Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Villagers of Ioannina City

Live: Villagers of Ioannina City, 25/8, 19:30, Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι, εισ.: €10-12
Οι Villagers of Ioannina City ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία το 2007, στα Ιωάννινα. Αρχικά, έπαιζαν πειραματική ροκ, ενώ στη συνέχεια ο ήχος τους έγινε περισσότερο ψυχεδελικός, με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και πολυφωνικά. Χαρακτηριστικό στοιχείο τους είναι το κλαρίνο, το οποίο πλέον αποτελεί βασικό κομμάτι και όργανο του συγκροτήματος. Ο ήχος τους έχει στοιχεία από την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική, κάτι που είναι εμφανές και στον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Riza» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε και το ψηφιακό τους EP με τίτλο «Zvara/Karakolia». Έχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι Villagers of Ioannina City αποτελούνται από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξη Καραμέτη, τον μπασίστα Άκη Ζώη, τον κιμπορντίστα Αχιλλέα Ράδη, τον ντράμερ Άρη Γιαννόπουλο και τον Κωνσταντίνο Πιστιόλη στα πνευστά και τα δεύτερα φωνητικά. Μαζί τους θα εμφανιστεί και η Vavoura Band που σχηματίστηκε από τον τραγουδιστή και μπασίστα Johnny Vavoura και τον κιθαρίστα Γιάννη Δρόλαπα το 1977. Αυτή την περίοδο, ηχογραφούν έναν νέο δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βινύλιο. Τέλος, την ίδια μέρα εμφανίζεται το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες από τη Θεσσαλονίκη. Πειραματίζονται και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ μέσα από τη μουσική τους ενώνουν την προφορική πολυφωνική φωνητική παράδοση με νέους τρόπους μουσικής έκφρασης.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Ilia Darlin


Party: #KIDSOFCHAOS No2: Ilia Darlin + Tareq w/ Niadoka, 26/9, 22:00, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, εισ.: €5
Ο Tareq και η Ilia Darlin εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του six d.o.g.s. Ο Tareq είναι ένας Eλληνοϊορδανός καλλιτέχνης με κλασικές σπουδές, που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας πιάνο και αλτικόρνο. Οι μουσική του αυτή παιδεία τον οδήγησε μια πολύπλευρη καριέρα. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το «Dark Room» με το συγκρότημα του TechSoir και το προσωπικό του άλμπουμ «Cocoon». Ακόμη, μετράει πολλά remixes για διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Casey Spooner, Creep, Gala, Marsheaux, Kid Moxie και Mighty Mouse. Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσει τραγούδια από το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο «Fish». Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συλλογή πoπ τραγουδιών στην οποία συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Nατάσα Μποφίλιου, Mαριέττα Φαφούτη, Marina Satti, Esterina & RSN. Μαζί του θα βρεθεί και η Ilia Darlin που θα παρουσιάσει την επερχόμενη δουλειά της, την οποία προετοιμάζει αυτή την περίοδο στο Λος Άντζελες με τον παραγωγό Daniel Heath (Lana del Rey: «Blue Jeans», «Ultraviolence», «Big Eyes»). Η νέα της δουλειά συνδυάζει ήχο, κίνηση και προβολές. Νωρίτερα θα προηγηθεί set από τον Niadoka με καινούργια r&b και grime κομμάτια. Ο μουσικός παραγωγός και DJ μετράει κυκλοφορίες στις μεγαλύτερες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες και σε δύο labels του Βερολίνου και του Σίδνεϊ, ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν ένα κομμάτι στην κυκλοφορία της ΕΜΙ «Πειράζοντας τη Μελίνα». Παράλληλα με το καινούργιο του πρότζεκτ, ετοιμάζει ένα νέο EP.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Tonstartssbandht

Festival: Tonstartssbandht, Acid Barretts, Monochromatic Visions, 30/9, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, εισ.: €7
Οι Tonstartssbandht (προφέρεται Ταν-Σταρτσ-Μπαντ-Ιτ) αποτελεί το πρότζεκτ δύο αδερφών από τη Φλόριντα. Ο Andy και ο Edwin άρχισαν να παίζουν μουσική το 2008 κυκλοφορώντας δίσκους είτε ως Tonstartssbandht είτε με τα ξεχωριστά σόλο πρότζεκτ τους και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην αμερικανική νεοψυχεδελική σκηνή. Ακολούθησαν εκτεταμένες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας το κοινό με την παρουσία τους πάνω στη σκηνή. Χρησιμοποιώντας μόνο μια δωδεκάχρονη κιθάρα, ένα συμβατικό drum kit, μερικά πετάλια και τις φωνές τους, δημιουργούν τον δικό τους ξεχωριστό ήχο με επιρροές από Spacemen 3, Beach Boys και Sun Ra. Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν και οι Acid Barretts με νεοψυχεδελικές μελωδίες επηρεασμένες από την post-punk και τη shoegaze σκηνή. Μετρούν ήδη δύο χρόνια ζωής και αυτό τον καιρό ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους EP. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Monochromatic Visions, το πρότζεκτ του Αrt Pegis. Οι επιρροές του προέρχονται από τον ψυχεδελικό ήχο της δεκαετίας του '60, τον κιθαριστικό shoegaze θόρυβο των '90s, τα ψυχεδελικά οράματα και τo παράδοξο σύμπαν των ταινιών του Harmony Korine. Στις ζωντανές του εμφανίσεις τον συνοδεύουν οι Aggelo, Sofia και Alex.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
New York Gypsy All Stars

New York Gypsy All Stars
Ένας Σκοπιανός, ένας Έλληνας, δύο Τούρκοι κι ένας Αμερικανός παίζουν τζαζ μελωδίες στην ταράτσα του Gazarte.

24/9, 22:00, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, εισ.: €14

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