Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας

Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας Facebook Twitter
4

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι έχουν το στόχο, όπως σημειώνει ο Economist, να είναι η γιορτή της αναβίωσης της Ρωσίας, ένα σύμβολο της διεθνούς αναγνώρισης. «Μέχρι τώρα η δημοσιογραφική κάλυψη στην πορεία προς την τελετή έναρξης ανέδειξαν έναν «μικρόκοσμο ρωσικής διαφθοράς, αναποτελεσματικότητας, περίσσια πλούτου και την περιφρόνηση προς απλούς πολίτες.»

Μόλις το 16% των Ρώσων που ρωτήθηκαν από το Pew Research Center φέτος την άνοιξη δήλωσε ότι η κοινωνία θα έπρεπε να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία (σχεδόν τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δε θα έπρεπε). Αντίθετα, το 60% των Αμερικανών, το 80% των Καναδών και σχεδόν το 90% των Γερμανών και των Ισπανών είπαν ότι η κοινωνία θα πρέπει να αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία. Η λιγότερα ανεκτική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους εντοπίζεται σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες στη Μέση Ανατολή, στην νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική.

Για τον χάρτη ανεκτικότητας/ομοφοβίας το Atlantic χρησιμοποίησε στοιχεία του 2012 από το Gallup World Poll, μια έρευνα που καλύπτει 140 χώρες. Η ερώτηση είναι κατά πόσο η πόλη ή η περιοχή είναι «καλό μέρος για έναν γκέι ή μια λεσβία». Στον χάρτη φαίνονται τα ποσοστά των ανθρώπων που απάντησαν θετικά.
Η σύνδεση μεταξύ της θέσης απέναντι στους ομοφυλόφιλους και την οικονομική ανάπτυξη δε θα μπορούσε να είναι σαφέστερη. Το παρακάτω γράφημα δείχνει αυτή τη σχέση.

Ο παγκόσμιος χάρτης ομοφοβίας Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σε γενικες γραμμες συμφωνω, ειναι ετσι ακριβως οπως τα λετε. Αλλα μια ενσταση. Η Ταιλανδη και η Καμποτζη στην ιδια θεση με το Πακισταν? Καποιο λαθος θα εγινε.
Η αναφορά "φέτος την άνοιξη" σε άρθρο Φεβρουαρίου 2014, είναι τουλάχιστον αστεία! Λιγότερο αστεία είναι βέβαια η σύγχυση των εννοιών ανοχή και αποδοχή... Η σημασία της διαφοράς αυτών ως προς την στάση της κοινωνίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι σημαντική! Αλλο το "σε ανέχομαι"(που συνοδεύεται συνήθως από "αλλά μην") και άλλο σε αποδέχομαι για αυτό που είσαι, τελεία. Αμήν..!