(Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Γ.)

 

 

Την Παρασκευή 28/6 και ώρα 21.00 έχει κανονιστεί κοινή προβολή της ταινίας MILK στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου από τις Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) και την LGBTQI κοινότητα Blender Πάτρας.


Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο κέντρο της Πάτρας περίπου 15 άτομα κινήθηκαν επιθετικά εναντίον 2 αφισοκολλητών ζητώντας τους το λόγο για το "τι πράγματα είναι αυτά που κολλάτε" ενώ έφτασαν στο σημείο να τους ζητήσουν και ταυτότητες.

 

Τα λινκ από indymedia , τοπικό τύπο και το blog του κινηματογραφικου τμήματος ποφππ που συνδιοργανώνει την προβολή.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1479170
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/206144
http://kt-pofpp.blogspot.gr/

 

Για αύριο 27/6 στις 12.30 το μεσημέρι εχει κανονιστει συναντηση στην πλατεια Γεωργίου για ομαδική αφισοκόλληση.

 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας στη σελίδα της στο Facebook:

 

«Πριν λίγη ώρα, μέλη της πατρινής LGBTQI κοινότητας Blender δέχτηκαν προπηλακισμό στη Γούναρη από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την ταινία "Milk" που προβάλλουν την Παρασκευή στα σκαλάκια της Αγ. Νικολάου.

Για ακόμη μία φορά οι "δήθεν" αντισυστημικοί χρυσαυγίτες [...] δείχνουν ποιός είναι ο πραγματικός τους εχθρός: όχι η κυβέρνηση των μνημονίων, όχι οι επιχειρηματίες των μειώσεων μισθών και της ανεργίας, αλλά όποιος "διαφέρει" από τα πρότυπα που έχουν αυτοί στο κεφάλι τους. Εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτούς, και την κυβέρνηση που τους στηρίζει: θα τους διώξουμε και από το κέντρο της Πάτρας, και από παντού!

Αύριο όλοι και όλες στις 12.30 στην πλατεία Γεωργίου να κολλήσουμε την αφίσα της προβολής, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, να δηλώσουμε μαζικά ότι δε θα ανεχθούμε τη Χρυσή Αυγή ούτε στο κέντρο της Πάτρας ούτε πουθενά».

 

Επιπλέον, ζητούμε από όσους μπορούν να στηρίξουν τη προβολή που θα γίνει τη Παρασκευή στις 21:00 με τη παρουσία τους.

 

[+]