Ξέρω τι θα κάνει αυτό το Σ/Κ ο Γιάγκος Αντίοχος

Facebook Twitter
0


Τι ενδιαφέρον έκανες την προηγούμενη εβδομάδα; Εγκαίνια στο νέο Komma που μπήκε φορτσάτο στο κοινοβούλιο της νύχτας, με προοπτικές για νέο πεζόδρομο-πιάτσα στο κέντρο. Επιπλέον, D.I.Y. παρτάρα στο Χαϊδάρι με την παλιοπαρέα.  
Τι σκέφτεσαι για αυτό το Σαββατοκύριακο; Ξεκινώ φιλόδοξα με πάρτι σε ρετιρέ της Βουκουρεστίου, το οποίο μάλιστα υπόσχεται ότι θα προσφέρει απλόχερα κοκτέιλ… Λατρεμένο τρίπτυχο daiquiri-σεζλόνγκ-θέα ενόψει. Το Σάββατο λέω να περάσω από Komma, Τραλαλά στα Εξάρχεια και να καταλήξω Rebound -έχοντας αστοχήσει στο τρίποντο της νυχτερινής μου διασκέδασης- δηλαδή στην πιο καβουρνιασμένη πίστα της Ευρώπης. Την Κυριακή φορώ αμάνικο και μετακομίζω.

Προτείνεις καμιά ταινία για το σινεμά; Υποχρεωτική η θέαση των «Εκδικητών». Τόσους υπερ-ήρωες δεν βρίσκεις εύκολα στην ίδια οθόνη. «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» για τους κοινωνικά προβληματισμένους. «Άθικτοι» για αυτούς που αναζητούν κάτι ανάλαφρο που να μην είναι αμερικανιά. Υπάρχει κάπου μου φαίνεται και μια προβολή της ταινιάρας «Κάποτε στην Ανατολία του Τσεϊλάν.

Καμιά ταινία για το σπίτι; Ξαναείδα πρόσφατα την «Νύχτα του Κυνηγού» του Τσαρλς Λότον, ψηφιακά επεξεργασμένη από την Criterion. Μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα. Πειραγμένη χριστιανική αλληγορία με spooky ατμόσφαιρα και αλλόκοτο στυλιζάρισμα. Γκοθ παραμύθι που θα γύριζε ο Τιμ Μπάρτον εάν ήταν ευαγγελιστής στα 50s. Σκέφτομαι σοβαρά να χτυπήσω στα δάχτυλα το τατουάζ του Ρόμπερτ Μίτσαμ «Love/Hate» και να λέω την ιστορία της μάχης καλού/κακού στις μπάρες τις πλατείας Καρύτση.

Κάπου πού να πάω να φάω; Πηγαίνω αρκετά συχνά στο «Rakor» στην Πλαταιών. Τις Κυριακές τα μεσημέρια λιάζομαι στην «Ήβη» στου Ψυρρή και άμα θέλω κάτι πιο ταβερνέ πάω στον φίλο μου τον Γιώργο στην «Σκορδόπιστη» που βρίσκεται στην Παράσχου στο Γκύζη.

Και τι να παραγγείλω εκεί; Στο Ρακόρ μπιφτέκι με σος ροκφόρ και φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Στην Ήβη την μαριναρισμένη γαρίδα στο κάρβουνο που σκοτώνει και μια μερίδα φαλάφελ που έχει έρθει κατευθείαν από τις «Μια και Χίλιες Νύχτες». Στην Σκορδόπιστη οπωσδήποτε το χοιρινό και την ομώνυμη σαλάτα του.

Πού σου αρέσει να πίνεις τα ποτά σου; Την καλοκαιρινή σεζόν τα πίνω: Στα σκαλιά του «Γιασεμί» στην Πλάκα, στο βάθος κήπος του «Κεραμείου», στο πεζόδρομο της Κλειτίου. Για κάτι πιο posh άκουσα ότι φέτος θα ανοίξει η ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ως cocktail bar.

Ψώνισες τίποτα καλό τελευταία; Λόγω μετακόμισης κούρσεψα το IKEA. Κορυφαία αγορά πιστεύω όμως ότι είναι ο ατμομάγειρας. Ξέρεις είναι από αυτές τις αγορές που καταλήγουν σε σεμεδοφόρο ντεκόρ κουζίνας.

