλα βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο οπότε σας παρακαλώ δείτε και πείτε.


Πού να πάω να φάω

Το ξέρω ότι άργησα αλλά επειδή μπορεί και άλλοι να άργησαν σαν και μένα, Chez Lucien στα Πετράλωνα.Αυτές οι δυο υπέροχες γαλλίδες που μας εξυπηρέτησαν,ευγενέστατες,με υπέροχο χιούμορ σε σπαστά ελληνικά και feeling μαμαδίστικό θέλω να τις βάλω φωτογραφία στο σαλόνι και να λέω οι θείες μου εκ Γαλλίας.


Και τι να παραγγείλω εκεί; 

Για φάση αντρεκότ μόσχου με πατάτες ωγκρατέν και βουτυρωμένα φασολάκια. Αγάπησα τα χρώματα του πιάτου,όλα ήταν τόσο τακτοποιημένα που δεν ήθελα να τα χαλάσω,ειδικά τον πορτοκαλί πουρέ κολοκύθας που είχε στο πλάι. Αχ!Σε πουλερικό φραγκόκοτα με εστραγκόν και ρύζι, η σάλτσα είναι υπέροχη και η γεύση πολύ ιδιαίτερη. Για κρασί μη με ρωτήσετε,ήταν σίγουρα γαλλικό αλλά δεν θυμάμαι όνομα.


Πού σου αρέσει να πίνεις τα ποτά σου; 

Πρόσφατα ανακάλυψα το Luxus στα Εξάρχεια και αποφάσισα να πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα να πίνω εκείνο το cocktail με  gin,ginger και αγγούρι.Τώρα που καλοκαιριάζει αγαπώ περισσότερο να πηγαίνω στο Use στην Καρύτση και αν βαρεθώ λίγο πιο πάνω στην Περίκλεους παίζει σκαλοπάτι και μπύρα στο Μπλέ Περίπτερο ( όχι δεν είναι μαγαζί αλλά περίπτερο) παρέα με κολλητούς. Άσε που όλο και κάποιος περνάει και μεγαλώνει η παρέα,έτσι για να γίνεται μίνγκολ.


Ψώνισες τίποτα καλό τελευταία; 

Ένα σημειωματάριο Μoleskin. Classy.


Άκουσες κανέναν καλό δίσκο;

Μου αρέσουν πολύ κάτι καινούργιοι τύποι που λέγονται Alabama Shakes, ντεμπουτάρουν με το “Boys and Girls” και έχουν κάτι από Janis Joplin, βλαχοcountry blues και  Johnny Cash.


Κανένα καλό βιβλίο να περάσω την ώρα μου; 

Επειδή αυτό το βιβλίο μου θυμίζει το περσινό υπέροχο καλοκαίρι μου προτείνω το “Υποβρύχιο” του Joe Dunthorne. Ο έφηβος Oliver Tate, ψυχωτικός με μανίες καταδίωξης απλά αξιαγάπητος. Και σε άλλο τελείως κλίμα,ένα βιβλίο που με έφτασε στα άκρα μου το “Haunted” του Chuck Palahniuk. Πολύ σκοτεινό και ιντριγκαδόρικο αλλά και με μια περίεργη δόση χιούμορ. Η το αγαπάς ή το μισείς.


Καμιά έκθεση να πάω;

Οπωσδήποτε στα Ελληνικά Τέρατα της Beetroot  στο μουσείο Μπενάκη. Σκέφτομαι να πάω  τις επόμενες μέρες, έχω ακούσει πραγματικά τα καλύτερα και επίσης θαυμάζω πολύ την παρέα της Beetroot design από τη Θεσσαλονίκη. Είχα την τύχη μια πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη να γνωρίσω 2 από τα μέλη ,πολύ κουλ άτομα και χαίρομαι όταν αξιόλογα άτομα και δουλειές αναγνωρίζονται. 


Βρήκες πουθενά κάτι καλό και φτηνό;

Επειδή το έχω δει πολύ κατάσταση πίνω κρασιά και φιλοσοφώ,βρήκα ένα ποπ τιρμπουσόν τζάμπα. Συγνώμη Αμαλία δεν ήθελα να το μάθεις έτσι απλά ταίριαζε περισσότερο στην κουζίνα μου.


Βρήκες κανένα ενδιαφέρον gadget; 

Το τιρμπουσόν παραπάνω.


Έπαιξες κανένα videogame; 

Παίζω με μεγάλη επιτυχία cover orange στο κινητό και προσπαθώ να σώσω κάτι πορτοκαλάκια από τη βροχή. Αν βροχή κάψει τα πορτοκαλάκια αυτά φρικιάζουν και αρχίζουν να τσιρίζουν. Και δεν το θέλουμε αυτό γιατί μας τρομάζει. Και εμένα και τα πορτοκαλάκια.

Έχεις κολλήσει με κανένα site;

Εδώ και μερικές μέρες μόνο Ηλίας Φραγκούλης στο Freecinema.gr για όσους δεν χορταίνουν το στυλ του Ηλία αλλά και section cult για όσους πιστούς. Και καθημερινή απολαυση το blog youstrikemyfancy.wordpress.com της Δεσποινας Ισοπούλου για μόδα και άλλα!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στενό στην πόλη; 

Επειδή όπως είπα και παραπάνω στην Περικλέους είναι το Μπλέ Περίπτερο πολύ καλών μου φίλων, αγαπάω πολύ να ανεβαίνω τη Λέκκα, να ρίχνω ματιές στην αμπάριζα και στο huge και να καταλήγω να αράζω με τα παιδιά. Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις ότι σε κάποιο στενό τις Αθήνας θα βρεις όποια ώρα κι αν περάσεις φίλους σου.


Πού έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις; 

Στο Γκάζι. Με μπερδεύει λίγο αυτή η πολυκοσμία και αυτό το χωρίς ανάσα συναίσθημα που εισπράττω. Μερικές φορές θέλω να κλείσω τα αυτιά μου και να φύγω. Λέτε να γέρασα?

Πού δεν θα βαρεθείς να πηγαίνεις;

Στον φούρνο Juliet στους Αμπελόκηπους. Φοβερό κρουασάν βουτύρου και αγάπη.

Τι περιμένεις με αγωνία αυτό το μήνα; 

Το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και τίποτα άλλο. Το φαντασιώνομαι από τα Χριστούγεννα.

*Η Μαίρη Ρετσίνα παρουσιάζει στο MAD TV την εκπομπή Breaking Mad κάθε Σάββατο στις 10:30 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 15:00, μαζί με το Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