Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά

Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
55

Τρίτη 4 Νοεμβρίου

Η ημέρα της Ασούρα τιμάται από Σιίτες Μουσουλμάνους ως ημέρα πένθους για το μαρτύριο του Χουσείν ιμπν Αλί, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ. Εκατοντάδες μετανάστες από την Ασία συμμετέχουν στο σκληρό αυτό θρησκευτικό έθιμο.

Αρχικά προσεύχονται και στη συνέχεια συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την τελετή. Θρηνούν κλαίγοντας και κτυπώντας το στήθος τους προετοιμάζουν το άλογο του Προφήτη για τον επιτάφιο του. Αυτομαστίγωμα με λεπίδες που προκαλεί αιμορραγία ολοκληρώνει την τελετή.

Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
Το αυτομαστίγωμα των Μουσουλμάνων στον Πειραιά Facebook Twitter
55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

18 σχόλια
Το μόνο πού έχω να πω , το οποίο το διαπίστωσα από τα dislikes που πέσανε σε σχόλια ανθρώπων που συμμερίζονται την άποψη μου είναι ότι ζω σε μία χώρα ξενόφοβη, πού χέζεται .. με το παραμικρό και δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πραγματικό κίνδυνο .. (συγνώμη για την έκφραση κιόλας).Καλά να πάθετε παλικάρια μου .. Και αν πει κανένας πού κολλάει αυτό .. Συγνώμη φίλε άλλα είσαι στενόμυαλος , και να σου εξηγήσω , εσύ πάλι dislike θα κάνεις οπότε..
@See You In Another Life Maybe. 6.11.2014|03:2 ...οπότε πάρε κι ενα dislike απο μένα για το χυδαίο στόμα σου. Που μας κάνει τη χάρη να ζεί και να κελαηδεί δημόσια σε "μια χώρα ξενόφοβη που χέζεται"...Καλός ο πολυπολιτισμός αλλά ακούμε και κανένα σκυλάδικο ε; Αν κρίνω απο τη γλώσσα σου " παλικάρι" η " κοπελιά" , πώς να σε πω δεν ξέρω...Καί μιάς και κοίταξες μέσα στα βρακιά μας και μας διαφώτισες για το περιεχόμενο τους και πήρες και μέτρα στα μυαλά μας και τα έβγαλες στενά, δεν κάνεις και καμμία αυτοεξέταση; Πιάσε το υποδεκάμετρο ...
Μια σκληρή και βάρβαρη πρακτική/θέαμα πρέπει να αντιμετωπίζεται επιφυλακτικά ασχέτως του αν σχετίζεται με οποιαδήποτε θρησκεία. Η λογική θεώρηση δεν πρέπει να είναι αν επιτρέπεται να κάνει κάποιος το Χ ή Ψ εξαιτίας της θρησκείας του. Είναι αν επιτρέπεται να κάνει κάποιος το Χ ή Ψ - τελεία και παύλα. Το να μπαίνει ο παράγοντας θρησκεία στην εξίσωση (σκληρό οκ, αλλά το επιβάλει η θρησκεία τους άρα σεβαστό) είναι και αυτό θρησκοληψία από την ανάποδη. Αν η είδηση αφορούσε μια ομάδα αντρών που αυτομαστιγώνονται στο Σύνταγμα τραγουδώντας Βασίλη Καρρά για να τους συγχωρήσουν οι πρώην γκόμενές τους όλοι θα μιλούσαν για ομαδική ψυχανώμαλη σπλατεριά. Γιατί η αιτία να αλλάζει το γεγονός;
Σιγά την Ευρώπη!!! Για την Ελλάδα μιλάμε παιδιά, που μισό μύριο ανθρωπάκια ψήφισαν Χρυσά Αυγά στις εκλογές... Κατά τα άλλα, ναι έχουμε δημοκρατία και φυσικά σεβασμό στις άλλες θρησκείες. Εξ όσων μπόρεσα να καταλάβω από τις φωτογραφίες, ο χώρος δεν ήταν κλειστός μεν, αλλά φαινόταν προστατευμένος από τα βλέμματα, δεν έγινε και στην πλατεία Συντάγματος. Τώρα, ακόμα καλύτερα θα ήταν ένας δικός τους χώρος κλειστός, πρώτον για να μην χρειάζεται να παρακολουθήσουμε κάτι χωρίς να το έχουμε ζητήσει και δεύτερον, για να αποφύγουν οι ίδιοι την αδιάκριτη φωτογράφηση σε μια υπόθεση προσωπικής πίστης.
