Τι είναι το Κοινωνικό Ραδιόφωνο;

 Τι είναι το Κοινωνικό Ραδιόφωνο; Facebook Twitter
Φωτο: Andreanne Germain
1


Εδώ και ένα μήνα περίπου, υπάρχει μία καθημερινή ζώνη εκπομπών του ιντερνετικού αυτοδιαχειριζόμενου Μετα-Δεύτερου που ονομάζεται ''Κοινωνικό Ραδιόφωνο''. Σημειωτέον, το Μετα-Δεύτερο είναι η ιντερνετική συχνότητα που προέκυψε μετά την απόσχιση απολυμένων παραγωγών της ΕΡΑ από το ertopen.gr, λίγο καιρό μετά το διαβόητο μαύρο στην ΕΡΤ.

Θεωρώ πολύ σημαντικό που ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο, αδέσμευτο από κομματικές ταμπέλες και λοιπές καλλιτεχνικές ''παρεούλες'', προσπαθεί να αφήσει πίσω το φόβο, την προκατάληψη και την ψευδαίσθηση της ατομικής σωτηρίας.

Το ''Κοινωνικό Ραδιόφωνο'' δεν στοχεύει στη φιλανθρωπία, τις μπίζνες ή το lifestyle. Ανοίγει τα μικρόφωνα του και δίνει βήμα σε Πρωτοβουλίες Πολιτών, Κοινωνικά Ιατρεία, Στέκια Πολιτισμού, Κοινότητες Απεξάρτησης κ.α. Οι εκπρόσωποι τους, πολεμώντας την κρίση, έχουν πλέον τις δικές τους εκπομπές και συνομιλούν με όσους αγωνίζονται ακόμη για τη δημιουργία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και - φευ - την επιβίωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο κάλεσμα του δραστήριου Νίκου Μαρκόπουλου, ηχολήπτη στο Μετα-Δεύτερο και επιμελητή της ζώνης του ''Κοινωνικού Ραδιοφώνου'', όντας απεξαρτημένος πια ο ίδιος, ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι φορείς ΚΕ.Θ.Ε.Α., 18 Άνω, Δρόμοι Ζωής, Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, PRAKSIS, Κέντρο Ζωής, Κόσμος Χωρίς Πολέμους Και Βία, Fair Planet, SaveGreekWater, Δίκτυο Αστέγων, καθώς και η οργάνωση ACT UP Δράσε Hellas για την καταπολέμηση του HIV και του trafficking και την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Θεωρώ πολύ σημαντικό που ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο, αδέσμευτο από κομματικές ταμπέλες και λοιπές καλλιτεχνικές ''παρεούλες'', προσπαθεί να αφήσει πίσω το φόβο, την προκατάληψη και την ψευδαίσθηση της ατομικής σωτηρίας. Μακάρι και άλλα ραδιόφωνα, όχι αποκλειστικά στο διαδίκτυο, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και να δώσουν βήμα στους ''κυνηγημένους, τους ανορθόδοξους και τους αναθεωρητές'', κατά πως τό'λεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις σε εκείνο το κείμενο του για τον Jean Genet.

Το ''Κοινωνικό Ραδιόφωνο'' το συναντάτε στη διαδικτυακή συχνότητα www.metadeftero.gr κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, για μία ώρα (16.00 - 17.00)

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απλά να προσθέσω ότι το 18Ανω συμμετέχει με την ομάδα ''Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18Ανω'' βασισμένη σε οριζόντια συνέλευση με θεραπευτές και απεξαρτημένους και ότι επίσης στο Κοινωνικό Ραδιο έχει εκπομπή και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ , ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδας...