Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα;

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
0
Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Manu Chao

Live: Manu Chao La Ventura, 15:00, 21/7, Terra Vibe Park, 37o χιλιόμετρο Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, Μαλακάσα, €18-19

Την Τρίτη 21 Ιουλίου ο Manu Chao με το συγκρότημά του La Ventura επισκέπτεται το Terra Vibe, αυτήν τη φορά με αφορμή τα εικοστά γενέθλια του Rockwave Festival. Η ιστορία του καλλιτέχνη αρχίζει τη δεκαετία του '80, όταν ξεκίνησε από το Παρίσι και ίδρυσε το συγκρότημα Mano Negra. Γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει και θεωρείται ένας έντονα πολιτικοποιημένος μουσικός που μέσα από τα τραγούδια του εκφράζει τους προβληματισμούς του για κοινωνικά θέματα. Οι στίχοι του συχνά αναφέρονται σε θέματα όπως η ζωή στα γκέτο, τα ναρκωτικά, η μετανάστευση, ενώ ο ίδιος τραγουδά στα γαλλικά, στα ισπανικά, στα αραβικά και στα αγγλικά. Η μουσική του συνδυάζει πολυπολιτισμικά στοιχεία, ζωηρούς ρυθμούς, reggae, πανκ, ρoκ και έθνικ ήχους. Μετά τη διάλυση των Mano Negra, ο Manu Chao, κάποια από τα μέλη της μπάντας του και μουσικοί από το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Αργεντινή διαμορφώνουν ένα νέο γκρουπ, το ονομάζουν Radio Bemba Sound System και τραγουδούν κυρίως στα ισπανικά. To 1998 o Manu Chao προκαλεί αίσθηση στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία με τα κομμάτια «Cladestino» και «Bongo Bong», ενώ λίγα χρόνια μετά έρχεται και το άλμπουμ «Próxima Estación: Esperanza» και επιτυχίες όπως «Me Gustas Tu», «Welcome to Tihuana», «King of Bongo», «Je ne t' aime plus» και «Politik Kills». Την Τρίτη 21 Ιουλίου μαζί του στη Μαλακάσα θα βρίσκονται οι φίλοι του Madjid στην κιθάρα, Philippe Teboul στα ντραμς και Gambeat στο μπάσο.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Black Coffee

Party: Black Coffee, 21:00, 17/7, Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, €10 με ποτό ή μπίρα
Ο Black Coffee αναλαμβάνει τη μουσική στα decks του Bolivar Beach Bar την Παρασκευή 17 Ιουλίου. Ο Νοτιοαφρικανός DJ έρχεται με εναλλακτικές house μουσικές επιλογές. Κατάγεται από το Durban, ενώ μεγάλωσε στο Ανατολικό Ακρωτήρι της Mthatha. Η μουσική του χαρακτηρίζεται «afropolitan house», δηλαδή πρόκειται για έναν ήχο που συνδυάζει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα στοιχεία, ορίζοντας νέες τάσεις. Έχει σπουδάσει μουσική τεχνολογία και ειδικεύτηκε στην τζαζ, ενώ η καλλιτεχνική του πορεία ξεκινάει επισήμως το 2013, όταν κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, το οποίο δημιούργησε χρησιμοποιώντας πολύ απλό λογισμικό. Όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να εξηγήσει επακριβώς τα στάδια της παραγωγής, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να αξιοποιήσει τις ιδέες του με τη βοήθεια του υπολογιστή. Ταυτόχρονα, ίδρυσε και τη δισκογραφική εταιρεία «Soulistic», με την οποία ξεχώρισε γιατί προσπερνάει τα κλισέ της afro house, την κατευθυνόμενη άνοδο και την επιτηδευμένη προβολή. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2007, άρχισε να γίνεται ιδιαιτέρως δημοφιλής στη σκηνή της Νότιας Αφρικής και κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο «Have another one». Ακολούθησαν μερικές ακόμη κυκλοφορίες, πολλά βραβεία αλλά και εμφανίσεις στην Αμερική, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη. Μαζί του στο Bolivar θα βρεθούν οι residents της Global Fantasy, DJ Angelo και Da Mike.

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
3Fold Pain

Festival: 3Fold Pain Live w/ Disconnected + 7-Odds, 21:30, 17/7, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, €5

Μια εκρηκτική καλοκαιρινή συναυλία με τρία συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι 3Fold Pain μοιράζονται τη σκηνή του six d.o.g.s με τους Disconnected και τους 7odds. Οι 3Fold Pain είναι ένα εναλλακτικό μέταλ γκρουπ με εμφανείς επιρροές από τον αμερικανικό ήχο. Ξεκίνησαν το 2010 με το EP «Don't trust them», ενώ το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους ήρθε λίγα χρόνια αργότερα από την αμερικανική εταιρεία «Turkey Vulture Records». Πραγματοποιούν εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή με γνωστά ονόματα όπως οι Ava Inferi του Rune Eriksen, Nouvelle Vague και Thievery Corporation. Νωρίτερα θα βρεθεί στη σκηνή ένα ακόμη εναλλακτικό γκρουπ, οι Disconnected. Πρόκειται για μια πενταμελή αγγλόφωνη μπάντα με επιρροές από την αμερικανική και βρετανική alternative rock και post rock σκηνή. Μετρούν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις και αυτό το διάστημα ολοκληρώνουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Το line up ολοκληρώνουν οι 7-Odds. Η garage-punk μπάντα θα παίξει μελωδικούς, παλιομοδίτικους ήχους και κομμάτια από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, «People Wanna See».

Τι καλό παίζει στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα; Facebook Twitter
Poldoore

Poldoore

Τζαζ, hip hop, σόουλ και funk επιλογές από το dj set του Poldoore στην ταράτσα του Gazarte.

19/7, 22:00, Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι, €7

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