Ενω οι λαμπροι χριστιανοι που καθε πασχα σουβλιζουν κιαπο ενα αρνι, καθε χριστουγεννα που τρωνε εντερα και συκωτια ειναι πιο ανθρωποι, ξυπνατε τα στερεοτυπα μας φτασαν εδω που μας φτασαν..
Τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που καταναλώνουν τυποποιημένο κρέας συντηρούν μια βιομηχανία που μεγαλώνει τα ζώα σε ένα τετραγωνικό μέτρο και τα ταίζει τα ίδια τους τα περιτώματα. Αυτά τα ζώα δεν έχουν δει ποτέ τους το χρώμα του ουρανού. Και κάθε τρίμηνο να σούβλιζε κάποιος αρνί πάλι πταίσμα θα ήταν μπροστά στο να φας ένα πολιτισμένο μπεργκεράκι. Αλλά ναι, το δημοφιλές μπεργκεράκι δεν προήλθε από ένα ζώο που σφάχτηκε, απλά η αγελάδα έκανε μια ευχούλα και βγήκε ένα μπιφτέκι.Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταλάβει ότι έχουν μεταναστεύσει σε ευρωπαϊκή χώρα;Και με την ευκαιρία, υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου "εορτάζεται" αυτό το έθιμο;
Εχουν καταλαβει οτι εχουν μεταναστευσει σε ξεφραγο αμπελι με πολλους ιθαγενεις που ντρεπονται για διαφορους λογους για την χωρα τους και τους προμοταρουν κιολας στις οπισθοδρομικες τους πρακτικες.Δυστυχως αυτα τα φαινομενα, και αλλα που δεν τα βλεπουμε οπως π.χ. κλειτοριδεκτομες, δειχνουν οτι αυτοι οι ανθρωποι ζουνε σε αλλο αιωνα, σε αλλο αξιακο συστημα, σε αλλο πλανητη πολλες φορες, που δεν συναδει με τον τροπο της ζωης μας. Και αντι ως μεταναστες να προσπαθησουν να ενταχθουν σε μια κοινωνια, δημιουργουν δικες τους παραλληλες κοινωνιες, οπως εχει γινει και στην Αγγλια και στη Γερμανια, ακομα και στις ανεκτικοτερες σκανδιναβικες χωρες.Οι καλοθελητες δεν θελουν να καταλαβουν οτι καποια πραγματα δεν συνδυαζονται και αρεσκονται να βαφονται με μπογιες και να γιορταζουν εθιμα ξενα, γιατι ετσι νοιωθουν τοσο μα τοσο προχωρημενοι. Το θεμα ειναι τι φταιμε εμεις οι υπολοιποι να υποστουμε τις συνεπειες. Γιατι αυτο εχει συνεπειες, πολλες.Τοσους αιωνες μετα τον Διαφωτισμο ειναι αδιανοητο να θελουν καποιοι να μας ξαναγυρισουν στον Μεσαιωνα και να καταστρεψουν ολα οσα εχουν επιτευχθει ολο αυτο το τελευταιο διαστημα. Και αυτο υπο την προτροπη των απανταχου πεφωτισμενων, προοδευτικων..
Δεν χρειάζεται όλοι να συμφωνούμε μεταξύ μας αλλά φίλε Vardaris το παράδειγμα με την κλειτοριδεκτομή είναι τουλάχιστον ατυχές.Μιλάμε για μία καθαρή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η υγεία,η σωματική ακεραιότητα και πάνω από όλα η ίδια η ζωή.Είναι μία πρακτική η οποία πραγματοποιείται με τη βία συνήθως σε μικρά κορίτσια και έφηβες,που δεν έχουν καμία άλλη επιλογή,διαφορετικά θεωρούνται βρώμικες.Παρ' όλα αυτά και τα δύο γεγονότα είναι οπισθοδρομικά αλλά τουλάχιστον στο συγκεκριμένο που αναφέρεται το άρθρο, οι άνθρωποι επιλέγουν μόνοι τους αν θα συμμετέχουν σε αυτό το έθιμο και από ότι φαίνεται, κανείς δεν τους αναγκάζει παρά μόνο ο ίδιος τους ο εαυτός.