Σε ποιο καινούριο μέρος πήγες τελευταία; Τα είπαμε για το Komma…

 Άκουσες κανέναν καλό δίσκο; Έχω πάθει πλάκα με τον καινούργιο δίσκο των post-rock ΓάλλωνAlcest «Les Voyages de L'Âme». Έχω λιώσει τo καινούργιο EP του Burial «Kindred» και δεν χορταίνω με τίποτα την δαιμονιώδη επιστροφή των Biohazard «Reborn in Defiance» - old school μαγκιά χωρίς φιοριτούρες και φρεσκοκουρεμένες φράντζες. Δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω το εκπληκτικό ποιητικό hardcore των La Dispute στο «Somewhere At The Bottom» και το δεύτερο κομμάτι του καινούργιου δίσκου των Cloud Nothings. Με λίγα λόγια ψυχασθένεια…

Κανένα καλό βιβλίο να περάσω την ώρα μου; Η «Αμερικανική Λήθη» του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας είναι το νέο λογοτεχνικό μου ευαγγέλιο. Η μεγαλειώδης συνειρμική γραφή του περίεργου Αμερικανού, έσπασε κάθε αφηγηματική νόρμα που θεωρούσα δεδομένη. Η πεσιμιστική διαστροφική ευφυΐα του –που δεν σε καμία περίπτωση ναρκισσιστική- είναι το νέο μου εγκεφαλικό φετίχ. Δεν είναι βιβλίο για να περάσεις την ώρα σου. Είναι σύγγραμμα-φωτιά. 
Σε ποια έκθεση να πάω; Έχει εγκαίνια την Κυριακή 29 Απριλίου μια έκθεση από νέους καλλιτέχνες με τίτλο «343 Art Project». Γίνεται στο χώρο του Λεόντιου Τουμπουρή και του Χρίστου Μιχαηλίδη, στην Οδό Αγάθωνος 6. Εγώ θα ρίξω μια ματιά.

Βρήκες πουθενά κάτι καλό και φτηνό; Στο Μαρούσι στις δυο Αμερικανικές Αγορές. Στα t-shirts και στις βερμούδες δεν παίζονται.

Βρήκες κανένα ενδιαφέρον gadget; Ανακάλυψα -τελευταίος φυσικά σε ολόκληρο τον πλανήτη- το application του Gorillacam για iPhone που έχει πλάκα.

Έπαιξες κανένα videogame; Εκεί μωρέ… ντρίγκι-ντρίγκι με το Pro. Έχω όμως τον κολλητό μου τον δικηγόρο με την Τότεναμ να με γλεντάει. 
Έχεις κολλήσει με κανένα site; Πολλά... Το photo-trolling του 9gag.com έχει πολύ πλάκα –είναι κάτι σαν αμερικάνικο on-line Ποντίκι των 80s-, το Ioncinema.com είναι για βαριούς σινεφίλ, ενώ αν ψαχουλέψεις το Gizmodo.com και αποφύγεις τα extreme geek άρθρα του θα βρεις πολύ πράγμα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στενό στην πόλη; Πραξιτέλους. Βρίσκεις από αμπαζούρ μέχρι ντισκομπάλα.

Πού έχεις βαρεθεί να πηγαίνεις; Στην Πλαταιών στο Κεραμεικό. Πάνω-κάτω, πάνω κάτω… Τα δυο τελευταία χρόνια την έχω σκάψει. 
Πού δεν θα βαρεθείς να πηγαίνεις; Το μεσημέρι για καφέ στην ξύλινη μπάρα του Booze με τσαμπέ wi-fi.  
Τι περιμένεις με αγωνία αυτό το μήνα; Να κυκλοφορήσει το «Dark Shadows» του Τιμ Μπάρτον. Και λίγο αργότερα περιμένω σαν τρελός τον «Προμηθέα» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

____________

O Γιάγκος Αντίοχος είναι κριτικός κινηματογράφου στο Αθηνόραμα και στο Athinorama.gr.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