Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
17

 

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter

 

Αγαπητή Amy :

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι  ομοφυλόφιλος.

Είμαστε μέλη στην εκκλησιαστική κοινότητα και φοβάμαι ότι αν οι υπόλοιποι της κοινότητας το μάθουν θα γίνουμε περίγελως.

Ο γιος μου δεν ακούει με τίποτα τις προτροπές μας να πάψει να είναι gay. Νιώθω ότι το κάνει για να μας εκδικηθεί επειδή τα τελευταία τρία χρόνια ξεχνάμε τα γενέθλιά του εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας.

 Παρακαλώ βοηθήστε τον να κάνει τη σωστή επιλογή στη ζωή και να πάψει να είναι γκέι. Εμένα δε με ακούει, οπότε ελπίζω να το κάνει με εσάς.

 

(υπογραφή)

Feeiling Betrayed!

Aυτό ήταν το γράμμα που έφτασε πρόσφατα στην Amy Dickinson, η οποία διατηρεί στήλη συμβουλευτικής για θέματα οικογενειακών σχέσεων.

H απάντησή της ήταν άμεση αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να ικανοποίησε τους γονείς του 17χρονου.

Αγαπητή Amy : Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο 17χρονος γιος μου είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter

Αγαπητέ Προδομένε:

Θα μπορούσατε να διδάξετε στον γιο σας ένα σημαντικό μάθημα αλλάζοντας τη σεξουαλικότητά σας ώστε να του δείξετε πόσο εύκολο είναι. Δοκιμάστε το για ας πούμε ένα χρόνο. Πάψτε να είστε ετεροφυλόφιλοι και αποδείξτε του ότι η σεξουαλικότητα ενός ατόμου είναι θέμα επιλογής που υπαγορεύεται από τους γονείς, την εκκλησία τους και τη κοινωνική πίεση.

 

Υποθέτω ότι η πρότασή μου αυτή, θα προκαλέσει αντίδραση,  μιας και η σεξουαλικότητά σας ορίζει και το ποιοι είστε. Το ίδιο ισχύει και για το γιο σας. Έχει το δικαίωμα να είναι αποδεκτός από τους γονείς του παραμένοντας ακριβώς αυτό που είναι.

 

Όταν "ξεχάσατε" τα γενέθλια του παιδιού σας, βασικά τον αναιρέσατε ως άνθρωπο. Είναι σαν να ισχυρίζεστε ότι έχετε ξεχάσει την παρουσία του στον κόσμο. Πόσο πολύ λυπάμαι για αυτόν.

 

Το να πιέζετε το γιο σας για να αλλάξετε τη σεξουαλικότητά του είναι λάθος. Εάν δεν μπορείτε να μάθετε πώς να τον δεχτείτε για αυτό που είναι, ίσως θα ήταν ασφαλέστερο να ζήσει αλλού.

 