Κακώς συνδέεται ο προοδευτισμός με την οποιαδήποτε ανεκτικότητα. Επισης ο προοδευτισμός δεν ανήκει αποκλειστικά στην αριστερα, σε κανενα κομματι της. Και σίγουρα όχι στην "πατριωτική" δεξιά του"χριστιανικού" έθνους. Ο πραγματικός προοδευτικός απεχθανεται όλα τα παραπανω.
Ποσώς τους ενδιαφέρει σε τι χώρα έχουν μεταναστεύσει, αφού είναι στην καρακοσμάρα τους. Στοιχηματίζω ότι ούτε ένας απ' αυτούς που συμμετείχαν έχει ικανό μορφωτικό επίπεδο.
Γενικά δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία (και όταν λέω θρησκεία δεν εννοώ την πίστη σε μία ανώτερη,δύναμη,οντότητα κτλ) παρ' όλα αυτά σέβομαι όλους αυτούς που έχουν την ανάγκη να στραφούν προς αυτές.Υπάρχουν θρησκείες που έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα όσον αφορά τους πιστούς της και τον τρόπο που συμπεριφέρονται μέσα σε αυτή,αλλά και άλλες που ήταν και είναι οπισθοδρομικές.Η πίστη στο Κοράνι συνοδεύεται πολλές φορές με οπισθοδρομικές τακτικές από την μεριά των πιστών.Από την στιγμή που όσοι συμμετέχουν είναι ενήλικες και έχουν απόλυτη κατανόηση αυτών που κάνουν,δεν νομίζω πως μου πέφτει και ιδιαίτερος λόγος.Ναι,ίσως να χαλάει την αισθητική μου και να είναι αντίθετο με την κουλτούρα μου αλλά έχω την επιλογή να μην το παρακολουθήσω.Ζούμε στην Ελλάδα,η οποία είναι μεν κατά πλειοψηφία μία χριστιανική χώρα αλλά ταυτόχρονα στον όνομα της ανεξιθρησκίας θα πρέπει ο καθένας να έχει το δικαίωμα να εκδηλώνει,να γιορτάζει και να τιμά την πίστη του με όποιο τρόπο αυτή ορίζει,χωρίς βέβαια να καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των υπολοίπων.Τέτοια μέρα του χρόνου μην περάσετε από Πειραιά ρε παιδιά.
"Τέτοια μέρα του χρόνου μην περάσετε από Πειραιά ρε παιδιά." Δηλαδή έχει καθιερωθεί επισήμως ο Πειραιάς ως τόπος σύναξης και "εορτασμού" της συγκεκριμένης επετείου;
Ο Νταν Μπράουν μου δίδαξε όσα ξέρω:pSome members of strict monastic orders, and some members of the Catholic lay organization Opus Dei, practice mild self-flagellation using an instrument called a "discipline", a cattail whip usually made of knotted cords, which is flung over the shoulders repeatedly during private prayer.[18] Pope John Paul II took the discipline regularly.[19]'Έχει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα η βικιπαίδεια για τον αυτοβασανισμό. Απ' ό,τι είδα υπήρχε σε πολλές θρησκείες και κοινωνίες αυτό το φαινόμενο. Υπήρχε στη λατρεία της Ίσιδας, στη λατρεία του Διόνυσου αλλά και σε αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές γιορτές.http://goo.gl/av5PT0
1. To Knotted cords με τα ξυράφια έχει διαφορά2. το κείμενο λέει καθαρά για private prayer 3. Στις ρωμαικές γιορτές ρίχνανε και στα λιοντάρια, ε και? 4. Στις ελληνικές γιορτές θυσιάζανε και ζωντανά 5. Η προσβολή της δημοσίας αιδούς είναι ενάντια στην ευνομία και όποια δημοκρατία γιατί προσβάλλει το κοινό αίσθημα όποτε έπειδη εχουμε δημοκρατία δεν γίνεται να γίνεται αυτό σε δημόσιο χώρο (και επιπλέον φαντάσου να έβλεπε το θέαμα η κόρη σου απο το μπαλκόνι)6. Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις οταν δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.7. Η ανεξηθρησκία είναι αναντηρρητο δικαίωμα σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες9. Μην μπερδεύουμε το δικαίωμα άσκησης της θρησκευτικής έκφρασης εντός λατρευτικών χώρων με το βασανίζομαι δημοσίως. 10. Κακώς άφησαν τις κάμερες να τους τραβήξουν, κακώς τους τράβηξαν
