Ο Καρλ Λάγκερφελντ, βετεράνος μόδιστρος της Chanel, έδειξε την στήριξή του για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία παρουσιάζοντας στην πασαρέλα δύο μοντέλα με νυφικά υψηλής ραπτικής.

 

 

 

Οι δύο νύφες, πιασμένες χέρι χέρι, έκλεισαν το μεγάλο σόου που έγινε στο Grand Palais στο Παρίσι, συνοδευόμενες από τον μικρό ανιψιό του Λάγκερφελντ. Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η κίνηση ήταν συμβολική υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στη Γαλλία ο Λάγκερφελντ απάντησε «φυσικά και ήταν. Δεν καταλαβαίνω καν τη συζήτηση. Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους στη Γαλλία έγινε το 1904», δήλωσε ο σχεδιαστής στο AP. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι άνθρωποι που θεωρούν το γάμο θρησκευτική ένωση μπορούν να συνεχίσουν αυτή την παράδοση στις εκκλησίες, στις συναγωγές, στους ναούς και στα τζαμιά, αλλά και ότι όλες οι θρησκείες πρέπει να δεχτούν το γάμο μεταξύ γκέι.

 

 

 

Ο Φρανσουά Ολλάντ σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γκέι γάμο και κατά συνέπεια να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Ωστόσο, ο Λάγκερφελντ είπε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια η απόκτηση παιδιού με τεχνητή γονιμοποίηση.

 

Οι νύφες εμφανίζονται στο 3:00