Μετονομασία του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο προς τιμή του Χάρβεϊ Μιλκ

Μετονομασία του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο προς τιμή του Χάρβεϊ Μιλκ Facebook Twitter
1

Ο νομοθέτης του Σαν Φρανσίσκο Ντέιβιντ Κάμπος θα θέσει πρόταση στους ψηφοφόρους για να μετονομαστεί προς τιμή του Χάρβεϊ Μιλκ το Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Μιλκ ήταν ακτιβιστής με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος εκλεγμένος Αμερικανός πολιτικός, πριν τη δολοφονία του το 1978.

Αν η πρόταση περάσει από τις ανάλογες διαδικασίες που προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία, «το Σαν Φρανσίσκο θα γίνει η πρώτη πόλη παγκοσμίως που το αεροδρόμιό της τιμά ένα ανοιχτά ομοφυλόφιλο άτομο», δήλωσε ο ανιψιός του Χάρβεϊ, Στούαρτ Μιλκ. Ο ίδιος διευθύνει, στη μνήμη του θείου του, διεθνή οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και εξήγησε ότι η ονομασία «Harvey Milk» του αεροδρομίου θα αποτελέσει ορόσημο στη διεκδίκηση της ισότητας. «Το Διεθνές Αεροδρόμιο εξυπηρετεί πτήσεις από και προς 68 χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Για τα νεαρά γκέι άτομα που ζουν σε αυτές τις χώρες, το να μπορούν να δείχνουν σε κάποια οθόνη αυτό το αεροδρόμιο που πήρε το όνομα ενός υπερασπιστή της ΛΟΑΤ κοινότητας, θα τους δίνει ελπίδα στην αυθεντικότητα. Θα τους παρέχει μια μεγάλη απόδειξη ότι κάπου αλλού στον κόσμο, τους αναγνωρίζουν μαζικά».

Από το San Fransisco International, όπως ονομάζεται σήμερα, περνούν κάθε χρόνο περίπου 41 εκατομμύρια επιβάτες και η ιδέα ότι τόσοι άνθρωποι θα μάθουν ποιος ήταν ο Χάρβεϊ και τι εκπροσωπούσε είναι πολύ συγκινητική», ανέφερε από την πλευρά του ο Κάμπος.

Η ζωή του Χάρβεϊ Μιλκ έγινε ταινία το 2008 από τον Γκας Βαν Σαντ (Milk) και ο Σον Πεν που τον υποδύθηκε κέρδισε το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπραβο!Εδω ουτε ενα ρημαδο-Συμφωνο Συμβιωσης δε μπορουμε να περασουμε..ουτε νομο για τη ρητορικη μισους!!!! Ενοχλειται η δεξια και ο ("φιλος" της εκκλησιας) Βενιζελος!!