@Annara μια χαρά συμφωνώ με όλα αυτά που λες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα γράφεις σαν απάντηση στο δικό μου σχόλιο! 1. Είπα εγώ ότι το knotted cords είναι ίδιο; Απλώς η ιδέα του αυτοβασανισμού για θρησκευτικούς λόγους μου θύμισε Dan Brown και γκούγκλαρα για το opus dei να θυμηθώ τι είναι και τι κάνει.2. Private prayer εννοείς στο opus dei; Ναι εκεί το κάνουν μόνοι τους, οι Σιίτες το κάνουν δημόσια. Δεν είπα ότι είναι το ίδιο πράγμα. Απλά έκανα έναν παραλληλισμό. 3. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα λιοντάρια. Μου κίνησε το ενδιαφέρον ότι και στην αρχαία Ρώμη αλλά και Αίγυπτο, υπήρχε το παράξενο θέαμα του αυτοβασσανισμού για θρησκευτικούς λόγους. Δεν το ήξερα μέχρι τώρα που το διάβασα, μου έκανε εντύπωση και είπα να το μοιραστώ. Δεν είναι και άσχετο με το άρθρο νομίζω.4. Ναι, στις γιορτές θυσιάζουμε και ζωντανά και στα θεμέλια των σπιτιών σφάζουμε και κοκόρια για να στεριώσουν έχω ακούσει(πάλι καλά όχι τη γυναίκα του πρωτομάστορα).Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;5. Συμφωνώ απόλυτα! Μου φαίνεται απίστευτο ότι επιτρέπεται σήμερα σε ανθρώπους να αυτομαστιγώνονται δημόσια. Είτε αυτό συμβαίνει στην αρχαία Ρώμη και πολύ περισσότερο φυσικά όταν αυτό συμβαίνει σήμερα στη γειτονιά μου. Δε χρειάζεται να το δει κάποια κόρη (ή γιος) το θέαμα για να σοκαριστώ. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι και σοκαριζόμαστε από το θέαμα.6. Συμφωνώ απόλυτα, η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.7.Έτσι θα έπρεπε να είναι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εφαρμόζεται η ανεξιθρησκεία.8. Το 8 το ξέχασες! :)9.Δεν νομίζω να τα μπερδεύει κάποιος αυτά τα δύο. Αλλά και μέσα σε κάποιο λατρευτικό χώρο να βασανίζονταν άνθρωποι, πάλι θα ήθελα να απαγορεύεται,προσωπικά.10. Τι να σου πω πω, δεν ξέρω! Είναι σε δημόσιο χώρο οπότε δεν μπορούν να απαγορεύσουν τις κάμερες. Και οι κάμερες πάλι τη δουλειά τους κάνουν. Αν δεν βλέπαμε αυτές τις εικόνες, δεν θα είχαμε την αφορμή τώρα να γκουγκλάρουμε και να μαθαίνουμε πράγματα για την αρχαία Αίγυπτο(εγώ δηλαδή) ή να κάνουμε διάλογο και να σχολιάζουμε.
Αγαπητό νερό δεν διαφωνούμε απλά έτσι όπως το έθεσες, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί οτι υπερασπίζεσαι την κατάχρηση του να χτυπιούνται κάποιοι σα τα χταπόδια σε δημόσιο χώρο επειδή το έκαναν και άλλοι παλαιότερα.
@Annara Ευχαριστώ που μου απάντησες και μου δίνεις και την ευκαιρία να διευκρινίσω ότι με το να παραθέτω παραδείγματα αυτοβασσανισμού σε άλλες εποχές και κοινωνίες δεν σημαίνει και ότι τα επικροτώ. Προφανώς δεν ήταν ξεκάθαρο αυτό στο αρχικό μου σχόλιο.
Ενα σχολιο μονο γαι την κλασικη καραμελα "αν τολμανε δικοι μας πανε να τα κανουνε εκει; οχι βεβαια γιατι θα τους λιθοβολουσαν"Εννοειται πως θα τους λιθοβολουσαν. Και; θα συγκριθουμε με εξτρεμιστες; Εκει οταν γινεται βιασμος λιθοβολουν το θυμα που πια ειναι βρωμιαρα και κερνανε μια μπυρα τον μερακλη βιαστη να ξεϊδρωσει απο το εργο του. Αυτοι θα αποτελουν παραδειγμα; Ειναι δυνατον;
Κι εκεί που έλεγα πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από τις γριές που μπουσουλάνε στα σκαλιά της Τήνου... Θέλω να κάνω μια ευχή που αρχίζει από Ψ.