Μια ομάδα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο πώς να διαχειριστείτε και να προχωρήσετε είναι αυτή του Pflag.org. Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε για τους γονείς,  τις οικογένειες , τους φίλους και τους συμμάχους της LGTB κοινότητας, και έχει βοηθήσει αμέτρητες οικογένειες μέσω αυτής της πρόκλησης . Παρακαλώ κάντε την έρευνα σας και επικοινωνήστε με κάποιον αρμόδιο.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
χαχαχαχαχα είχα τσακωθεί πριν μερικά χρόνια με τους γονείς μου όταν ήμουν δεκαεφτά γιατί οπότε είχα γενέθλια με πριζανε με τούρτες γλέντι δώρα ..ρε τους λέω να γιορτάζω δηλαδή που γερνάω ????????? και δε γούσταραθυμαμε μια μέρα η μάνα μου την πιάνουν τα δάκρυα και μου λέει ότι η μέρα που σε κράτησα αγκαλιά όταν σε γέννησα ,το πρώτο μου παιδάκι , ήταν ότι πιο όμορφο και συ δεν θες να το γιορτάζουμε ?? διαβάζοντας το άρθρο συνηδητοποιω ότι ήμουνα μεγάλος!@#$% τελικά είναι αυτό που λένε ότι όταν έχεις κάτι όμορφο δε το σέβεσαι , το εκτιμάς μόνο όταν δε το έχεις
Νομίζω πως κάποιοι δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση. Είμαι μικρή ακόμα μόλις 23 στρέιτ με γνωστούς κ φίλους γκέι. Κανένας δεν προσπάθησε με το ζόρι να με κάνει να θελήσω ερωτικά κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει ούτε να με "προσηλυτίσει" όπως γίνεται στον κόσμο των ναρκωτικών και της πορνείας. Θεωρώ πως η προσωπικότητα και η ταυτότητα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική. Είναι θέμα διαφορετικότητας. Το να προσπαθείς λοιπόν να πνίξεις και να κρύψεις την ταυτότητα σου είναι ακόμα χειρότερο απο το να το δείξεις. Στην κοινωνία μας όλα αυτά είναι ρευστά βέβαια.. Όσο για το θέμα της θρησκείας, να σας θυμίσω οτι αντιτάσσεται με την επιστήμη, κάτι που κάνει αυτά τα θέματα ακόμα κ αν ορίζονται απο την επιστήμη, να φαίνονται αντίθετα με τον Χριστιανισμό !
Αποστομωτική απάντηση ειδικά στο σημείο που λέει πως όταν "ξέχασαν" τα γενέθλια του γιου τους, είναι σαν να ξέχασαν την παρουσία του σε αυτόν τον κόσμο.
Αν το αποφασίσατε από κοινού, τότε γιατί όχι;Αλλά είναι άλλο θέμα αυτό, duh. Δεν πιστεύω ότι αυτοί κάθισαν και το συζήτησαν και αποφασίσαν πώς δεν θα γιορτάζουν τα γενέθλια του γιου τους· απλώς, τα ξεχνούσαν. Και ναι, -είναι- εξωφρενικότατο αυτό.
Πολύ καλό !Αίρει με αφοπλιστικά απλό τρόπο τις παπαδίστικες παπαριές ολκής του τύπου ο ομοφυλόφιλος μπορεί να γίνει ετεροφυλόφιλος, αρκεί να το θέλει ...Παπαριές οφειλόμενες στην ελαφριά αλλεργία προς τους ομοφυλόφιλους του αποστόλου Παύλου ως αμετανόητος ταλμουδοαναθρεμμένος που ήταν .Μάλιστα κατά τα φαινόμενα ο ανύπαντρος απ.Παύλος με όλο τον προσήκοντα σεβασμό ήταν το πιθανότερο ενοχοποιημένος ομοφυλόφιλος ...Διότι εκείνη την εποχή ήταν απολύτως αδιανόητο και καταδικαστέο ένας εβραίος να μην έχει παντρευτεί μετά τα 25 του χρόνια ...και μόνο οι ομοφυλόφιλοι δεν παντρεύονταν ...Ο ίδιος ο Χριστός δεν στράφηκε σε καμιά περίπτωση κατά των ομοφυλόφιλων.Αντιθέτως θεράπευσε τον παίδα δηλαδή τον νεαρό εραστή {και όχι το τέκνο όπως μεταφράζουν οι άσχετοι...} του Ρωμαίου εκατόνταρχου ...Ξέρετε ...να μην επεκταθώ ...παις , παιδικά , Μούσα παιδική...όπου οι παίδες εν ριπή οφθαλμού γίνονταν κάτι κρεμανταλάδες νέοι σαν τον Αντίνοο του Αδριανού...Μάλιστα η παρανόηση περί επιλογής της ομοφυλοφιλίας ενισχύθηκε ως μη όφειλε από το γκέι κίνημα ,επειδή παλιότερα ισχυριζόταν με πάθος ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή και όχι αποτέλεσμα γονιδίων ή όπως έλεγαν οι ψυχαναλυτές αποτέλεσμα ψυχολογικών τραυμάτων .Βέβαια σ'αύτή τη θέση του γκέι κινήματος οδήγησε και η ιατρικοποίηση της ομοφυλοφιλίας προπολεμικά, οπότε έδιναν μεγάλη σημασία στα γονίδια και τον φαινότυπο .Τέτοιες επιστημονικές έρευνες εκμεταλλεύτηκαν οι διεστραμμένοι ναζί για να καταδικάσουν τους ομοφυλόφιλους ως γενετικά ανώμαλους και αναπήρους ...Όμως η αλήθεια είναι , και δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε γι'αυτό , ότι η επιλογή ισχύει μόνο για τους αμφισεξουαλικούς ΟΧΙ για τους γκέι. Προσωπικά γνώρισα πάμπολλους γκέι ,ποτέ κανείς δε μου είπε ότι ...επέλεξε να γίνει ομοφυλόφιλος !
Φέρελπισωστα ολα αυτα που λες, υπαρχουν ομως πολλες μελετες οτι ουτε ο αποστολος Παύλος υπηρξε ποτέ, ή τουλαχιστον τα γραπτα που του αποδιδονται, ειναι απο 3 διαφορετικους συγγραφεις, και φυσικα πολυ αργοτερα απο την "εποχη του Χριστού". Αλλο ενα παραμυθι, ειναι οτι μιλησε στην Αθηνα και μαλιστα στον Αρειο Παγο. Δε θα επιτρεποταν κατι τετοιο, και δεν υπαρχει καμια μαρτυρια κανενος ιστορικου της εποχης, για τον Χριστο ή τους "μαθητες" του. Τα ευαγγελια και οι πραξεις των αποστολων ΔΕΝ αποτελουν ιστορικα κειμενα.
tktk με την αναφορά μου στο Χριστιανισμό θέλησα να πείσω ότι μπορεί κάλλιστα η Εκκλησία και οι χριστιανοί να είναι γκέι φρέντλι .Δε με ενδιαφέρει να κάνω αντιχριστιανική προπαγάνδα . Στην με αθειστική παράδοση Γαλλία οι άθεοι ή άθρησκοι προσηλυτίζονται στο Ισλάμ κατά χιλιάδες !Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι έχουν γίνει μουσουλμάνοι....Αυτό το βρίσκω φρικιαστικό και τρομακτικό. Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει είναι δυνατότερη από τον ορθολογισμό...Δεν θα στρώσω λοιπόν το χαλί στο μισάνθρωπο Ισλάμ πολεμώντας τη χριστιανική πίστη.
Κι εγώ gay boy ,που λες, είμαι. Έκφραση στη gay slang είναι. Όταν κάποιος προσπαθεί να νουθετήσει κάποιον που έχει άγνοια επί του θέματος, ένας τρίτος την πετά αυτή την έκφραση προς συμπαράσταση αυτού που νουθετεί και αυστηρό βλέμμα προς αυτόν που είπε κάποια βλακεία και νουθετείται τώρα. Μου έμαθες εσύ όλα αυτά τα ωραία, σου έμαθα κι εγώ γκέι αργκό στην αγγλική :)