[Από τον Νίκο Κουλούσιο]

 

Το 1987 η Μάργκαρετ Θάτσερ δίχασε για ακόμη μια φορά την Βρετανική κοινωνία με το διάσημο πλέον άρθρο 28 (Clause 28), το οποίο απαγόρευε τη διδασκαλία ή την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος όταν έγινε συζήτηση για το άρθρο 28, η βαρόνη Θάτσερ στην ομιλία της έκανε ανοιχτή επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων λέγοντας: 

 

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι νέοι και οι νέες. Χρειάζεται να διδάξουμε στα παιδιά μας το σεβασμό προς τις παραδοσιακές ηθικές αξίες. Αντ' αυτού διδάσκονται ότι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να είναι ομοφυλόφιλοι. Έτσι όλα αυτά τα παιδιά στερούνται από ένα στέρεο ξεκίνημα στη ζωή.» ("Children are being taught that they have an inalienable right to be gay. All of those children are being cheated of a sound start in life. Yes cheated.")

 

Το βίντεο από την ομιλία της Θάτσερ

 

 

Την επόμενη χρονιά η κυβέρνηση Θάτσερ θέσπισε για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια νόμο κατά των ομοφυλοφίλων, το άρθρο 28.

 

Ο Boy George της απάντησε με ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εποχής και των αγώνων της ΛΟΑΤ κοινότητας. Το κομμάτι No Clause 28 ξεκινά με ραπ από την «ίδια» την Θάτσερ στο οποίο ο Boy George της απαντά λέγοντας «σκάσε επιτέλους». Δείτε το εδώ.