μεσαιωνας ειναι να κατακρινουμε και να αφοριζουμε και να ευχομαστε να ψοφησουν οπως σχολιασε καποιος αλλος εδω μεσα ο,τι δεν καταλαβαινουμε ή ο,τι δεν μας αρεσει,επισης αν ολοι οι μουσουλμανοι ειναι βιαιοι και φανατικοι δολοφονοι αλλοθρησκων (οπως πχ καποιοι βαλτοι απο την δυση ISIS που στην ουσια προωθουν τα συμφεροντα των δυτικων κυβερνησεων και μονο)τοτε ολοι οι χριστιανοι ειμαστε το ιδιο με τους σταυροφορους και τους ιεροεξεταστες που εσφαξαν εκατομυρια αραβων και αλλων στους αγιους και καλα τοπους και μερικα εκατομυρια ακομη στην αμερικη.Εκτος και αν οι δικοι διεδιδαν την αγαπη και τον λογο του θεου στους αγριους ιθαγενεις.επειδη προφανως δεν ειμαστε βαρβαροι και σφαγεις ολοι οι χριστιανοι το ιδιο ισχυει και για τους μουσουλμανους εξαλλου καμμια θρησκεια δεν προαγει το μισος.Η κατα το δοκουν ερμηνεια οποιασδηποτε θρησκειας για την εξυπερετηση αλλων σκοπων ειναι αλλο θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση.Οσο αφορα τους συγκεκριμενους σιιτες ειναι απο τα πιο μετριοπαθη δογματα του μουσουλμανισμου
¨Οπως καταλαβαίνεις, στα επιχειρήματά σου απο μόνος/η σου μιλάς και συγκρίνεις με τον ΜεσαίωναΑν μαστιγώνονταν το 1212 αυτό το μετριοπαθές δόγμα (!) μπορεί και να φαινόταν φυσιολογικό. Σήμερα ομως, δεν είναι.Στην Γαλλία πού ο μουσουλμανισμός είναι δεύτερη θρησκεία αν βγούν να το κάνουν αυτό στο δρόμο θα τους πάνε μεσα με χειροπέδες άμεσα. Μη το παίζετε εκσυχρονιστές της πλάκας ούτε πολυπολιτισμικοί γιαλατζι γιατί αν κάποτε ζήσετε σε τέτοιο περιβάλλον στην Αμερική ή την Ευρώπη θα καταλάβετε οτι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και κανείς δεν κάνει κατάχρηση σε βάρος των υπολοίπων. Οπότε ο μεσαίωνας μάλλον ξεκινάει απο τα μυαλά ορισμένων...είτε αφορίζουν, είτε γδέρνουν τις σάρκες τους στις πλατείες ειτε μιλούν όπως εσυ.Και συγνώμη αν γίνομαι σκληρή αλλά τόσο συμπυκνωμένη και πολυδιάστατη βλακεία δεν νομίζω να υπάρχει σε τέτοια αφθονία σε άλλο κράτος.
Ελπιζω να μην βρεθουν στο διαβα σου και εκεινη την στιγμη να συζητας για την θρησκεια τους. Ειδες τι εγινε με τους δυο χριστιανους στο Πακισταν. Εκτρεφουμε φιδι στον κορφο μας.
Και αν τολμήσει κανείς να το κατακρίνει ή να πει ότι δεν θέλει τέτοια στοιχεία στην χώρα του φυσικά θα τον πουν ρατσιστή, εθνικιστή και χρυσαυγίτη! Κρίμα για όσους πέθαναν κάποτε για να ενσωματώνουμε τώρα μόνοι μας τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία μας! Άραγε αντίστοιχες Χριστιανικές βαρβαρότητες θα τις επέτρεπαν στο κέντρο της πόλης τους ή θα προσέβαλαν το κοράνι και θα λιθοβολούσαν τον κόσμο;
Ειλικρινά τώρα αν είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα χριστιανοί για να αναπαραστήσουν τα μαρτύρια του Ιησού θα είχαν ακούσει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα αναμένω σχόλια του τύπου "τι όμορφο έθιμο" για να το παίξουν όλοι προοδευτικοί. Πειράζει που εγώ το θεωρώ μια ανωμαλία και με φοβίζει ο μουσουλμανισμός ειδικά τώρα τελευταία με όσα γίνονται και ακούγονται;
Σεβασμός στη διαφορετικότητα=ανθρωπισμός, δημοκρατικότητα, προοδευτικότητα αν σ'αρέσει τόσο η λέξη.Θαυμασμός για ένα βάρβαρο και βίαιο έθιμο μόνο και μόνο για «να το παίξουν όλοι προδευτικοί»=μαλάκυνση σε προχωρημένο στάδιο.Ελπίζω τώρα να τα' μαθες και να μην τα ξαναμπερδέψεις.
