[Λ.Φ.]

 

 

 

Μία μέρα πριν ο πρόεδρος Ομπάμα ακυρώσει την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, πήγε στο σόου του Jay Leno, The Tonight Show. Μετά από συζήτηση περί τρομοκρατίας και διαρροές πληροφοριών, ο Leno αναφέρθηκε σε κάτι που δήλωσε ότι «τον έχει σοκάρει» σχετικά με τη Ρωσία: «Εκπλήσσομαι που αυτό δεν έχει γίνει τεράστια υπόθεση. Ξαφνικά, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Θέλω να πω, αυτό μοιάζει με τη Γερμανία: ας μαζέψουμε τους Εβραίους. Ας μαζέψουμε τους γκέι. Ας μαζέψουμε τους μαύρους. Θέλω να πω, έτσι ξεκινάει... γιατί δεν είναι ο κόσμος εξοργισμένος με το θέμα;»

 

Όπως γράφει το Daily Beast, o Leno αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη ρωσική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Το πιο πρόσφατο μέτρο κατά των γκέι ποινικοποιεί τη μεταφορά σημαίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου ή συζητήσεις για τα δικαιώματα των γκέι μπροστά σε παιδιά. Μεταξύ άλλων, όπως λένε οι ακτιβιστές που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι, η ασαφώς διατυπωμένη νομοθεσία καθιστά την παροχή συμβουλευτικής θεραπείας σε ομοφυλόφιλους έφηβους παράνομη.

 

Τρομακτικά βίντεο που δείχνουν μέλη ακροδεξιών ομάδων να βασανίζουν ομοφυλόφιλους άντρες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε ρωσικές ιστοσελίδες, και αν και ένα άτομο ίσως έχει πεθάνει από τα τραύματά του, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει το νόμο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα που λέγεται ότι έχει για αρχηγό τον περιβόητο υπερεθνικιστή Maxim Martsinkevich (ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Cleaver) έχει ξεκινήσει κάτι που ονομάζεται Occupy Pedophilyaj, μια εκστρατεία που υποτίθεται ξεσκεπάζει παιδεραστές. Βάζοντας ψεύτικες ονλάιν προσωπικές αγγελίες, η ομάδα δελεάζει νέους γκέι άντρες και εφήβους να εμφανιστούν σε ραντεβού, για να απαγάγουν και να βασανίσουν τα θύματά τους, αποσπώντας έτσι «ομολογίες».

 

Σε ένα από τα βίντεο, έξι skinheads βασανίζουν έναν άντρα. Απειλώντας τον με μπαστούνια του μπέιζμπολ, λένε ότι θα τον τιμωρήσουν επειδή παραβίασε έναν ρωσικό νόμο που απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις με άτομα κάτω των 16 χρονών.

 

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει ένα αίτημα που έχει οργανωθεί από την ομάδα All Out, το οποίο προτρέπει τη Ρωσία να αποσύρει τη νομοθεσία κατά των γκέι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Ομπάμα σχετικά με τη νομοθεσία αυτή απάντησε ότι «δεν έχει υπομονή» με χώρες που βλάπτουν ή εκφοβίζουν γκέι ή τρανσέξουαλ.

 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις επιθέσεις και την φαινομενική ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη μισαλλοδοξία, το ερώτημα είναι, τι σημαίνει «έλλειψη υπομονής»;