Σε άλλο μου post εξέφρασα την αντίθεση μου για τον Ρώσο που αυτοτραυματίζεται δημόσια. Αντίστοιχα και σε αυτή την περίπτωση, είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους θεάματα και το έθιμο θα πρέπει να απαγορευτεί. Παρότι Χ.Ο., όσο αρνητικός δηλώνω με αυτόν που.. σταυρώνεται για μιμηθεί τον Χριστό, άλλο τόσο και περισσότερο εδώ. Εδώ είναι Ελλάδα κύριοι, αν επιθυμούν να τηρούν το έθιμο τους να γίνεται σε κλειστούς χώρους και μακριά από φακούς.http://www.lifo.gr/now/world/54432
Δεν μπορείς να απαγορεύσεις καμιά πίστη φίλε μου , δεν ζούμε στον μεσαίωνα .. Όσο για το μέρος που έγινε, ήταν κλειστό απ'ότι φαίνεται στις φώτο .. Επίσης ο φακός που είπες .. Ήταν οι δημοσιογράφοι αυτοί που πήγαν και έβγαλαν αυτό το θέαμα .. δεν πήγαν αυτοί στους δημοσιογράφους..
Ο χώρος ήταν κλειστός με πανιά φαίνεται ξεκάθαρα... αμα δε είχαν μπεί μέσα δημοσιογράφοι δε θα καταλάβενες καν οτι έγινε ακόμα και απ' έξω να πέρναγες
Μάλιστα. Κλείνουμε έναν δρόμο με.. πανιά, βροντοφωνάζουμε, ακούγουνται μέταλλα να χτυπάνε μεταξύ τους καταλήγοντας σε γδούπους στο ανθρώπινο σώμα και κραυγές. Στο τέλος, σκουπίζουμε τα αίματα στο δρόμο με μπόλικο νερό και σαπούνι (στην καλύτερη) και βάζουμε μπόλικο Betadine στους τραυματίες. Του λές ένα "μπράβο Χασάν άξιος", και τον χτυπάς φιλικά στην πλάτη (με την ανάλογη γκριμάτσα από πλευράς του). Δεν έχω θέμα στην όψη του αίματος ή τραυματισμών-σπασμένων άκρων αλλά είμαστε στην Ευρώπη του 2014, ούτε στον Μεσαίωνα, ούτε σε Μουσουλμανική χώρα. Αυτή είναι ή άποψη μου κύριοι.
Βαρβαρο εθιμο ναι, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα, εφ-οσον δεν επιβαλλεται σε κανεναν να συμετασχει σε αυτο, ουτε καν σε πλειοψηφικα σιιτικες χωρες οπως το Ιραν και το Ιρακ. Κατα τα αλλα, κε Heuristic, για τους Φιλιπινεζους και τους Μεξικανους που καρφωνονται με καρφια στους σταυρους και φορουν ακανθινα στεφανα, δεν βλεπω να εκφραζετε τον αποτροπιασμο σας!
εκφραστηκε κ παραεκφραστηκε..."...Παρότι Χ.Ο., όσο αρνητικός δηλώνω με αυτόν που.. σταυρώνεται για μιμηθεί τον Χριστό, άλλο τόσο και περισσότερο εδώ. Εδώ είναι Ελλάδα κύριοι, αν επιθυμούν να τηρούν το έθιμο τους να γίνεται σε κλειστούς χώρους και μακριά από φακούς" (μην λεμε οτι θεμε...να διαβαζουμε πρωτα!...κι ας κανω τον δικηγορο...ανευ λογου)
Βασικά έπρεπε να μην επιτρεπεται καμία θρησκεία δημόσια. Όλες οδηγούν σε διακρίσεις, επιβολή στην πολιτική, ατασθαλίες, και πολύ χειρότερα. Ο κόσμος μας θα γίνει πολύ καλύτερος χωρίς τις θρησκείες. Δεν τις χρειαζόμαστε πια. Τα μερη του πλανήτη με την περισσότερη λογική και κοινωνική δικαιοσύνη, είναι αυτά που έχουν τη λιγότερη θρησκεία.